Originally Posted by
borsaci34
15 perakende carpani, FAVOK (EBITDA) yani faiz amortisman vergi oncesi kar anlamina geliyor, F/K degil. Sirket degerlemesinde en cok kullanilan carpanlardan bir tanesi FAVOK carpani. Net kar icerisinde faaliyetlerden bagimsiz olusan kur farki gelir giderleri nedeniyle FAVOK bakmak daha dogru.
En son Mavi Jeans'deki hisselerini Turkven 14 FAVOK (EBITDA) carpan ile borsada satti, F/K ise kur farki giderleri nedeniyle 41 kat gibi yuksek bir orana denk geldi. Genelde perakende sirketleri buyume hizi, karlilik durumlari vb.'ye gore 15 FAVOK (EBITDA) carpan civari el degistiriyor Turkiye'de.
sn borsacı 34. Bu kavramlara aşinayım ve biliyorum. Tekrar açıklamışsınız bilmeyen arkadaşlar da öğrenmiş oldu bu iyi.
Ancak benim sorumun cevabı net olarak verilememiş.
15 rakamı ile ilgili son cümlenizde Türkiyede en çok kullanılan çarpan diyerek açıklamada bulunmuşsunuz. Bununla ilgili bir kaynak var mı ?
Yok ise sizin yorumunuz olarak değerlendireceğim. Sadece mavi yi baz almak doğru bir yaklaşım değil bence.
Nitekim bu çarpan bu hesaplamanın ana unsurlarından biri. Dolayısıyla bu rakam hakkında bir kaynak bekliyorum.
Teşekkürler..
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forum eski kullanıcı adım:"ufukss"
Yer İmleri