Buğdayda tüm dünyada sadece 10 aylık stok kalmış, Hindistan tahıl ihracatını askıya almış (veya düşürmüş). Gıda fonları bundan nasiplenir mi acep?
İşin ilginç yanı biz de ilk defa Hindistan'dan buğday ithaline başlamıştık.
Buğdayda tüm dünyada sadece 10 aylık stok kalmış, Hindistan tahıl ihracatını askıya almış (veya düşürmüş). Gıda fonları bundan nasiplenir mi acep?
İşin ilginç yanı biz de ilk defa Hindistan'dan buğday ithaline başlamıştık.
Yabancı fonlardan ümidim yok
Yabancı fon yerine döviz tutmak daha mantıklı bir süreliğine.Hatta kkm de düşünülebilir.
Ama yerli fonlar hala cazip bence.Şu enflasyona endekli enstrüman bir netleşsin, önce düşer sonra çıkarız gibime geliyor.
Hayırlı olsun black mirror.
Bende aynı düşüncedeyim. Fonlarda satış verdim. Krediyle bir ev almak için nakit olarak kullanacağım.
Temettü portföyümü ve eurobond portföyümü bozmadım.
Artın fon işini bırakmayı düşünüyorum. Yabancı hisse alımı için Midas kullanacağım.
Saygılar. Sevgiler.
0,89 ve 0,99'luk konut kredi şartları belli oldu.
En belirgini kendinin yada eşi veya çocuğunun evi olmamalı.
İlk Evim Konut Kredisi sıfır konutlar için
Genişletilmiş Konut Kredisi sıfır veya 2. el için
Ama bunun için Konut değerinin en az yarısının 07.05.2022 öncesinde döviz ve/veya altın hesaplarında bulunması ve söz konusu tutarın kredi kullanım tarihine kadar bankada TCMB Dönüşüm Kuru üzerinden TLye çevrilerek karşılanması gerekiyor.
Konut değerinin yüzde 50sinin finansmanı için konut kredisi kullandırılabilir.
https://twitter.com/HMBakanligi/stat...xlXZdV_0IbVXxg
Fonlarla doğrudan bağlantısı olmasa da, yatırım tercihlerimizin şekillenmesiyle ve yatırımlarımızın nasıl eridiğiyle ilgili olması bakımından düzgün bir yazı, herkes okumalı.
https://www.perspektif.online/15-mayis-2018-felaketi/
Şu kısım gülmekten karnınıza ağrı girecek bir bölüm.
"Financial Times ise Erdoğan'ın düşünce kuruluşu Chatham House'ta yaptığı özel toplantıya katılan uzmanların da benzer bir şaşkınlık yaşadığını ve Cumhurbaşkanının toplantıya katılanlardan düşük faiz oranlarının düşük enflasyon getirdiğini lütfen öğrenmelerini istediğini yazıyordu."
Lloyds gibi kuruluşların, dünya finans merkezinin kalbindeki uzmanlara "Lütfen öğrenmeleri" için ders vermeye kalkmış ahah.
Aslında benim de niyetim uzun vadeli hiç satmadan ve her düşüşte ekleyerek gitmekti ama çeşidi fazla tuttum, 4-5 aydır düşüş bitmedi bu gidişle bitecek gibi de görünmüyor, en azından piyasalardan olumlu sinyaller gelene kadar yerinde sayanları ve az zararda olanların miktarını düşürüyorum şimdilik, zararı fazla olanlara dokunmayıp ekleme yapayım diyorum.
Çok ters bir zamanda riskli fonlara girmişiz, 20 aralık etkisi geçmeden Ukrayna olayı sonra fed faiz artışı daha kötüsü olmaz umarım.
Yer İmleri