Beni de kararsızlığa sürükleyen durum savaş başladığında hisseler çakıldığı sırada (savaş muhabirleri dönemi) kuzenime paranın bir kısmıyla da hisse al demiştim ancak daha düşer diye yanaşmamıştı geçen gün beni aradı kafaya koymuş 4-5 hisseye dağıtarak aldı tabii ki %25 yukarıdan.
Aylık 8 bin geliri olan 1 çocuklu aileyi ele alsak 3 bin kira 1500 fatura ödese kaldı 3500 2 kg tavuk 2 kg kıyma alsa ortalama 320 lira 50 ekmek 175 lira çocuk için ayda ortalama 500 tl gider olduğunu düşünelim artıp azalabilir. Et dışı market gideri 2 bin lira olsa gelir bitiyor, aralığa gelmeden bu ailenin geçinemeyeceği çok açık biri işsiz kalsa direk barınamaz gıda alamaz duruma gelirler orası ayrı mevzu. Ayrıca farkettiyseniz hiç bir şekilde konut ya da taşıt alma imkanları yok durum hakikaten vahim üstelik bu insan mühendis mimar diğer teknik elemanlardan olabilir eşi çalışmıyorsa 8 bin alan hatta daha az maaş alan bir sürüü insan var. Eşi çalışsın derseniz büyük anneler bakamıyorsa bakıcı parasıyla azıcık bir para kalır hesaplar ortada daha az kira ödeyemez çocuk var daha düşük fatura ödeyemez çünkü fatura kaleminde cep telefonları ve internede var öyle düşünün.
Abka her ay %5 kazanmalıyız dedin beni kaşıntı tutmaya başladı...
yeni ay yarın başlıyor...
bana %5 yapacak bir senaryo lazım...
Yeni başlayanlar için VİOP topiği dili ve edebiyatı
cort: short
lönk: long
fışkırtma: coşkulu alımlar.
flat: sadece izlemek.
makineye jeton atmak: yeni pozisyon açılması
PALA: viop'u hatta spot'u elindeki sınırsız para ve malla yönlendirdiğine inanılan hayali kahraman/kahramanlar.
bademcükler: piyasaya hakim badem bıyıklı akp'liler.
yonca: garan
kuş grubu: thy,pgsus,tav
arkadaşlar endeks nasıl olsa düşmüyor o anlaşıldı sanırım herkes tarafından..artık bizim için önemli olan konular endeksin ne kadar çıkacağı ya da hangi hissenin daha çok çıkacağı olmalı..düşmeyle fln bir işimiz kalmadı pala sayesinde..
Buradaki görüşler kişisel görüşlerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri