Arkadaşlar merhaba 28 Şubat'ta ünlü ile turkish arasında piyasada olmayan yaklaşık 29 milyon lot el değiştirmiş ortaklar arası satış mi yoksa firmanın satışı mi olacak .
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar merhaba 28 Şubat'ta ünlü ile turkish arasında piyasada olmayan yaklaşık 29 milyon lot el değiştirmiş ortaklar arası satış mi yoksa firmanın satışı mi olacak .
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.
Bütün maliyetler içinde doğalgaz, motorin, LPG tüketimi yüzde 22 ..
Personel gideri yüzde 15 ini oluşturuyor toplam maliyet içindeki oran olarak.
Satış cirosunun ise yüzde 68 i ihracattan geliyor diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam.. döviz artışı ile doğalgaz fiyat artışı , personel maaş artış oranı dikkate alındığında karlılığı nasıl etkileyecek ilk çeyrek bilançoda ortaya çıkacak…
Ben de aşağı yukarı maliyetlerin yüzde 30 unun enerji kullanımı olduğunu tahmin ediyordum. Yukarıdaki tabloya göre 675 milyon satış maliyetlerinin 152 milyon u enerji tüketimi gözüktüğü için yüzde 22 gibi gözüküyor Ege Seramik te yazdım. Her şirketin maliyetleri yüzdesel olarak farklı olabilir. Modern tesisler daha az enerji tüketirken eski teknoloji tesisler daha fazla enerji tüketebiliyor. Her evde örneğin buzdolabı var ama hepsinin enerji tüketimi farklı. Bu gibi basit yüzlerce örnek verilebilir. Sonuçta doğalgaz fiyatı artışı bir şekilde maliyetleri artıracak. Karlılık ne olacak onu ilk çeyrek bilançoda görürüz.
Ege Seramik çeyreklik varlıklar, özkaynaklar ve kârlılık oranları:
Adsız.jpg
Yıllık oranları:
Adsız1.png
İnişleri ve çıkışlarıyla, kaderin cilvelerine gülerek açarız yolumuzu...Aeneid, Vergilius
Ege seramik maliyet kalemlerinde doğalgaza yüzde 150, personel ve diğer maliyetlere yüzde 40 uygulayarak yaklaşık bir hesap
yapılabilir.
Ciro için ise dolar bazında yüzde 12 ilave ederek hesaplama mümkün.
30 Marttan sonra daha yaklaşık bir hesap yapmaya çalışırız.
Ya da son çeyrek 112 milyon net faaliyet karından hareketle kar hesaplayabiliriz.
Buna kur arışında 20 milyon ilave edersek 132 milyon buluruz.
Ocak şubat sektör ihracatı kasım aralığa göre yüzde 5 azalma var galiba.
Yaklaşık 125 Milyon çeyreklik kar bekliyorum. (Bir önceki tahminimde mahçup olmamak için iskonto yaparak 105 milyon demiştim.)
135 milyon TL/ilk çeyrek..
Yer İmleri