Sayfa 33/210 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 257 - 264 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    sonraki hamleyi hiç yapmayıp vade sonunu bekleseydiniz: 7 kuruş kar edecektiniz

Bu hamle ile short pozisyondan 1,57-2,00 = 43 kr zarar ettiniz
    1,98 short ile vade sonunu beklerseniz 1,98-1,50=48 kr kar edeceksiniz
    Sonuçta 48-43=5 kr kar etmiş olacaksınız
    Başta 7 kr kar için işlem açmıştınız, sonuta 5 kr kar ettiniz. Yani hiç kıpraşmasaydınız daha iyiydi

Aslında bu kadar da karıştırmaya gerek yok: 2,00 alış yapıp 1,98 den satarsanız zaten 2 kr zarar demek
    kulağıma küpe olsun...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    sonraki hamleyi hiç yapmayıp vade sonunu bekleseydiniz: 7 kuruş kar edecektiniz

Bu hamle ile short pozisyondan 1,57-2,00 = 43 kr zarar ettiniz
    1,98 short ile vade sonunu beklerseniz 1,98-1,50=48 kr kar edeceksiniz
    Sonuçta 48-43=5 kr kar etmiş olacaksınız
    Başta 7 kr kar için işlem açmıştınız, sonuta 5 kr kar ettiniz. Yani hiç kıpraşmasaydınız daha iyiydi

Aslında bu kadar da karıştırmaya gerek yok: 2,00 alış yapıp 1,98 den satarsanız zaten 2 kr zarar demek
    Son cümle.

3. ISGYO spot nisan vade farkı 7-8 kuruş.
    30-40'lardan aşağı indirmiyor burnundan kıl aldırmıyorlardı. Seve seve kapandı o fark.
    Takipteyim yıllık getiri %15lerin altını görürse uzlaşmadan önce kapatırım.

4.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    şöyle 8 nisan
    spot 1.50 alış
    viop 1.57 satış.

bugün sadece viop tarafında
    2.00 alış yaparak kapattım arbitrajı
    10 dakika sonra yine viop da 1.98 satış yaparak arbitraj poziyonunu tekrardan açtım.

spot hisse tarafında hiç bir şey yapmadım.

sonuç olarak 2 kademe zarar kapatarak kara geçtiğimi düşünüyorum.
    mantığım doğrumu ?
    bunu soruyorum.

hesap da çok hareket olduğu için k/z görmek imkansız.
    Hisse hesabı ile viop hesabındaki kar-zarar hesaplarını ayrı ayrı yapın.

Daha kolay olur.
    Son düzenleme : kafkaf; 20-04-2022 saat: 14:00.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    ISGYO spot nisan vade farkı 7-8 kuruş.
    30-40'lardan aşağı indirmiyor burnundan kıl aldırmıyorlardı. Seve seve kapandı o fark.
    Takipteyim yıllık getiri %15lerin altını görürse uzlaşmadan önce kapatırım.
    burada kafam karıştı.. şunu anlamıyorum, diyelim bir pozisyon açtık. spottan aldık, vadelide sattık. o anda vade sonu getirimiz yıl bazında %40 görünüyor. vadeyi bekliyoruz.. 3 gün sonra piyasada aynı hissenin arbitraj getirisi %15 e indi görünüyor. bunun beni bağlamaması gerekmiyor mu?

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    burada kafam karıştı.. şunu anlamıyorum, diyelim bir pozisyon açtık. spottan aldık, vadelide sattık. o anda vade sonu getirimiz yıl bazında %40 görünüyor. vadeyi bekliyoruz.. 3 gün sonra piyasada aynı hissenin arbitraj getirisi %15 e indi görünüyor. bunun beni bağlamaması gerekmiyor mu?
    Sizin pozunuzu bağlamaz. Siz %40 lık beklenen net getiriyi fikslediniz. Vade sonuna kadar taşıma esnasında risk yaşamaz ve vade sonunda spot ve vadeli pozisyonu aynı fiyattan kapatırsanız, %40 getiri gerçekleşir.
    Ytd.

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Spot dan 17.60 dan hisse alırken 18.21 den vadeli kontratı şortlayarak

18.21-17.60=0.61 tl getiriyi fikslemiş olursunuz ve hisse fiyatı düşse de çıksa da getiri değişmez (vade sonunda aynı fiyattan spot ve vadeli pozisyonlar kapanırsa).
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    kontrat yaptığınız vadeye yaklaştıkça aradaki kar marjı yavaş yavaş kapanıyor.
    kontratın son günü ise vadeli ile spot fiyatları eşitleniyor.

siz kontratı yaptığınız gün atıyorum %40 yıllık bazda kar ediyorsanız ileri ki zamanlarda bu oran % 15 düşmesi sizi bağlamaz.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

8. gün içinde oynaklığından faydalanmak için son bir iki gündür kafa yordum.
    1. çok yorucu
    2. kafa karıştırıcı sonucunda hata yaptık zarar ettik.
    3. sinir ve strese değmez.
    4. zaman kaybı.

bir kaç kademe almak için değmeyeceğine kanaat getirdim.

bundan sonra kontrat bağlayıp vade sonuna kadar beklemek en iyi seçenek.

Sayfa 33/210 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •