Sayfa 75/1122 İlkİlk ... 25657374757677851251755751075 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Dün bir haber vardı.

Herhangi bir meyva-sebzenin Antalyadan İstanbula gelmesi bedavaya alınmış bile olsa 5.5 TL diye....

Ben de benzer mesafede oturuyorum.

Bizim pazarcı sıkmalık portakalı 5 TL ye nasıl satıyor?

Pazarcı en az 1 Tl kazanıyor. Eee halci de 0,5 kuruş alsa Antalya hal maliyeti 3,5 TL.

Antalya daki halci de min. 0,5 alsa 3 TL.

Antalyanın köyünden getirmek için nakliye 0,5 desen 2,5 eder.

Çiftçi bedavaya satsa NAKLİYE İÇİN EN ÇOK klio başına 2,5 TL maliyet çıkıyor.

Satmayacağına göre....

25-30-40 Tl ye satılan sebze-meyvada BÜYÜK ÇAPTA SPEKÜLASYON İÇERİYOR.

1 kg. tavuk= 1 kg. biber olamaz...

Daha 1 ay önce soğan marketlerde 2 TL ye satılıyordu.

Şimdi bunun da hesabını yapsak işin içinden çıkamayız.
    para politikasında başarısız oldukları gibi denetim konusunda da başarısızlar en basiti damacana su her aldığımda yeni zamlı fiyattan alıyorum kur sabit petrol düştü fiyat artıyor kur artıyor petrol artıyor bu sefer gene zammı bindiriyor temmuzda asgari ücret tekrar güncellenirse 19 litre damacana 50 lirayı geçer

2. yurtdışında yaşayan bireysel yuvam hesabı neden açtırır .adamın zaten hayatı eur yaşadığı para birimi.
    neden 10,000 eur bozdurup 3 ay sonra 10,000 eur alır .buradaki tek olay 3 ay sonra kurun aynı fiyatta aynı fiyatta kalıp
    3 ay sonra %5 daha fazla eur alması .yuvam hesaplarına faiz +1 +2 vadeye göre daha fazla oluyor .ne farkedecek ha 18 den yatırmış ha 19 dan .bir noktayı mı kaçırıyorum acaba

3. Merhaba arkadaşlar. Bu kur korumalı hakkında bir soru soracaktım, bir arkadaş bugün dediki şu kadar gram altınım var, kkm yapacağım, temmuzda şu kadar para alacağım, vade sonunda gram altınım aynen geri gelecek. Bu Kkm bu kadar basit mi ? Bir püf noktası, dezavantajı yok mu ?

4.  Alıntı Originally Posted by krabby Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar. Bu kur korumalı hakkında bir soru soracaktım, bir arkadaş bugün dediki şu kadar gram altınım var, kkm yapacağım, temmuzda şu kadar para alacağım, vade sonunda gram altınım aynen geri gelecek. Bu Kkm bu kadar basit mi ? Bir püf noktası, dezavantajı yok mu ?
    hem aynı gram altını alıp üzerine artı faiz alamaz . 100 gr bozar 100,000 bin tl yatırır.3 aysonra 100,000 tl si 105,000 tl olur ...
    eğer vade sonu 3 ay sonra 100 gr altın piyasada 110,000 tl ise 110,000 tl sini alır gider.(artı 5,000 faizi alamaz ) ....3 aysonra 100 gr.altın 90,000 tl ise 105,000 tl sini alır gider .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
    paket kargo olarak düşünülürse....
    kargo firmaları; bazı büyük firmalarla anlaşma yaparak, çok daha ucuza bi yerden bi yere götürebiliyorlar....

antalyadaki bazı küçük çiftçilerin; büyük tavukvs firmalarına göre, uygun fiyatla istanbula göndermesi zor gibi görünüyor....

şimdiye kadar ucuza yediğimiz; soğan, yerli muz vs de ellerinde daha önceden olan mallardır büyük ihtimalle....

tabi başka şeylerde var....nedir....
    geçen kasım ayında, kadıköy inönü caddesinde 37 plakalı bir minübüs; kastamonulu olduğu apaçık satıcı kg 10 tl den taşköprü sarımsağı satıyordu....aracısız....maliyet + benzin + otoban parası....markette o sıralarda 20-25 tl idi....

bu yaz; yaz sebze, meyvelerinin fiyatı nasıl olacak bakalım....

Alıntı Originally Posted by krabby Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar. Bu kur korumalı hakkında bir soru soracaktım, bir arkadaş bugün dediki şu kadar gram altınım var, kkm yapacağım, temmuzda şu kadar para alacağım, vade sonunda gram altınım aynen geri gelecek. Bu Kkm bu kadar basit mi ? Bir püf noktası, dezavantajı yok mu ?
    alış satış farkı arkadaşa geçer
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    hem aynı gram altını alıp üzerine artı faiz alamaz . 100 gr bozar 100,000 bin tl yatırır.3 aysonra 100,000 tl si 105,000 tl olur ...
    eğer vade sonu 3 ay sonra 100 gr altın piyasada 110,000 tl ise 110,000 tl sini alır gider.(artı 5,000 faizi alamaz ) ....3 aysonra 100 gr.altın 90,000 tl ise 105,000 tl sini alır gider .
    KKM, sadece altının uluslararası piyasada düşüşüne karşı mı korumuş oluyor?

Bizim millet zaten bu riski aldığı için yastık altında tutar.

Extra kazanç yoksa Ayşe tezyenin altınlarını nasıl elinden alacaksın....

Neden versin?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Sayfa 75/1122 İlkİlk ... 25657374757677851251755751075 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •