Sayfa 933/1007 İlkİlk ... 433833883923931932933934935943983 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 7,457 - 7,464 arası.

Konu: Viop XL

1. Faizler düşük ve istikrarlı olunca kaldıraçlı işlemler çoğalıyor, faizler yükselince bu sefer kaldıraçlı işlemin kendisi risk unsuru oluyor.

Bence şu an kaldıraçlı pozisyonlar geri sarılıyor, ister istemez dalgalanmalar sert oluyor.

Rusya- Ukrayna savaşı normalde bitmesi lazımdı uzadı. Müesses nizama karşı şu an ismini koyamadığım düzen karşı karşıya gibi.

Rusya tam güç asılmadığı gibi karşı taraf da şimdilik masa başı karar ile gidiyor, barış olursa eski düzen gideriz havasında.

Bu iş daha ciddileşip ölüm kalım savaşına dönüşür ise şu an için bilemediğimiz büyük gelişmeler olur diye düşünüyorum. Çin devlet televizyonu haritalar filan yayınlayıp, Rusya'yı kışkırtıyor mu yoksa bu işi bitir yoksa sonun hayırlı olmaz deyip korkutmaya mı çalışıyor onu da anlamadım.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Küresel kapitalizmden jeo kapitalizme evriliyoruz..
    Sancılar yön arayışları zik zaklı bir dönem..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

3. Kara Kemal yazdıklarının neredeyse tamamına katılıyorum.
    Ama Safranbolu posta kodu niçin gerekli
    Safranbolu evleri gezisi mi planlıyorsun.

4.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Küresel kapitalizmden jeo kapitalizme evriliyoruz..
    Sancılar yön arayışları zik zaklı bir dönem..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İnsanların hareket etmesi için güçlü motivasyon gerekiyor. Açlık, barınma, güvenlik gibi temel ihtiyaçlar güçlü ama yeterli değil. Zengin olma isteği de güçlü bir motivasyon ama belli bir noktadan sonra getiri götürü dengesi terse işliyor, bunun dışında toplum için de risk oluşturuyor. Mega şirketlerden oluşan çağdaş kapitalizmde bir kısım sorunlar var gibi. Ne kadar uğraşsan da bir noktada rekabet bitiyor az sayıda firma anlaşıyor.

Bölgesel veya milli mega şirketler dünya için bir ara çözüm olabilir. Komunizmi çökerttiler, şimdi devlet eliyle kapitalizm deneniyor, bizde de var, bu da bir alternatif, ama kayırmacılık, usulsüzlük, liyakatsızlık, durağanlık vs durumunda bu en kötü yol haline gelir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5.  Alıntı Originally Posted by 6.sense Yazıyı Oku
    çok beklersin yüzde 200 enflasyonda bistin sabit kalması bile eksi yüzde yazar. bunu unutma.. artık o eski günler yook bitti..
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    TR hiç bir zaman borç ödemedi ki.. Takla attırır..
    Ezelden beri böyle olmuş. Yeter ki abd, avrupa bankaları set çekmesin...
    CDS falan derken %8 yıllık döviz faizi .. 100 milyar borca takla attırsan 1 yılda 108 ödüyorsun.. katlamalı nereye gider? sonsuza mı?

Işık ÖKTE 76 milyar usd vadesi yaklaşmakta olan borçlardan bahsediyor.
    Katar la,Suudun elini öpmekle olacak işler değil..
    IMF 'ye yanaşsan, bankalara bakacak. Eh ..10 tanesi batık dese ne yaparız? (YKB kapatılıyordu,malum)

Frensiz,boşta gidiyoruz..
    Işık okte bu muhabbetleri hep yapiyor. Ama unuttuğu nokta durum 2001 den farklı borcun çok büyük çoğunluğu ya devlet ya da yabancı banka. Bunlarin kredilerini takla attirmamalari kendi kredilerini batirmalari olur

