-
merhabalar hep akıllardaki soru ile ilgili biraz bir şeyler yazalım hisse fiyatını flip bey mi baskılıyor diye akılları kurcalayan o soruya borsa yatırımcılarına olan tavrına bakılırsa eylemleri ile ile bu varsayıma çanak tutuyor yapmadığı kap bildirimleri bu durumu güçlendiriyor peki bunu yapıyor ise neden yapıyor bir amacı olmalı eğer halka açık olan paylardan da almak yada elindekini arttırmak istiyorsa ise bunu yapıyor olmalı başka mantıklı bir sebep gelmiyor insanın aklına tahtada küçük ve orta ölçekli yatırımcı pek kalmamış gibi görünüyor takaslara baktığınızda en etkili oyunculardan bir olan yatırım finans uzunca zamandır ve son zamanlarda önemli bir lot farkı görülmedi flip bey ve ekibi burada olabilir yatırım fonları son dönemde en çok alan ( son 3 ayda kabaca 2 milyon aldı ) flip bey burada da olabilir biraz yabancı ( son üç senede en çok 6 milyon civarı olmuştu takası 2,5 – 3 milyon arası dolanıyor bu ara ) birazda son dönem sürekli alan gedikteki oyuncu ( son 2 ayda 1 milyon civarı aldı) emeklilik fonları da neredeyse sıfırladı ( son üç aydaki satışı 3 milyona yakın ) evet flip beyin eğer amacı bu ise halka açık paylardan toplamak ise hisseyi tekrar 32-32 e getirirse son kalan küçük yatırımcılarda büyü ölçüde gider pek kimse kalmaz gibi görünüyor benim gibi uzuncular kalır peki bu senaryo doğru ise ne zaman son bulur tabi bilmek zor Bu arada Filip beyin neyi amaçladığı ve ne yapacağı kadar bizimde de neyi amaçladığımız ve ne yapacağımız önemli eğer taşıdığın deva hissesi senin piskolojini bozacak boyutta ise zaten adamların en güzel yaptığı için bugüne kadar olduğu gibi piskolojini bozup sağlıklı karar almanı engelleyecekler 5-6 liralardan almaya başladığım deva hisseleri şu anki portföyümde adet olarak gördüğü en tepe adedin yarısı kadar var şu an şu anki portföy büyüklüğü de toplam yatırımlarımın % 10 nu kadardır ve tek hisse olarak devayı taşıyorum şu an benim için fk ortalaması olarak son 3 yılın dibindeki bu fiyatın artık çok fazlada önemi yok şirketin işleri bozulmadığı sürece pozisyonumu korurum biraz daha geri çekilir ise bir miktar daha arttırırım benim tarzım böyle size uygun olmayabilir mesela ttrak 25-26 TL ye düştüğünde traktöre bodozlama dalmıştım ne yazık ki 2 ayda iki katına çıktı diye sattık zaten hep ah keşke dediklerim hep erken sattıklarıma dair. Bu varsayım doğru ise amaçlarına ne zaman ulaşırlar bilmiyoruz tabi ve tekrar bu varsayın doğru ise hedefledikleri seviyeye geldiğin artık bir paradigma değişimi olduğunu göreceğiz mesala bir sabah flip beyi Bloomberg de göreceğiz sonra şu an yapılmayan kap bildirimlerinin yağmur gibi yağdığını göreceğiz ancak onları gördüğümüzde sürecin bittiği anlayabiliriz tabi dediğim gibi bir çok kişi tarafından dile getirilen şirketin hisse fiyatı yönetim tarafından kasıtlı olarak baskılanıyor varsayımı doğru ise.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri