Bu sığınmacı meselesinde herkesin atladığı bir mesele var. Batının yaşlanan nüfusu, ve insanların refaha ulaşmasından kaynaklı nitelikli işgücü bulamıyor. 1960'lardan itibaren aldığı Türkler entegre oldu, bir çoğu refaha ulaştı. Hizmet sektörlerinde, ağır işlerde Almanların işini gören Türkler bugün şirket sahipleri oldu. Haliyle büyüyen avrupa şirketleri sürdürebilirlik için mühendis,doktor,yazılımcı vb gruplarda nitelikli insan bulamıyor. çünkü nüfus müsait değil.
Biontech şirketi bunun örneği.
Şimdi esas mesele burada başlıyor.
2015-16 yıllarına kadar ülkede bu bahsettiğim meslek gruplarındaki kişiler 4-5bin euro civarlarında gelirleri vardı. Yani Avrupaya gitse o maaşları alacak, bu yüzden ülkesinde kalıyor, rahat yaşıyor, yurtdışınada tatile gidiyordu. Bu avrupaya göçü engelliyor.
Burada hepiniz borsa işinden anlıyorsunuz, Erdoğan'ın kasıtlı olarak enflasyon çıkarttığını, kasıtlı doları çıkarttığını, kasıtlı olarak merkez bankasına saldırdığını, ekonomi bakanlıklarını özellikle niteliksiz seçtiğini bilmeyen olmadığını düşünüyorum.
Hedef Türkiye'de bulunan, yetişen nitelikli kişileri avrupaya çekmek. Bunu Almanya sağlıyor tabii ki.
Yani hedef mülteciler arasında nitelikli olanları ülkeye almak değil. Türk vatandaşlarını ülkelerine çekmek.
Gelinen nokta bu.
Türkiye'den göç eden vatandaş sayısı son 3 yılda muazzam rakamlarda. Bundaki en büyük etken, Türkiye deki gelişmeler ve alım gücü.
bir tek cevaplanmayan soru var. bu işte RTE'nin çıkarı ne? Bana bunu açıklayabilecek varsa 40 yıl kölesi olurum.
Ve son olarak Almanya ile yaptığımız göç antlaşması ivedilikle fes edilmeli. Bunun Türkiye'den hiç bir kârı yok, zararı var.
Evet bu yazıyı bugün niye mi yazdım?
Biotek alanında muazzam işler yapan bir arkadaşım Almanya vizesi onaylandı. Çalışma izni ve oturum izni aldı.
Hemde almanca öğrenmeden, ingilizce bilmesi yeterliymiş. öyle hızlı oldu ki, şaşırır kalırsınız.
Gitme sebebi de ekonomik şartlar ve Türkiye 'deki sığınmacı krizi.
Yer İmleri