Arama sonucu : 3938 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Amerika'daki emeklilik sistemi bizimle benzerligi olmasa da, emeklilik sirketlerinin durumunu, insanlarin konu hakkinda bilgisizligini gosteren guzel bir belgesel.

Gozlemlerim:
    - Amerikali cogu insan da bizler gibi fonlarin nasil yonetildigi, icerisinde neler oldugu vs konusunda fikirleri yok.
    - Beklendigi gibi cok daha fazla finansal urun cesitliligi mevcut.
    - Bizlerin de burada zaman zaman konustugu gibi fon yonetim ucretleri konusu orada da var. Cogu insan farkinda degil. Endeksi yenebilen fon sayisi az.
    - Anladigim kadariyla emeklilik icin serbest fonlar da var. Bu kisim enteresan. Performansa dayali fonalr da var emeklilik icin

Emeklilik yillarimizi gercekten iyi planlamamiz gerekiyor. Hem finansal acidan, hem de ne yapmak istedigimizle ilgili.

https://www.youtube.com/watch?app=de...PBS%7COfficial
    katılıyorum. Enflasyonun bu kadar büyük olduğu bir ülkede enflasyondan arındırılmış reel getiri asıl önemli olan. Bunu başarabilen fon sayısının çok olduğunu düşünmüyorum. Ama ne yapmalıyım fondan fona zıplamakta iş değil. Şimdi çok iyi kazandırmaya başlamış bazı fonların geçmişlerine bakıyorum. son 6 ay çok iyi ama ondan önce 3 sene yatay gitmiş. Risk çok fazla. Sanki bu fon olayı da borsaya dönüşüyor fondan fona zıplayınca. Biraz daha temkinli fonlara girmek belki faydalı olabilir ama onlarında getirileri düşük.

Gönderdiğin linke baktım da amerikalıların para birimi çok stabil ve değerli olmasına rağmen bu problemler ortaya çıkıyorsa bizdeki bu enflasyonla da daha değişik problemlerimiz olacaktır. Adamlar amerikada emeklilik fonlarıyla bırak zengin olmayı, muhtaç olmadan yaşayabilirsek iyi diyorlar. Amerikalıların yarısı zaten kenara hiç para atamıyormuş.

BESteki sıkıntı şu: paranın %100 ü ile içerdesin. Gönderdiğin belgeselde adamın 1 milyon doları 1 günde yarıya düşüyor vs. Bunu önlemek için muhtemelen yaş ilerledikçe daha temkinli fonlara girmek gerek.
    Son düzenleme : Moruf; 23-04-2022 saat: 14:58.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •