Originally Posted by
Emirhan06
Aynen katýlýyorum hocam. O zaman ard arda bir çok çeyrek iyi bilanço açýklamasý lazým dedim zaten.
Piyasa hisseyi tanýmýyor , tanýyanlar da çok güvenemiyor. O yüzden alýcý kesilince satýcýlar aktive oluyorlar. Satmak istemeseler de nasýl olsa ben satmasam baþkasý satacak hisse düþecek satayým aþaðýdan alýrým mantýðýyla satýyorlar.
Bu kýsýr döngüyü kýracak olan ard arda gelecek güzel bilançolardýr. Hep indesden örnek veriyoruz ama en yakýn o diye bunu yapýyoruz. Mesela Ýndes 6.90'lardan 9 liranýn üstüne çýktý kýsa sürede. Sonra yükseliþi durdu ama hisse 8.80'lerden de aþaðý gelmedi. Yani çýktýðý yerde durabiliyor.
Ama bizim hisse 2 lira çýksa , sonrasýnda 1,5 lira geri geliyor. Bunun olmamasý için ise , hissenin çok daha geniþ bir yatýrýmcý tarafýndan alýnýp satýlmasý lazým. O yüzden yönetime kýzýyoruz zaten. Bir türlü yatýrýmcýnýn ilgisini tahtaya çekemedi. Hisse geri alýmý yapsa , o da düþüþü engeller ama onu da yapmýyor.
Bu yüzden , yönetim güzel iþ çýkarýyor operasyonda ama þirketin piyasa deðerinin , gerçek deðerine yakýn olmasýný saðlamak da þirket yönetiminin görevidir.
Bir sürü þirket , piyasa deðerimiz gerçek deðeri yansýtmýyor diye hisse geri alým programý açýklýyor. Siz Brightstarý 26,5 milyon dolara alýyorsunuz ( ki ucuz aldýk ) , Paynet 70-75 milyon USD eder diyoruz , sadece bu ikisi 100 milyon dolar ederken , tüm þirketin deðeri 90 milyon dolarda kalmasýna raðmen kýllarýný kýpýrdatmýyorlar.
Patron þirketine sahip çýkmazsa , KY de güvenmez.
Bunu yapsalar , herþey çok güzel olacak. Yine herþey çok güzel olacak ama zaman alacak.
Yer Ýmleri