Bereket versin ellam,sabah öğlen arası 1 sene gibi geçti,bu yaşıma geldim bole bisi yasamadim:oley:
Bereket versin ellam,sabah öğlen arası 1 sene gibi geçti,bu yaşıma geldim bole bisi yasamadim:oley:
yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643
Bugday fiyatlari 2.5% yukarda, 1280$/bushel seviyesine geldi.
https://www.investing.com/commoditie...treaming-chart
dünkü işlem hacmiyle çakarlar dedim bu gün aşagı yapar uzn vadeyi bilemem bugday fiyatının artmasından buna ne bugday üretiyo mu pahalı alır pahalı satar
Siz konuyu hic anlamamissiniz. Tupras da petrol uretmiyor, ama brent petrolun artisi nasil isine yariyorsa bizim de bugday fiyatinin artmasi isimize yariyor.
Oncelikle Bugday fiyati bosuna artmiyor, arzinda sikinti oldugu icin artiyor. Uluun’umuzun ise bugday tedarikinde sorun yok. Hem Ukrayna’nin hem de Rusya’nin yok oldugu piyasada, Uluun bosluklari dolduruyor.
Daha F/K yeni 7 oldu gecmis 12 aylik kara gore. Yilin geri kalaninda da ilk ceyrektekine benzer kar gelirse, 800-1 milyar TL civari kar gelebilir 2022 yili 12 aylik donemde. Bu gelmesi muhtemel kara gore ise F/K 3-4 civarina denk gelir. Tum dunyada gida krizinin yasandigi donemde %70 ihracat yapan Uluun icin orta vade guzel gececek bence.
YTD
Birincisi stoklarında bulunan buğdaydan stok karı yazıyor.
İkincisi, zaten olay tam olarak pahalı alıp pahalı satması. O yüzden 10 olan ciro 30 oluyor, 5 olan kar 15 oluyor, 1 olan fiyat da 3'e çıkıyor.
Kar marjı aynı kalsa bile nominal bir büyüme oluyor ki yatırımcı olarak bana bu kısmı yeter.
Üstüne bir de reel büyüme sağlarsa kaymaklı ekmek kadayıfı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Guzel doktuler. 13.31e kadar indirip simdi 14.30a kadar kaldirdilar. Bana gore hissenin temeli saglam, hedefe ulasana kadar kuala gibi yapistim, beni dokumezler
YTD
Yer İmleri