Sizin satış kontratınıza karşılık viopta biri de alış kontratı almıştır. Siz son gün elinizde o sayıda hisse bulundurmalısınız, alış kontratı olan da para. Sizin satış kontratı kapanır, hisseleriniz de alış kontratı olana geçer, alış kontratı olanın da kontratı kapanır hisseler hesabına geçer parası hesabından alınır size aktarılır.
Böyle olması lazım ama kendim yaşayıp görmedim.
Yani spotta hissenin taban olması alıcı olmaması sizi ilgilendirmez sizin elinizde kontrat var alıcı ve satış fiyatınız kesin, aksi viopun mantığına aykırı.
Hocam iyi takip etmiyorsunuz teyit etmiştik bunu
Bu arada daha önce diğer başlıktaydı sanırım yazmıştım, böyle anlatınca karmaşıkmış gibi geliyor
En güzeli düşük miktarla denemek, dışardan algılandığı kadar karmaşık değil
Faizler baskılandığı için mi böyle anomaliler oluşuyor yoksa eskiden de böyle fırsatlar oluyormuydu bilmiyorum ama(Bilenler tecrübelerini paylaşırsa istifade ederiz), şimdi diyorum ki keşke daha önce öğrenseymişim bu işi.
Mevduat yaptığımız zamanlarda vade sonunda MT lerle whatsapp telefon trafiği olurdu sürekli, 0.25 - 0.50 puan fark için parayı ordan oraya taşırdık...hey gidi günler
Bu işlemlerde komisyon da önemli bir faktör
1 birimlik pozisyon için 4 birim işlem hacmi oluşuyor zira(Spot Al + Viop Sat +Spot Sat +Viop Al)
Kurumunuzla komisyon pazarlığı yapın mutlaka
Portföy büyüklüğüne ve işlem hacmine göre komisyonları indiriyorlar
Ben 3 defa indirim aldım örneğin
Şu anki oranlarım gene yüksek gibi(Viop:Onbinde2, Hisse:Onbinde4) ama işlem hacmi artınca tekrar indirim isteyeceğim
Çenem düştü, bir şey daha paylaşayım
Biz aslında masada kalan artıklarla idare ediyoruz, o bile bize kafi geliyor
Piyasada arbitraj işlemi kovalayan çok para var ve bizden öndeler, bize düşenler onlardan arta kalanlar(özel donanım + yazılım, kolokasyon vs ile bizden çok hızlılar)
Bu ay 29 nisan vade sonu aracı kurum hisse alışını iki gün sonra takasta tahsil ediyorsa 6 sında ödeyebilir muyuz bu parayı
Yer İmleri