Kapanış tam bir rezalettti..
Kapanış tam bir rezalettti..
Bazen koca ordular bile inancın,cesaretin ve bilgeliğin önünde eğilirler....biz!biat etmeyenler...
2015/12 de 220M kar açıklamış sermaye 250M mış..27.06.2016 da 20.4 krs net temettü vermiş..
Yani bu sene 30 krs temettü verme durumu olabilir..
Hadi buyrun burdan yakın bide..)
Bu durumda kağıt satmak için kafana silah dayanması lazım...
2015 de 2016 temettü vermiş. Açın grafiğe bakın. Hisse o senelerde nasıl hareket etmiş? Grafiği gördükten sonra kafanıza silah mı dayarsiniz yoksa harakiri mi yaparsiniz siz karar verin...
Üstüne bir de 90 milyon geri alım programı açıklamış... Patron çıldırmış yani;)).. nasıl hareket etmiş yıllarca grafiğe baktığınızda anlarsiniz. 20-30 kuruş temettü ile bunun ucacagini sanmak iyi niyetli değil. Daha önceki senelerde yaptıkları ortada çünkü.
Temettü verse bence bu hissenin kaderi değişir ama ancak patronun ihtiyacı varsa verir. 2021 Nisan ile başlayan ve ne zaman biteceği belli olmayan yüksek faaliyet karı getirme dönemine girdik. (Şu anda görünen en azından bu sene boyunca devam edecek.) Bu faaliyet karının paylaşılması yatırımcı algısı açısından çok olumlu olurdu. (30 kuruş temettü, geri alınan paylar hariç 405 milyon lottan 121.5 milyon TL ederdi. Bu da mevcut fiyatla %10’a yakın temettü verimi demek.) Ama bunlar hep hayal. Keşke yapsa da etkisini görsek.
Yani sizin kararınız tabi... Ben 2015 ve 2016 da çok ciddi temettü vermesine , üstüne bir de geri alım programı açıklamasına rağmen nasıl hareket ettiğine açın bakın diyorum sadece. Bu şirket ya bedava olmuş yada çok ucuz. Bedavayken alacaksın ucuz oldugunda satacaksin. Değerini malesef göstermiyorlar. Hafta sonu Twitter fenomenler pazarladi işte yine... Adamların hissem ucuzladı derdi yok. 0.21 cent hissenin fiyatı...
Ben de diyorum ki 2015 ve 2016 dönemini şirket açısından iyi incelemek lazım. Bugünle benzerlikler ne farklılıklar ne? Kaldı ki şu anda temettü takıntılı yatırımcılar da var. %10’a yakın temettü veriminin etkisi çok büyük olur. Ayrıca bu hisse son 5 yılda dört kez 0.3 dolar üstüne attı ikisinde 0.4 dolar civarını gördü. Ben bu faaliyet karıyla tekrar 0.3 dolar üstünü hatta 0.4 dolar civarını görür diye düşünüyorum ama 21 Aralık sonrası satılanları toplamaları beklemek zorunda kalabiliriz. Kişisel görüşümdür asla YTD.
https://tr.tradingview.com/chart/?symbol=GSDHO%2FUSDTRY
Yer İmleri