Sayfa 891/994 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 7,121 - 7,128 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1. Ortam günlük gülistanlıkken hisse fiyatı yukarı giderken herkes halinden memnunken yapılan hiçbir açjklamanın önemi yok. Önemli olan zor zamanlarda yatırımcıya sahip çıkmaktır. Böyle zamanlarda yatrmcıya değer katmakta hisseye şirkete güven duyulmasını sağlamakta şirketin görevleri arasındadır. Hisse fiyatı 1 yıldır zaten düşen ve yatay süreçte ortalık yangın yeri, bazı şirketler yatrımcısına güven vermek için geri alım bile açıklıyor, otokarsa olabildiğince yatrmcısıyla bilgi paylaşımı yapmaktan geri duruyor. Kriz dönemlerinde yatrımcısına güven veren bir şirket bulup ilerleyen dönemlerde o şirkete veya şirketlere doğru yatırımımı kaydırmayı düşünüyorum ama henüz değil.

2.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    Ortam günlük gülistanlıkken hisse fiyatı yukarı giderken herkes halinden memnunken yapılan hiçbir açjklamanın önemi yok. Önemli olan zor zamanlarda yatırımcıya sahip çıkmaktır. Böyle zamanlarda yatrmcıya değer katmakta hisseye şirkete güven duyulmasını sağlamakta şirketin görevleri arasındadır. Hisse fiyatı 1 yıldır zaten düşen ve yatay süreçte ortalık yangın yeri, bazı şirketler yatrımcısına güven vermek için geri alım bile açıklıyor, otokarsa olabildiğince yatrmcısıyla bilgi paylaşımı yapmaktan geri duruyor. Kriz dönemlerinde yatrımcısına güven veren bir şirket bulup ilerleyen dönemlerde o şirkete veya şirketlere doğru yatırımımı kaydırmayı düşünüyorum ama henüz değil.
    Sn. Otokar,

Yazdığınız iletişim problemleri, sözleşmelerin zirvede açıklanması vs. gibi şeyler genelde borsadaki bütün şirketlerde aynı. Sizin olmasını istediğiniz şirket profili inanın çok azdır borsamızda.

Ama şunu çok iyi anlıyorum.
    Daha iyi kar edeceğini düşündüğünüz, temettü verme potansiyeli olan. Hisse fiyatlaması olarak daha kısa zamanda daha iyi yerlere gelecek olan başka fırsatlar her zaman vardır borsamızda. İnsan da her zaman daha iyi alternatifleri düşünür ve düşünmeli. Bizler yatırımcıyız, iyi fırsatlar, iyi kar edeceğimiz işlere yatırım yapmalıyız. Sonuçta şirketle nikah kıymadık. İnsan başka fırsatlara da açık olmalı. Naçizane en azından 3-5 şirketlik portföy yapmanız sizi psikolojik açıdan biraz daha rahatlatabilir.
    Tek şirket insanı daha çok yorar.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

3. teşekkürler sn temettü verimi. birşeylerin değişmesini istiyor insan tanık oldukça bazı şeylere sadece burada değil borsa genelinde. zaten derinliği olmayan bir borsamız var. profilinizde yazdığı gibi "Dişinden tırnağından artırıp biriktiren " insanlar en son öğrenen olmamalı enazından eşit bilgi sahibi olmalı. her gelen yeni yatırımcı grubu yolunacak kaz olarak görülmemeli ki bu borsanın bir derinliği olsun tabana yayılsın. İnsanlar alıp satmaktan değil de ortak olmaktan kazanç sağlasın ki borsanın temeli budur. Otokarla ilgilendiğim için bu tür sorunları da yatırımcı ilişkilerine her aradığımda söylüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    https://twitter.com/ogzhn_uyg/status...64483116236800

Bu Altay tank projesinin sıfırdan tekrar ele alınma durumu olabilir mi? İhale yenilenmesi vs. çünkü baya bi yordu ilgili tarafları.
    Eğer gerçekten birgün tekrar Altay ihalesi fiyatlaması olursa ben kesinlikle o riski almam. çünkü bir defa aldım ve fena canım yandı.

5. Altay ihalesini alan grubun yaptığı açıklama bildiğim kadarıyla 4 milyar euroya aldıkları yönünde. 4 ya da 5 yılda 1.faz teslimatın yapılacağı yönündeydi. 1. faz 250 araç diğer fazlarla birlikte 1000 aracı bulacağı yönündeydi. yıllık ciroya katkısı 1 milyar euro olacaktı yaklaşık. sadece içeriye değil dışarıya da ihraç edilmesini de düşününce ki otokar 2014 te umman 80 tank ihalesine teklif vermiş son 2 ye kalmıştı, otokarı bir savunma devi yapabilecek bir gelişmeydi. 2017 yılında risk alınmaya değermiydi. evet böyle büyük bir proje için o yıllarda bu riski alırdım. fakat aynı riski 2.defa almak benim için bu saatten sonra zor yaşanmışlığın etkisiyle. olurda şayet böyle bir gelişme yaşanırsa ve ciddi bir ralli yaşanırsa ben uygun bir durakta inerim.

fakat bu sürecin tekrar gündeme gelmesinin çok düşük ihtimal olduğunu düşünüyorum

6. geçtiğimiz yıl şirketin yatırımcı ilişkileri birimine şirketin ihraç pazarları için kendi tasarımı olan bir tank üretme gibi bir planının olup olmadığını sordum. çünkü altayı her ne kadar otokar tasarlasa ve prototipleri geliştirse de fikri mülkiyet hakları ssb ye ait. böyle bir planın olmadığı belirtildi.

7. herhangi bir ülkeye tulpar satsak yeter. serdar görgüç bu yıl için 3 farklı ülkede tulpar sınıfı araç alım ihalesinin takip edildiğini belirtmişti.

8.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    geçtiğimiz yıl şirketin yatırımcı ilişkileri birimine şirketin ihraç pazarları için kendi tasarımı olan bir tank üretme gibi bir planının olup olmadığını sordum. çünkü altayı her ne kadar otokar tasarlasa ve prototipleri geliştirse de fikri mülkiyet hakları ssb ye ait. böyle bir planın olmadığı belirtildi.
    TULPAR zaten tank değil mi? Teknik olarak tank sınıfına girmiyor mu?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 891/994 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •