üfe %115
daha çok acayip şeyler göreceğimizin göstergesi..
Bu ay içinde yapılan elektrik ve doğalgaz zamları da bonus olarak yansıyacak önümüzdeki aylarda..
üfe %115
daha çok acayip şeyler göreceğimizin göstergesi..
Bu ay içinde yapılan elektrik ve doğalgaz zamları da bonus olarak yansıyacak önümüzdeki aylarda..
Enflasyon dan korunmak icin , ev araba borsa ne varsa aliniyor , yasamak icin gerekli seyler ise tam gaz artmaya devam ediyor.bakalim.film nerede kopacak
https://www.instagram.com/tv/Cb8ICT0...um=share_sheet
Buda ankarada bi market
bir halt olacağı yok.
1 kg biber veya patlıcan ile 1 kilo tavuk eti aynı olamaz.
Burada bir anomoli vardır.
Tavuk hem yemi ithal ve hem de üretim ve (soğuk zincirle olan) dağıtımda enerjiye bağlı bir sektör.
Biz domates dahil turfanda almıyoruz.
Evde sezonda en lezzetlisinden alıp konservesini yaptığımız maliyeti 3 Tl olan domatesi tüketiyoruz.
Fiyatlara Haziran, temmuzda bir kez daha bakmak lazım...
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Sabit gelir hedefleyen yatırımcılara tek seçenek olarak bırakılan KKM ile seçime kadar dolarda kontrollü gidilecek gibi...
Seçim sonrası kim gelirse gelsin acı ilaç içilecekse seçime nasıl girmek lazım onu konuşmalı....
Geçmiş benzer dönemlerde neler yaşanmış.
1 yıl sonra KKM ile alınacak yüzde 17 faiz sonrası paranın satın alma gücünde ne kadar bir erime olur...
Gerek inşaat maliyetleri ve gerekse eksi 50 puana giden reel olmayan mevduata karşın alternatif olan emlakta artış devam eder mi?
Konut kredi faizleri çok artmasa da konut fiyatları çok arttığından aylık ödeme gücü anlamında talep azalması emlak sektörüne yatırımı ne kadar etkiler...
Yoksa aynı şimdiki biber, patlıcan fiyatı gibi yeni inşaat azalmasında emlak fiyatalrı spekülatif olarak artar mı?
Yoksa otomobil fiyatları milyona gidince talep azalması mı yaşanması gibi ve emlakta fiyat sabit kalabilir mi?
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
kkm 700 milyar olmuş
şey elde büyüdükçe büyüyor patlarsa etrafta olmayın
bir halt olacağı yok.
Ben eurobond lari alirken usd in bu kadar TL ye karsi degerlenecegini elbette hesap edemedim, beyan siniri altina stopaj olmadan alir usd lari gelir olarak kullanirim diye dusundum, daha sonra eger kagitlari satmaz sonuna dek tutarsam sadece kupon dan gelir beyan etmem gerektigini ogrendim ve hesaplari ona gore yaptim, simdi bir de nominal deger alti fiyat ile aldigimda itfaya kadar beklesem de o fark in odeme gunu kur degerine gore gelir kazanci beyan etmem gerektigini ogrendim... Simdi de hesaplari ona gore yapiyorum.
Napalim gelir elde ettik ise vergisini de verecegiz elbette..
Vergisini vermeyen de yakalanmadan huzur icinde yatabiliyor ise o da onlarin sorumsuzlugu diyelim...
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Yer İmleri