Sayfa 34/210 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 265 - 272 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    gün içinde oynaklığından faydalanmak için son bir iki gündür kafa yordum.
    1. çok yorucu
    2. kafa karıştırıcı sonucunda hata yaptık zarar ettik.
    3. sinir ve strese değmez.
    4. zaman kaybı.

bir kaç kademe almak için değmeyeceğine kanaat getirdim.

bundan sonra kontrat bağlayıp vade sonuna kadar beklemek en iyi seçenek.
    Excel paylaşmıştım onu incelediniz mi
    onu biraz daha geliştirdim hatta, fiyat değiştiğinde oluşan anlık MK'yı ve herhangi bir anda güncel fiyatlarla kapandığında edilen kar/zararı da gösteriyor
    Akşam eklerim unutmazsam

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    burada kafam karıştı.. şunu anlamıyorum, diyelim bir pozisyon açtık. spottan aldık, vadelide sattık. o anda vade sonu getirimiz yıl bazında %40 görünüyor. vadeyi bekliyoruz.. 3 gün sonra piyasada aynı hissenin arbitraj getirisi %15 e indi görünüyor. bunun beni bağlamaması gerekmiyor mu?
    Vade sonuna kadar beklerseniz %40 ok.
    Ama diyelim ki spot ile vadeli arasındaki makas kapandı ya da getirisi piyasa faizi/alternatif diğer arbitraj fırsatlarınin altına düştü, bu durumda vadeyi beklemeden kapatmak daha karlı hale geliyor.
    Sineğin yağını çıkartıyoruz bi nevi

3.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Sizin pozunuzu bağlamaz. Siz %40 lık beklenen net getiriyi fikslediniz. Vade sonuna kadar taşıma esnasında risk yaşamaz ve vade sonunda spot ve vadeli pozisyonu aynı fiyattan kapatırsanız, %40 getiri gerçekleşir.
    Ytd.
    öyle olması gerektiği oturmuştu zaten kafamda ama.. sn pilavlının şurada bahsettiği kafamı karıştırdı.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    ...
    Takipteyim yıllık getiri %15lerin altını görürse uzlaşmadan önce kapatırım.
    ya da farklı bir mevzudan bahsediyor, ben anlamadım muhtemelen.

.. yazarken sn yuji cevaplamış teşekkürler.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    ISGYO spot nisan vade farkı 7-8 kuruş.
    30-40'lardan aşağı indirmiyor burnundan kıl aldırmıyorlardı. Seve seve kapandı o fark.
    Takipteyim yıllık getiri %15lerin altını görürse uzlaşmadan önce kapatırım.
    Vade sonunda farkın kapanacağı aşikar.

Bu esnada insanları sıkıştırdı ve viop teminatına para eklemeye zorladı, parası olmayan poz kapatmak zorunda kaldı.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    öyle olması gerektiği oturmuştu zaten kafamda ama.. sn pilavlının şurada bahsettiği kafamı karıştırdı.

ya da farklı bir mevzudan bahsediyor, ben anlamadım muhtemelen.

.. yazarken sn yuji cevaplamış teşekkürler.
    Merhabalar, pozisyon alındığında vade sonu kazancı belli (diyelim %40) ama ben gün gün takip ediyorum, diyelim bugün yıllık getiri %15'e düştü ve vadeye daha 10 gün var, para piyasası fonu veya mevduat daha fazla getiriyor bugün pozisyonu kapatır günlük fona aktarırım. Yani mevduat/ppf altında getiriye düşerse tutmanın anlamı yok, boşuna kar kaybı demek.
    Veya daha iyisi, pek çok bist30 hissesinde herzaman %25-30 gibi arbitraj farkı mevcut, onlardan birine geçiririm.
    Böylece vade sonunda beklediğim %40 üzerinde getiri elde etmiş olurum.

Biraz daha geliştirelim, sabah sn. kafkaf paylaşmış ISGYO spot ve ilk vade yıllık getiri %51 diye, ben paylaştığımda %25'e düşmüş. Sabah pozsiyon açan kişi sonradan kapatabilir, aynı gün karını cebine atar, %25 üstünde arbitraj veren başka fırsat varsa oraya geçer veya ay sonunu günlük faizde bekler ay sonuna doğru daha iyi fırsatlar çıkacaktır hazır olur.
    (sonradan ekleme: ISGYO'da bunu yapamaz, hissede brüt takas var aynı gün satamaz hesaba geçmesini beklemesi lazım, örnek olsun diye vermiştim)

6. tskb mayıs vade
    spot 2.00
    viop 2.08
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    aylık tüfe % 5 ,40 küsür 6 ya yakın ... os ( 30 ) günlük bileşik getiride bunu nasıl geçeceğiz ? parayı döndürerek olabilir de , fırsat çıkarsa olur o da anca...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

8.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    aylık tüfe % 5 ,40 küsür 6 ya yakın ... os ( 30 ) günlük bileşik getiride bunu nasıl geçeceğiz ? parayı döndürerek olabilir de , fırsat çıkarsa olur o da anca...
    evimize hırsız girse ağızını burnunu kırar darmadağın ederiz.
    adamın eli cebimizde her ay pey der pey araklıyor bir şey yapamıyoruz.

aksine daha fazla çırpınıyoruz varlığımızı, emeklerimizi korumak için.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 34/210 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •