Alıntı Originally Posted by cleta Yazıyı Oku
Eurobond almak istiyorum, yurt disinda yasiyorum, hic vergi odemeyecek miyim ?
Ve en uygun fiyatla islem yaptiginiz bankalar hangisi, yapikredi, hsbc, teb, akbank hesaplarim var, bankaci arkadaslar onlinedaki fiyatlar cok pahalidir hazineyi aramak lazim dedi, ama benim oyle buyuk bir param yok. yaklasik 30 bin usd yatiracagim. Ayrica hazine disinda ozel sektor bonolarindan da almak istiyorum, pegasus, ulker gibi, bunlari nasil alirim ? Simdiden cok tesekkurler ustadlar.
Az bakiye için ben VDET veya IEMB ETF i alıp kurtul düşüncesindeyim ama Rusya olayından sonra durum ne olur bilemem.Bir de yükselen faiz ortamı var gibi görünüyor. Doğrudan eurobond alırken malesef makaslar çok açık online bankaclıkta. Özel sektör bonosunda 200k alt limit var. Bazı devlet eurobondları 1000 usd veya 10000 usd gibi alt limitle de satılıyor , onlarda makas dar ille de Türk Eurobondu alacaksınız. iş yatırım ünlü yatırım vb gibi yerlerden daha uyguna alınabiliyor Türkiye’de. Örnek 2034 vadeli 8% faizli ve 2025 vadeli 7,375 vadeli Eurobond. Min alım tutarları düşük , ama bu sebepten de lokal talep fazla olduğundan getirileri benzer vadeli olup da 200000 usd ald limiti olan eurobondlara göre daha düşük.