6. Memento mori

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    yurtdışı endekslerin aniden yukarı dönmesi çok zayıf ihtimal, dip arayışı devam edecektir.. esas hikaye amerikan tahvilleri, 10-yıllık gösterge tahvil faizi 3.15, buralar son 13 yıllık QE döneminde görülen en yüksekler, buraları da yukarı kırarsa ne olacağı tam bir muamma.. efendim işte, piyasa fed"in enflasyonla mücadele planını beğenmedi gibi yorumlar gülünç, esas hikayeyi gözden kaçırmaya yarayan yorumlar.. tahvil faizi yükseliyor demek- tahviller satış yiyor demektir.. kim satıyor ? püf noktası budur.. satanlar merkez sermaye ise- abd/ab fonları, finans kurumları vs- bi noktada döner alırlar, bi şey olmaz..

ama satanlar çevre sermaye ise- çinliler, hintliler, araplar vs- sam amca için kötü haberdir.. rus merkez bankasının 350 milyar dolarına el koyma haydutluğu 3.dünya için yeterince göz açıcı olmuştur, aklı olan artık rezervlerini dolarda tutmak istemez, en azından çeşitlendirme yapmaya çalışacaktır, bence dengeyi bozan bu tür satışlardır ve geri dönüşü yok
    haydutluk açık açık lenin'in böldüğü topraklara razı olmak zorunda değilim diyerek komşuna saldırmaktır. putinin televizyonda dinlediğimiz kendi sözleri bunlar. üzerine uydur bi nazi bahanesi tamam, asıl niyetin belliyken yemezler. biz de yunanistana saldıralım o zaman osmanlınin bölünmesine razı değilim diyerek. adam olmayacaksan, demokrasiden en ufak cayacaksan bana para getirme, benle iş yapma canını yakarım diyor doğru da yapıyor helal olsun amerikaya. ekonomi böyle yönetilir bir kuruş bile kirli parayı kabul etmeyerek..abd bu sayede abd. hergün ağzı açık nasdaq kaç açmış diye bakıp sonrada kıskanarak çamur atmak boş iş.

8. Viop foruma büyük saygımla ÇOK Net bir konu ifade edeyim.

ABD USA 1999-2003 ayı piyasasında zamansal senelik grafikler bakılınca dow jones günğmüze az benzer gibi...
    2008 %45 derin ekonomik çöküş fiyatlaması
    Pandemi 2020 %40 üstü resesyon fiyatlaması dışınde elde net veriler de var zamansallık bize şunu öğretiyor dow en facia %50 çöküşte bile sindirerek aylara yayarak bunu yapmuş asla 30 40 gün bist benzeri şelaleler olmamış.

Şu an en yakın yapısal olay 1999-2003 seneleri onda da 11.500 10.500 9500 ve 8500 her sene %10 düzeltmelerle gitmiş ocak 2022 de 36.700 hören dowun sene sonu 34.000 kapatmadı süpriz olmaz 2023 sonu da 31.000 test edilir hayırlı tatiller 32.000 den dönüş senaryosı mantıksız değil dıe şelale ve çöküşleri sevmez arkadaşlar az bi grafik okuyan haftalık doe kapanışlarını bilen bu gereksiz şelale fantazilerinin yersizliğibi anlar.

2020 pandemisi acaba global
    Ve acımaz sert %50 düşüşlü bir resesyonu engellemek için özellikle mi planlandı?? vizyona girdi bundan şüphe edenler de var . Kafalar ciddi karışık ama karışmasın hafif ayı piyasası kuralları işlerse HAFİF AYI PİYASASI 1999-2003 TEKRARI vizyona girecek en kötü büyüme olacağından o da vizyona girmez zatrn pandemi de bir resesyon yaşamış ve 2 sene geçmeden 2 girmek sağlıksız bir tüketim toplumu yapısına işaret edecektir.

hatta yatay piyasa her 10 sene bir kriz düzeltmesi yaşadığını abd borsalarının iyice anlayacağız .

Sayfa 933/1007 İlkİlk ... 433833883923931932933934935943983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •