Sayfa 316/441 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416 ... SonSon
Arama sonucu : 3526 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: TOASO - Tofaş Oto Fabrikaları

1. Yarın Türkiye saati ile 16.00 da 'Stellantis Long Term Strategic Plan' toplantısı var. Stellantis web sitesine girerek detayları görebilirsiniz. Yeni modellerin, yenilenecek modellerin hangi fabrikada üretileceği bu toplantıda belli olacak. Bu sebeple hissedarlarını da son derece ilgilendiren bir detay olduğundan, paylaşmak istedim.

Son olarak web sitesine kayıt yaptırarak dinleyici olarak katılım sağlayabilirsiniz.

2.  Alıntı Originally Posted by Ferres Yazıyı Oku
    Yarın Türkiye saati ile 16.00 da 'Stellantis Long Term Strategic Plan' toplantısı var. Stellantis web sitesine girerek detayları görebilirsiniz. Yeni modellerin, yenilenecek modellerin hangi fabrikada üretileceği bu toplantıda belli olacak. Bu sebeple hissedarlarını da son derece ilgilendiren bir detay olduğundan, paylaşmak istedim.

Son olarak web sitesine kayıt yaptırarak dinleyici olarak katılım sağlayabilirsiniz.
    Bilgi için çok teşekkür ederim. dinleyelim.

3. Stellantis, formerly known as Fiat Chrysler, plans to double its revenue to 300 billion euros ($335 billion) by 2030, CEO Carlos Tavares announced Tuesday.

The automaker plans to do so while sustaining a double-digit operating profit margin as it largely moves to all-electric vehicles.

Stellantis is targeting a 25% to 30% dividend payout ratio and intends to repurchase up to 5% of outstanding common shares through 2025.

4. Dünyaya göre bizim otomotiv şirketlerinin durumu için bir karşılaştırma tablosu yaptım. Geçmiş FK'ya göre de sıraladım. Pek iyi değil gibi tablo, gayet pahalı duruyor bizimkiler.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

5. bu hisse rus borsasında mı işlem görüyor..bu nedir ya kaç gündür.
    Buradaki görüşler kişisel görüşlerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6. Artan emtia fiyatlarının karlılığı baskılayacağı düşünülüyor. Ek olarak nikel elektrikli araçlarda kullanılan bir emtia, fiyatları anormal arttı. Bunlaran ötürü hisse fiyatı baskı altında. Stellantis tofaş ile ilgili planlarını açıklarsa, katalizör etkisi olabilir. Hisse fiyatına olumlu yansır. Sene sonunda açıklaması bekleniyordu fakat nedense gecikme oldu.

7. Bu hisse de iki önemli husus var sizinle paylaşmak istediğim,

Birincisi;

Stellantis grup dünyada sadece 2 fabrikasında ortaklık ile ticaretini devam ettiriyor.
    Ve bunun da hoşlarına gitmediğini duymuştum.

Bunlardan birisi TOFAŞ;
    Yine piyasadan kulağıma gelen iki söylenti var.

=> Stellantis Koç un elindeki TOFAŞ hisselerini blok olarak alım yapacak. Kulağıma gelen dedikodu 8-10 Euro arası rakamların konuşulduğu yönünde.

=> Stellantis KOÇ ile eşit oranda olan hisse adetini, piyasadan hisse toplayarak arttıracak.

İkincisi ;

Yukarıdaki senaryonun gerçekleşmemesi durumunda,
    Herkesin gözü Bursa' ya verilecek yeni iş projelerinde olacak.
    Zira, Bursa Stellantis in dünyadaki en büyük 3 fabrikasından birisi.
    Ve ötesi atıl bekleyen 200 bin adetin üzerinde kapasitesi var.

Özetle her iki senaryoda TOFAS ın fiyatını tetikleyici olacak.

Öte yandan bugün kahvemi yudumlarken, kendi kendime KOÇ grubunun Ford ROMANYA ya yaptığı devasa yatırımı finanse etmek için acaba....

Neden olmasın sonuçta Ford (Yıllık 127 Milyar $ civarı gelirleri var.. ) ile Stellantis ( Yıllık 100 Milyar $ civarı gelirleri var.. ) dünyada bir çok segmentte ciddi rakipler.

Her hangi bir yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın...

Sayfa 316/441 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •