Boşa çıkan para ile ISFIN de poz açtım. Vade sonuna kalan gün 14, beklenen getiri %31.
SAHOL %33 veriyor ama flama yapmış. Teminatı zorlayıp beni germesin, o riski almam :-)
YTD.
Şu ana kadar her 100 TL için 125 TL arbitrj yapmışım. Yani Vade başında arbitraj açtığım her 100 TL nin 25 TL si boşa çıkmış (kar al yapmış) ve bununla yeniden poz açmışım.
Bu ne demek? 100 TL lik hisse parası varken 125 TL lik işlem açmışım :-)
YTD...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
aktifbank nkolay
hisse senedi işlemlerini açmış.
30 haziran'a kadar hesap açana komisyon ilk üç ay 0.
ancak viop tarafı henüz açılmadı.
ata yatırım iş ortağı olmuş.
işlemler ata yatırım üzerinden yapılıyor.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
arbitraj konusunda vade sonundaki hesapla ilgili kafası karışık olan yurt paydaşları olabilir. neticede burayı üye olmadan da izleyenler var . örnek verelim :
ABC hisse senedini spotta ( pay piyasası doğru adı ) 17 tl maliyet ile 100 lot aldım diyelim. Aynı anda aynı hissenin nisan vadeli kontratını 1 lot ( spottaki 100 lota eşit ) 19.50 den sattım diyelim. Ne yaptım , 1700 tl lik ABC hissesi alırken aynı anda viopta aynı hissenin pay vadelisinde 1950 tl lik kısa pozisyon almış oldum. 1700 den aldım 1950 ye ileri tarihte sattım. 1950-1700 =250 kertik brüt kar hesapladım.
Bir hisseyi spotta alınca kar etmesi için ne lazım fiyatın yukarı gitmesi lazım . Pay vadelide elimde olmayan bir hisseyi satarsam kar etmem için ne lazım fiyatın aşağı gitmesi lazım. hah bak bunu unutma az sonra lazım olacak.
az sonra ;
pozisyona hiç dokunmayacam , vade sonunda kendi kapanacak..... ve vadenin son günü geldi spot fiyat ile vadeli eşitlenecek fiyat da 10.50 oldu ....
spot kar zarar hesabı : 1700 -1050 = 650 tl zarar
viop pay vadeli kar zarar hesabı = 1950 - 1050 = 900 kar
900 - 650 = 250 kertik kar
yani ? yanisi spotta vadelide fiyat düşse de çıksa da hesap günü gelip çattığında başta alınan pozisyondaki kar değişmiyor.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
rakamların arasını bilerek abartılı açık seçtim , kolay olsun diye anlatırken. öyle % fark yakın vade spot arasında olmaz tabii.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
yalnız burada önemli olan hata yapmamanız. eğer siz arada al sat , sat al , işlemler yapıyorsanız maliyetinizi doğru hesap etmeniz gerekir. bir de bazı aracı kurumlar viopta anlık maliyeti , yeni işlem gününde sizin aldığınız fiyattan değil uzlaşma fiyatından gösterebilir. Ona çok dikkat etmeniz gerekir. matriks ekranını vey ideali her ne ise açarsınız orada vioptaki maliyete bakarsınız oraya aracı kurum gün sonu uzlaşma fiyatını okutabilir. kafanız karışır. ya da aracı kurum hesap özeti kısmına şakkk diye uzlaşma fiyatını koyar kafanız karışır hatalı işlem yapmanıza sebep olur. onun içün , yapılan işlemlere daima aracı kurumun iki tarih arası gerçekleşen işlemler kısmından bakın.
Hocam bu hisseleri hergün tek tek takip mi ediyorsunuz? Anladığım kadarıyla vade sonunu beklemeden makasın daraldığı yerde karda maksimize olduğu için pozisyonu kapatıyorsunuz. Ama bunu yapmak için sürekli ekran başında olmak ve sürekli hisseleri takip etmeniz gerekmez mi?
Vade içinde, spot ile vadeli fiyatları eşitlendiğinde kar al yapıyorum. Boşa çıkan para ile yeni poz açıyorum.
Tabi bu işleri ben değil yazdığım robot yapıyor:-) ideal ya da matriksiq ile robot yazabilirsiniz.
Hekts da poz kapatırken aslında ben yeşilköy sahil de yürüyüş yapıyordum:-) Eve dönünce gördüm.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri