Sayfa 383/1002 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483883 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,057 - 3,064 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    yalnız bu arada taşın toprağın altın istanbul portföyün blökçeğin fönü şakayla karışık ciddiyetten aylık % 25 getirmiş. yavrümmm bilseydik alırdık. yeşşaaa
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ak Portföy Elektrikli ve Otonom Araç Teknolojileri Değişken Fon - VCY
    22 marttan bu yana satışta

IPJ'ye rakip.
    IPJ karma, VCY değişken fon.

Fon, elektrikli ve otonom araç üretimi, bu araçlarda kullanılan yarı iletken, pil, şarj teknolojileri, yazılım gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapar.

Fon, söz konusu alanlarda çözümler sunan seçilmiş 30 şirkete yaklaşık olarak eşit ağırlıklı yatırım fırsatı sunar.

Fonun yatırım yaptığı şirketler*; Analog Devices Inc, Ambarella Inc, Infineon Technologies AG, Marvell Technology Inc, NXP Semiconductors NV, Luminar Technologies Inc, Albemarle Corp, Johnson Matthey PLC, Lithium Americas Corp, Aptiv PLC, Lear Corp, ChargePoint Holdings Inc, PowerCell Sweden AB, Varta AG, Hyundai Motor Co, General Motors Co, Lucid Group Inc, NIO Inc, Tesla Inc, Volkswagen AG, XPeng Inc, Bayerische Motoren Werke AG, Toyota Motor Corp, Ford Otomotiv Sanayi AS, Turkcell İletişim Hizmetleri, Vestel Elektronik Sanayi, Tofas Turk Otomobil Fabrikası, Brisa Bridgestone, Enerjisa Enerji AS, Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi
    VCY iyi bir stratejiyle işe başlamış .%23 civarı yerli hisse , hem %10 vergi vereceğim hemde yerli hisse alacağım .. bana göre yanlış şeyler

3. Nereye kadar faiz artirmadan dayanacagiz bakalim. Mb nin faiz kararlarini aciklama zamanlarinda fonlari bozdurup ppf de beklemeyi dusunuyorum.
    Bizim humumetin sagi solu belli olmaz. Bir sekilde faiz artırımına giderse eldeki birikimden de olabiliriz.
    Bu sebeple kazanci dusurebilirim fakar riski minimize etmek istiyorum.
    Dogru yoldamiyim bilemiyorum.
    Ulkenin mb si parasini korur. Biz ters köşe yapacak diye her turlu senaryoyu düşünür olduk...

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Ben olabilirim büyük ihtimalle, şu an saydım 30 çeşit olmuş, 8 tematik, 8 hisse yoğun, 6 değişken, 3 emtia, 3 döviz cinsi, 2 borçlanma. Pek memnun sayılmam ama piyasalardaki oynaklıktan dolayı, elimdekiler bir artı bir eksi, bir taraftakiler çıksa diğer taraftakiler düşüyor neyse ki 20 aralık sonrası yabancı fonlardan oldukça zarara girmiştim, düştükçe aldığım için şu an zararı kurtarıp ana paradan biraz kâra geçebildim, enflasyon ve dolar bazında zarar çok tabi.

Sepet olsun, her çeşit olsun, düşenlere ekleme yaparak elimdeki nakit bitene kadar gideyim sonra da uzun vadeli beklerim demiştim, tam vaz geçmek üzereydim sonra hadi devam edeyim dedim, gidiyoruz bakalım fonlarda inat ettik, artı yazanlar duruyor, hiç satmıyorum, eksi yazan şu an için yok sanırım veya çok düşük miktarda, elimde borçlanma ve ppf kalmayınca yavaş yavaş değişkenleri de satarak yerli ve yabancı hisse, emtia ve dövize doğru eklemelerle tamamen o taraflara geçeyim diyorum şimdilik.
    Varlık sınıflandırmasını ve çeşitlendirmeyi aktif olarak gözden geçirmeli zaman zaman pozisyonlarda tamiratlar yapılmalı. Birbiri ile ters korelasyona sahip olduğu, geçmişteki istatistiklere dayanarak varsayılan varlıkların, birbiri ile korele hareket ettiği zamanlar sıklıkla oluyor artık. Bu durum portföye kazanç sağlayabileceği gibi değer de kaybettirebilir.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    Varlık sınıflandırmasını ve çeşitlendirmeyi aktif olarak gözden geçirmeli zaman zaman pozisyonlarda tamiratlar yapılmalı. Birbiri ile ters korelasyona sahip olduğu, geçmişteki istatistiklere dayanarak varsayılan varlıkların, birbiri ile korele hareket ettiği zamanlar sıklıkla oluyor artık. Bu durum portföye kazanç sağlayabileceği gibi değer de kaybettirebilir.
    Bana göre de çeşit fazla oldu ama pek fark etmiyor, sonuçta değişkenler veya hisse fonların getiri ve götürüsü hemen hemen aynı oluyor, sadece takip ederken biraz zorluk oluyor. Aslında çok çeşit yapıp bir süre sonra duruma göre hangisi iyi gidiyorsa oraya aktarayım diyordum ama hiç belli olmuyor, iyi giden fon birden kötü gidebiliyor veya tam tersi oluyor, onun için şu fon en iyisi diye bir karar vermek zor oluyor.
    Sepet yapınca öyle bir sorun oluyor, bazen emtialar, borsalar ve dolar aynı anda çıktığı gibi aynı anda düşebiliyor, bu durumda şimdiden bir tarafa ağırlık mı vermek gerekiyor, yoksa eşit şekilde devam edip düşüşlerde bir tarafa mı ağırlık vermeli, bununla ilgili bir strateji yapamıyorum bir türlü.

6.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Nereye kadar faiz artirmadan dayanacagiz bakalim. Mb nin faiz kararlarini aciklama zamanlarinda fonlari bozdurup ppf de beklemeyi dusunuyorum.
    Bizim humumetin sagi solu belli olmaz. Bir sekilde faiz artırımına giderse eldeki birikimden de olabiliriz.
    Bu sebeple kazanci dusurebilirim fakar riski minimize etmek istiyorum.
    Dogru yoldamiyim bilemiyorum.
    Ulkenin mb si parasini korur. Biz ters köşe yapacak diye her turlu senaryoyu düşünür olduk...
    Aynı şekilde düşünüyorum artık sürpriz bir faiz artışı gelebilir, ilk toplantı 14 nisan da galiba ondan önce elimdeki dolara bağlı fonları bir miktar azaltıp beklemek daha iyi olur diye düşünüyorum, tabi belli olmaz ama arttırmazlarsa doların bir anda çıkacağını pek sanmıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Metaverse modası başladı.

TEB Portföy Metaverse ve Dijital Teknolojiler Değişken Fon

Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Metaverse ve Yeni Teknolojiler Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu (BES fonudur)
    kurulmuş.
    Sayın Myfinans, oyak portföy de kar payı ödeyen bir serbest HSYF fonu kuracakti, kapta bilgisini gördüm ama kurup kurmadigini nasıl anlarız acaba?

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Sayın Myfinans, oyak portföy de kar payı ödeyen bir serbest HSYF fonu kuracakti, kapta bilgisini gördüm ama kurup kurmadigini nasıl anlarız acaba?

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Spk nın sitesinden
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

Sayfa 383/1002 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483883 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •