Sayfa 1284/2460 İlkİlk ... 2847841184123412741282128312841285128612941334138417842284 ... SonSon
Arama sonucu : 19678 madde; 10,265 - 10,272 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,275
    Muhteşem bir yazı , Teşekkürler .

Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    https://eksisozluk.com/entry/136441374
    konut fiyatları ve Verimlilik uzerine bir bakış açısı
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,275
    Sn Deniz , Bu yükselen enflasyonu anında durdurabilecek olan Fed, bu savaşı daha düşük faizle kazanabilecek iken enflasyonu pasif bir şekilde takip eden faiz arttırımları ile yukarı çıkmasına izin veriyor görüntüsü beni rahatsız ediyor. Şöyleki ; FED kontrol edebileceği en yüksek enflasyonu hedefleyerek ona uygun faiz ile Belli bir seviyede Belli bir süre tutmayı hedefliyor olması mümkünmüdür ?
    Teşekkürler ,

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Yıl sonuna kadar bekliyorum.Çünkü Fed faiz artırımlarına hız verirken AMB resesyon korkusuyla para politikasında sıkılaşma yönünde çok mütevazi adımlar atacaktır.ABD ve Avrupanın enflasyon dinamikleri farklı, enflasyon avrupada çok büyük ölçüde arz kaynaklı iken, ABD' de arz kaynaklı enflasyonun yanında ,ücret artışları ve sıkı istihdam piyasası ile de desteklenen talep kaynaklı bir enflasyon dinamiği var.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Sn Deniz , Bu yükselen enflasyonu anında durdurabilecek olan Fed, bu savaşı daha düşük faizle kazanabilecek iken enflasyonu pasif bir şekilde takip eden faiz arttırımları ile yukarı çıkmasına izin veriyor görüntüsü beni rahatsız ediyor. Şöyleki ; FED kontrol edebileceği en yüksek enflasyonu hedefleyerek ona uygun faiz ile Belli bir seviyede Belli bir süre tutmayı hedefliyor olması mümkünmüdür ?
    Teşekkürler ,

Bence Fed "şahin" bir para politikası yerine "şahin" bir para politikasını yürürlüğe koyacağı iletişimini yaparak,algı yaratarak ,piyasa oyuncularında "şahin" para politikasıyla enflasyonun düşeceği şeklinde enflasyon beklentilerini düşürmeye yönelik bir politika izliyor.Örneğin varlıkların bu iletişim ile satılması,varlık değerlerinin azalması ile servet artışı ile gelen talep harcamalarının frenlenmesi gibi..
    Ama Fed'in gerçekte böyle bir "şahin para politikası" düşüncesi olmadığı kanısındayım.Fed'in esas amacı büyüme ve istihdam etkilenmeden ,beklentiler yoluyla enflasyonun düşüş trendine girmesi.Başarılı olabilir mi,bana göre olmaz.Çünkü önceki yazılarımda detayları yazmıştım.Enflasyonu besleyen ve bir bölümü henüz fiyatlara yansımayan kira,gıda, enerji gibi kalemler enflasyonu yükseltmeye devam edecek,sadece beklentileri yöneterek enflasyonun düşmesi pek mümkün değil,talebi sert düşürecek politikaları yürürlüğe sokmak gerekir.Bu nedenle ABD'de Ekim ayı gibi,2 haneli enflasyona geçiş yapacağı öngörümde değişiklik yok.

