-
Uzun zamandır bu bölümü ihmal etmişiz. Yılbaşından itibaren bir özet yapmam gerekirse;
Yeni yıl itibariyle, biraz da Rusya'nın Ukrayna durumunu dikkate alarak % 45 altın, %30 civarı hisse oranı az olduğu için OPL ve geri kalanı nakit ve bir miktar KUB'la girmiştim.
Bu dönem içerisinde, özellikle de Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin konuşulmaya başlandığı dönemde yabancı borsa düşüşlerinde IJC ve KUB'u arttırmaya başladım. Borsanın taban yaptığı günde de OPI'ya girdim, şu anda oranı az olmakla birlikte, düşüşlerde yerli hisse fonlarını da arttırma planım var.
ONS'da ilk hedefim 2000.-USD idi, burayı aşınca %5-10'luk dilimler halinde satıyorum, şu anki payım %30 civarında ama onda da uzun vadede yükselen trend de olduğumuzu düşündüğüm için 2000.-USD altında likit fonlarım ile alım giriyorum. Bir nevi zarar-kes noktası olarak 1820'leri belirledim, buraya kadar alım girmeyi düşünüyorum, ancak altında kapattığımız günde tüm altın fonlarından çıkacağım. Üstte de 2100'ler geçilirse, yine kademeli olarak azaltacağım. TCA-FIB 2 fon almamın tek sebebi, maliyeti daha net görebilmek.
Satarken uzun zamandır elimde olan TCA satıyorum, alırken FIB alıyorum, bir süre sonra sadece FIB kalacak.
Önümüzdeki dönemde de yabancı fonların biraz daha düşeceğini öngördüğümden, doların da çok yükselmediği günlerde KUB ve IJC'ye ekleme yapmayı düşünüyorum.
Tabloda OPL %3 artıda görünüyor, ama 21 Aralık fırtınasına yakalandığım bir fondu, %13 eksiden bu noktaya geldi, düşüşlerden de fazla etkilenmemiş oldum.
Likit oranı biraz fazla görünebilir ama oynaklığın çok olduğu dönemlerde hızlı hareket etmek gerektiğinde çok işime yaradı, sizlere de öneririm.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri