Sayfa 391/591 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491 ... SonSon
Arama sonucu : 4723 madde; 3,121 - 3,128 arası.

Konu: EGSER - Ege Seramik

1. Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
    Sanayi ihracatında çarklar 2 sektörde rekora döndü
    Türkiye'nin sanayi ihracatı geçen ay 15 milyar doları aşarken, sanayi grubu bünyesindeki sektörlerden demir ve demir dışı metaller ile çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri aylık bazda ihracat rekoruna imza attı.
    Burhan Sansarlıoğlu ... |10.03.2022

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 49,4 artarak 1 milyar 244,8 milyon dolara, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörünün dış satımı ise yüzde 30,3 yükselişle 429,9 milyon dolara ulaştı.
    Çimento cam seramik ve toprak ürünleri sektörü ise şubatta ABD'ye 134,7 milyon dolar tutarında dış satım yaptı. Sektör, bu ülkenin ardından İsrail'e 83,4 milyon dolar, Almanya'ya 48,2 milyon dolar, Birleşik Krallık'a 37,8 milyon dolar, İtalya'ya 33,8 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.
    aa.com.tr/tr/ekonomi/sanayi-ihracatinda-carklar-2-sektorde-rekora-dondu.
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/san...e-rekora-dondu.
    Sabah/finans..

3. iyi trade fırsatları verdi.

Ticari alacakları tahsil etmeye başladığı zaman daha fazla temettü verecektir.

4. Rusya piyasalarından çıkan Batı ve Arap yatırımcıların BİST e de yöneleceklerini düşünüyorum. Tabi seçici olacaklardır. ABD , İsrail, BAE, İngiltere eksenine doğru kaydığımız belli.. bu arada Doğu ülkeleri ile de düşman olmadan dengeli götürürsek bu dönemi, BİST için güzel olabilir…

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
    https://www.kap.org.tr/Bildirim/1010489

Şirketimiz, Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi'ne uyum kapsamında, Uluslararası Gözetim ve Denetim şirketi DQS GmbH tarafından 08 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda, 09 Mart 2025 tarihlerine kadar 3 yıl geçerli olacak, "ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi Sertifikası" almaya hak kazanmıştır.

Küresel enerji yönetim sistemleri standardı olan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi (EYS) Sertifikası, enerji yönetim sisteminin kurulması, uygulanması, sürdürülmesi ve iyileştirilmesi için ihtiyaçları belirleyerek, Şirketlerin enerji kullanımlarını kavramalarına, çevresel etkilerin azaltılmasında alacakları kararlara yön vermelerine ve bunun sonucunda yapılacak iyileştirmelerin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.Bu şekilde, Şİrketimiz enerji konusundaki duyarlılığını da ortaya koymaktadır.

Kamuoyunun
    bilgilerine sunulur

6. mart ayı da bitmek üzere. ilk çeyrek karını kestirebilecek var mı?

7.  Alıntı Originally Posted by mutemmimcuz Yazıyı Oku
    mart ayı da bitmek üzere. ilk çeyrek karını kestirebilecek var mı?
    İlk çeyrek karını tahmin etmek çok zor. 2021/4 kolaydı çünkü döviz yükseldi, enerji fiyatları da normal seyrediyordu. 2022 ilk çeyrekte döviz yüksek , ihracat çok iyi ancak enerji fiyatları da arttı. Maliyetlerin yüzde kaçını enerji fiyatları oluşturuyor ( aşağı yukarı ben bildiğim halde) ne kadar etkileyecek gerçekten tahmin etmek çok çok zor.. yalnız ihracat oranı en yüksek şirketlerden biri. Ayrıca temettü verimi nedeniyle güven verdi. Gelecekteki fiyat hareketini tahmin etmek imkansız gibi. Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes araştırmasını kendi yapıp kararlarını sadece kendini dinleyerek versin…

Alıntı Originally Posted by yerli Yazıyı Oku
    İlk çeyrek karını tahmin etmek çok zor. 2021/4 kolaydı çünkü döviz yükseldi, enerji fiyatları da normal seyrediyordu. 2022 ilk çeyrekte döviz yüksek , ihracat çok iyi ancak enerji fiyatları da arttı. Maliyetlerin yüzde kaçını enerji fiyatları oluşturuyor ( aşağı yukarı ben bildiğim halde) ne kadar etkileyecek gerçekten tahmin etmek çok çok zor.. yalnız ihracat oranı en yüksek şirketlerden biri. Ayrıca temettü verimi nedeniyle güven verdi. Gelecekteki fiyat hareketini tahmin etmek imkansız gibi. Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes araştırmasını kendi yapıp kararlarını sadece kendini dinleyerek versin…
    Enerji maliyetleri önceki faaliyet raporunda yüzde 30-35 idi.
    Şirket elektriğini kendisi üretiyor diye biliyorum. Doğalgaz maliyetleri TL olarak ise yüzde 150 arttı desek bile ihracat gelirleri de yüzde 100 den fazla artmış olması lazım.
    Bu durumda bir miktar tolore edecektir ancak tam hesaplamak çok zor gerçekten.
    Ancak tahminime göre yine güzel bir bilanço gelecektir.

Sayfa 391/591 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •