Originally Posted by
abartin
Tahtaya yapılan bu baskı bilanço ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum...Son dönem bilançolar hep beklenilen perfomansın üzerinden geliyor.....En son gelen bilançoda toplam satış içinde ihracatın payı %17 ye yükselmiş...toplam satışlarda ihracatın 2022 yılını %20 üzerinde kapatmasını bekliyorum... Son 5 yıllık ortalama %10 altında idi .....2-3 yıl sonra yurt dışı satışların yurt içi satışlara yaklaşması, 4-5yıl sonra ise ihracatın yurt içi satışlarını geçeceğini ön görüyorum...Ayrıca gelecekte savunma dışı ürünlerinde genel satışlarda önemli bir paya sahip olacaktır.....6 yıldan beri devam eden baskının mal boşaltması yada küçük yatırımcının elindeki malı almak ile de bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum...Çünkü olay o boyutu çoktan geçmiştir...
Son yıllarda en iyi üstadların bile Aselsan tahminlerinin tuttuğuna tanık olmadım....herkes yanıldı...Herkes büyük bir hayal kırıklığı ve pişmanlık yaşadı.....Son zamanlarda ise neredeyse Aselsan ile iligili analiz ve yorum yapan bile kalmadı...Şirket yönetimi bile kafasını kuma gömmüş....Ortada bir sessilzik var.....Ama nedenleri konusunda bir bilgiye sahibi değiliz.....Büyükler arasında bir kavgamıdır yoksa TVF ile yabnacılar arasında bir kavgamıdır artık bilemiyoruz..
Tek gerçek Bir zamanlar Borsanın göz bebeği olan şirketi rezil rüsva ettiler.....Şirketin kurumsal kimliğine güvenen Yatırımcısınıda perişan ettiler....Yine de yıl sonunu iyi bir seviyede kapatcağına dair olumlu beklentilerimi hala koruyorum...
Her Kese Bol Kazançlar
Teşekkürler sayın abartın. Aslında geçmişte yatırım yapan ve aselsa nı tanıyan biriyim. Ama so 4-5 senedir bilinenden çok farklı bir görünüme büründü.Bakalım ama bu kadar ucuz bir savunma sanayi şirketi yok.. Gitmemesi bence de bilanço ile alakalı değil. Beklemek lazım.. Başka çare yok.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri