Sayfa 364/1002 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    görünen o ki her düşüşün sonunda yükseliyor, sadece aradaki süreler farklı, ben de uzun vade diye başladım aslında ama biraz moralim bozulmaya başlamıştı, sabırla bekleyip düşüşlerde almaya devam edeceğiz artık,
    umarım genelde yaptığım zarar çıkınca satmak gibi bir hatayı bunlarda yapmadan uzun vade bekleyebilirim.
    https://www.youtube.com/c/AdamKhoo/community

Bu arkadaşı uzun zamandır takip ederim, çoğu zaman uzun vadeli trendi doğru bilir. Biraz fazla iyimserdir ama geçmişe dönük verileri, analizleri bazen kendi görüşüne göre şekillendirse de, ilginç noktalara değiniyor.

Son 2 paylaşımı özellikle ilginç.

Birinde son 20 yılda piyasaların Şubat aylarına (-) girip, yıl sonunda (+) kapattığı yılları karşılaştırmış. Teknoloji balonu ve 2008 krizi hariç kazandırmış görünüyor. (%70)Bir taraftan çok güzel bir istatistik ama bilmediğimiz konu, acaba 2008 krizine benzer bir durum öncesinde de olabilir miyiz?

Diğerinde de son 40 yılda FED'in faiz artışına başladıktan sonraki 3 ve 6 aylardaki piyasanın durumuna bakmış. 6 ay sonunda pozitif getirme ihtimali %75.

2.  Alıntı Originally Posted by Red61 Yazıyı Oku
    Merhaba siz satış verdiğiniz gün fiyat üzerinden bgün 14.30 civarı alacaksınız bugün yansıyan düşüş sizi etkilemez
    Çok teşekkür ederim ☺

3.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    https://www.youtube.com/c/AdamKhoo/community

Bu arkadaşı uzun zamandır takip ederim, çoğu zaman uzun vadeli trendi doğru bilir. Biraz fazla iyimserdir ama geçmişe dönük verileri, analizleri bazen kendi görüşüne göre şekillendirse de, ilginç noktalara değiniyor.

Son 2 paylaşımı özellikle ilginç.

Birinde son 20 yılda piyasaların Şubat aylarına (-) girip, yıl sonunda (+) kapattığı yılları karşılaştırmış. Teknoloji balonu ve 2008 krizi hariç kazandırmış görünüyor. (%70)Bir taraftan çok güzel bir istatistik ama bilmediğimiz konu, acaba 2008 krizine benzer bir durum öncesinde de olabilir miyiz?

Diğerinde de son 40 yılda FED'in faiz artışına başladıktan sonraki 3 ve 6 aylardaki piyasanın durumuna bakmış. 6 ay sonunda pozitif getirme ihtimali %75.
    Tabi bunlar geçmişe bakarak yapılan iyimser tahminler ama dünyada sürekli yeni krizler, belirsizlikler ortaya çıkıyor, artık riskler de eskiye göre daha fazla, bu dönemde yabancı fonlara ne kadar ağırlık vermeli ona karar veremiyorum, çıkışlarda birer miktar satıp düşüşlerde almaya çalışıyorum. 2008 gibi bir kriz veya uzun süreli bir ayı piyasasına girebilir mi acaba diye fazla risk alamıyorum.

4. 20 Ocak'ta aldığım TGE'den yüzde 19 kazandım ve dün satış verdim. uzun bir süre yataya saracağını tahmin ediyorum... umarım tahminim doğru çıkar... ordan gelen parayla elimdeki YTD'yi biraz daha artıracağım...

5. ABD Merkez Bankası(Fed), minimum faiz oranını %0,25 seviyesine yükseltti(Beklenti %0,25, önceki %0,00)
    FAİZ KARARI 8-1 OYLA ALINDI

FED YETKİLİLERİNİN UZUN DÖNEM İÇİN FED FON FAİZİ BEKLENTİLERİ %2,4,
    2024 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %2,8,
    2023 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %2,8,
    2022 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %1,9

6. Yabancı borsalar çok iyi gidiyor bugün/bugece

FED açıklamasına göre artırılması düşünülen faiz 2025'e kadar her zaman enflasyonun altında kalacak.Yani enflasyon doları kemirecek.
    ABD'li ne yapsın?
    Bence borsalar için beklenti yaratıyor bu durum.

Yarin hangi fonlara basalim parayi o zaman ? Baksana savas vs iplemiyor fed , her sey gulluk gulustanlik

8.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Yarin hangi fonlara basalim parayi o zaman ? Baksana savas vs iplemiyor fed , her sey gulluk gulustanlik
    Fed:
    -2022 Yılı enflasyon beklentisi %4,3 (Önceki %2,6)
    -2023 Yılı enflasyon beklentisi %2,7 (Önceki %2,3)
    -2024 Yılı enflasyon beklentisi %2,3 (Önceki %2,1)

FED
    2022 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %1,9
    2023 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %2,8,
    2024 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %2,8

ABD faizinin 2024'e kadar ABD enflasyonunun altında kalacağı anlaşılıyor.

Şu anda
    5 yıllık faiz 2,183
    Enflasyon 7,5

Altın beklenen yükselişi bir türlü yapamıyor.
    Bu durumda paranın gideceği yer borsa gibime geliyor.

Ama bizim için bir de kur ayağı var.
    Yarın MB kararını beklemek faydalı olur

Sayfa 364/1002 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •