Originally Posted by
Yalniz Mehmet
Hocam çok iyi biliyorum dediginiz zamanı. Hatta pgsus hissesinin tarihi düşük seviye olan 15 lira civarina inerse kendi içimden kesinlikle al dedim kendi kendime. Ama 20 lira civarindan dönüş yaptı tabiiki. THY de o zaman çok çok ucuzdu.
Şöyle soyleyeyim Mart 2018 de THY nin bir hissesi yanilmiyorsam 12 lira ederi vardı ve piyasada bir hissesi 19-20 lira gibi bir rakama kadar çıkmıştı. Tabi sonrasinda bizim piyasadan yabanci çıkışları giderek artti ve zamaninda %66 olan yabanci orani şimdilerdeki orani olan %37 lere kadar inmiş durumda. Artik 4-5 senedir çıkan yabanci oranı minimum seviyelere kadar indi diye düşünüyorum.
Şimdi gelelim sorunuza, havacılık sektörü pandemi bitişi ile parlayan bir yilina girdi. Gelen veriler zaten çok iyi bir yil olacagini gösteriyor bence.
Dunyada çoğu insan yaklaşık 2 yillik pandeminin bitişini kutlamak için yaz aylarını bekliyor. Pandemi herkesin moralini çok düşürdü. Insanlarin tatile ve gezmeye ihtiyaci var.
Ayrica THY firmasi giderek yolcu kapasitesini ve
uçuş yerlerini artırıyor
Ayrica THY firması kargoculuk bölümünü de büyütüyor
Ayrıca 2023 yilinda Yeni Istanbul havalimani tam kapasitesi olan yanilmiyorsam 150 milyonluk kapasitesine ulaşacak diye hatırlıyorum.
Ayrica Türkiye Çin yerine alternatif olarak görülüyor
Çevre ulkeler ile iliskiler düzelmeye başladı gibi
Yani havacılık için çarklar onumuzdeki aylarda ve yillarda çok iyi çalışacak görünüyor.
Belki bu sene sonu ozsermayesi 140 milyar olabilir. Belli olmaz. Ama ben çok ümitliyim ve ihtiyacım olmayan parayi bu hisseye yatırıyorum. Artik sene sonunda mi çıkarım yoksa emekli olana kadar saklarmiyim bende tam bilemiyorum. Thy nin gelecegi çok parlak bence.
Ha birde şu varki çok guzel kâr yazarsa yatırımcılar belki de hisseyi ederinin üstüne bile çıkartabilir. Bu da benim için sürpriz uzerine surpriz olur. Çünkü suan ki değeri 65 lira civarinda ve sene sonu ederi 100 lirayi bulabilir diye düşünüyorum.
Tabi herşey düşünce ve tahmin üzerine. Artik bundan sonrasını kendiniz karar verin bence
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Yer İmleri