4. Bu Kış çok zorlu olacak.
    anlaşılan o

5.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    https://eksisozluk.com/entry/136441374
    konut fiyatları ve Verimlilik uzerine bir bakış açısı
    yazar konut fiyatlarında balon olmadığını söylemekte. konut tarafında özellikle son 1 yılda ciddi maliyet artışları oldu, pandemi döneminde konut tarafı çok ucuz kredi ile fonlanarak talep öne çekildi. Bu durum pandemi sonrasındaki 1 yılda yeni inşaat başlama rakamları düşük seyretti.
    Şuanda da yüksek enflasyon, negatif reel faiz ve ucuz kredi olanakları nedeniyle konut tarafında ciddi bir talep enflasyonu da içeren fiyatlama olduğunu düşünüyorum. Hatta özellikle İstanbul'da bazı konutlarda ciddi balonlar oluştuğunu düşünüyorum ama yazarın dediği gibi enflasyon düşmeden veya krediye erişimin zorlaşması gibi durumlar olmadığı sürece konut fiyatlaması bu şekilde devam eder. Herşeye rağmen bu konut fiyatlamaları şuan kiracı statüsünde olanlarda ciddi rahatsızlık yarattığı kesin.
    buarada 1650 kredi puanının altında olup fakir miyim diye kredi notumu öğrendim 1900 çıktı, çok şükür fakir değilmişim
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    yazar konut fiyatlarında balon olmadığını söylemekte. konut tarafında özellikle son 1 yılda ciddi maliyet artışları oldu, pandemi döneminde konut tarafı çok ucuz kredi ile fonlanarak talep öne çekildi. Bu durum pandemi sonrasındaki 1 yılda yeni inşaat başlama rakamları düşük seyretti.
    Şuanda da yüksek enflasyon, negatif reel faiz ve ucuz kredi olanakları nedeniyle konut tarafında ciddi bir talep enflasyonu da içeren fiyatlama olduğunu düşünüyorum. Hatta özellikle İstanbul'da bazı konutlarda ciddi balonlar oluştuğunu düşünüyorum ama yazarın dediği gibi enflasyon düşmeden veya krediye erişimin zorlaşması gibi durumlar olmadığı sürece konut fiyatlaması bu şekilde devam eder. Herşeye rağmen bu konut fiyatlamaları şuan kiracı statüsünde olanlarda ciddi rahatsızlık yarattığı kesin.
    buarada 1650 kredi puanının altında olup fakir miyim diye kredi notumu öğrendim 1900 çıktı, çok şükür fakir değilmişim
    şu an bir evi sabah ilana koy 1 milyon olsun.
    1 saat sonra bir emlakçı arıyor 1.1 e satarım
    1 saat sonra başkası 1.2 ye satarım diyor. Bunu boş zamanı olan bir arkadaş deneyip yazarsa sosyal deney olur
    şimdi ne oldu 2 saat içinde eve reel alıcı mı geldi hayır.
    ben 1 milyona alırım diyen var mı o da yok 1.2ye alan da yok ama fiyat 2 saatte 200 bin arttı.

ev fiyatı artar-azalır o ayrı mesele. ama ev değil herhangi bir malın fiyatı bu şekilde artıyorsa oturup düşünmek gerekir.
    0.99 faiz açıklandığında sahibindende olanlar belli.
    bu ara millet sabah uyanıp benim ev 3 milyon oldu diye güne başlıyor.

7. Deniz Hocam bugün sizce mb. Ne yapar sabit i tutar yoksa az da olsa bir faiz artırımı yapar mı sonuçları nasıl olur?

Faiz Oranlarına İlişkin Basın Duyurusu
    Toplantıya Katılan Kurul Üyeleri
    Şahap Kavcıoğlu (Başkan), Taha Çakmak, Mustafa Duman, Elif Haykır Hobikoğlu, Emrah Şener, Yusuf Tuna.

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Etkisi artarak sürmekte olan jeopolitik riskler, küresel ve bölgesel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmakta ve belirsizliklerin artmasına yol açmaktadır. Küresel gıda güvenliğindeki ticaret yasakları ile artan belirsizlikler, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, temel gıda ve enerji başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının daha da belirgin hale gelmesi ve taşımacılık maliyetlerindeki yüksek seviye uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artmasına yol açmaktadır. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğuna bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini vurgulamaktadırlar. Bu çerçevede, iktisadi faaliyet, işgücü piyasası ve enflasyon beklentilerinde ülkeler arasında farklılaşan görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adımlarında ayrışma gözlenmekle birlikte, merkez bankaları destekleyici parasal duruşlarını halen sürdürmektedir.

Kapasite kullanım seviyeleri ve diğer öncü göstergeler yurt içinde iktisadi faaliyetin, bölgesel farklılıklar ortaya çıksa bile dış talebin giderek artan olumlu etkisiyle güçlü seyrettiğine işaret etmektedir. Büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin payı artarken, cari işlemler dengesinde enerji fiyatlarından kaynaklanan riskler devam etmektedir. Cari işlemler dengesinin sürdürülebilir seviyelerde kalıcı hale gelmesi, fiyat istikrarı için önem arz etmektedir. Kurul, uzun vadeli Türk lirası yatırım kredileri de dâhil olmak üzere kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşmasının finansal istikrar açısından önemli olduğunu değerlendirmiştir. Bu çerçevede Kurul, güçlendirdiği makroihtiyati politika setini ilave tedbirlerle kararlılıkla uygulamaya devam edecektir.

Enflasyonda gözlenen yükselişte; jeopolitik gelişmelerin yol açtığı enerji maliyeti artışları, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının geçici etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışların oluşturduğu güçlü negatif arz şokları etkili olmaya devam etmektedir. Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve güçlendirilerek sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiştir. Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB'nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan teminat ve likidite politika adımları devreye alınacaktır.

TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edecektir. Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin ve döviz rezervlerindeki artış eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır.

Kurul, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve veri odaklı bir çerçevede almaya devam edecektir.

Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacaktır.

Sayfa 1284/2460 İlkİlk ... 2847841184123412741282128312841285128612941334138417842284 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •