Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
Mal sahibi kombi dışında ayrıca bozulan rezervuar takımını ,mutfak banyo batarya takımını , kapı ve pencere kollarını ve camlarını . Aydınlatma tuşları ve prizleri .

Yağmurdan akma varsa boya badanası , kırılan fayans , kabaran laminant varsa onlardan da sorumlu tutulmaktadır .

Yani isterse hepsini ödemezseniz mahkemede alabiliyor bu ve benzer şeyleri .
 Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
Uzun zaman sonra görmediğim bir arkadaşla rastlaştım .

Kiracısının evini böcekler basmış iki kere ilaçlatmış evi onu da kiradan kestiğini anlattı yani bunu bile alırlar demiş emlakçı tanıdığı .
Artık ebesinin dibi.....Yani kiracı ile ev sahibini birbirine düşürmenin türlü yolları her gün televizyonlarda işlenir oldu. Avukatlar işsiz kaldı sanırım. İnsanlar birbirine girsinler, mahkeme işleri çoğalsın avukatlar ve emlakçılar ( kavgalı olan ev değiştirecektir ) para kazansın. Bu ülke hızla uçuruma gidiyor ! İnsan olmanın en temel özellikleri vardır. Yaşadığımız yeri temiz , bakımlı tutarız . Böcek , yağ , akıntı- koku varsa orada yaşayanlarda bir sorun vardır. Daire çok özellikli olmayabilir ama badana - boya ve hijyen zor bir şey değil. Artık , kendi kullandığım dairedeki boya kirlenmesi, musluk - klozet, kombi vb. arızalarını da ev sahibine yüklüyorsam o zaman ev sahibinden de kira artışında merhamet bekleyemem. Zaten dürüst ev sahibi evinde hangi demirbaşın ne zaman nasıl takıldığını, arızalarını bilir. Ön ödemeli ( kartlı sayaç ) doğalgaz sayacı değişirken , başkent gaz yetkilisi daire içi tesisatı kontrol için içeri gireceğini söyledi . Aldım içeri . Başladı eksikleri yazmaya.... Sonuçta ocak gaz kesme vanası, ocak - vana hortumu ve gaz tahliye bacası gibi işler için 600 lira ödedim. Ev sahibine sayacın değiştiğini, kendi aboneliğinin iptal edilerek benim abone olduğumu izah eden ve yetkilinin düzenlediği tutanak + faturanın resmini attım. Ertesi gün hesabıma 600 lirayı yatırdığını yazdı. Ben istemeden ödeme yaptı. Şimdi bu düzeydeki ilişkiyi bozmaya ne gerek var ?