Sayın Mehmet tercüman, yorumlarınıza katkı sunmak isterim. Otomotiv sektörü geçen seneye göre biraz sıkıntılı bir süreç geçiriyor paylaştığınız gibi. Kendi adıma 2022 1.Çeyreke bu sene için dibi gördüğümüzü ümit ediyorum. Ukrayna-Rusya savaşı ve sonrasındaki enerji fiyatların kaynaklı dünyada artışa geçen enflasyon, Çin-Shangay'daki covid kaynaklı kapanmalar temel sorunlar.
Gelinen durum itibariyle otomotiv sektöründe toparlanma işaretleri olduğunu düşünüyorum. Ukrayna-Ruska savaşının kısa zamanda sonuçlanmayacağı ortaya çıktı. Ülkerler ilk şoku atlattı, planlamalarını buna göre yapıyorlar. Türkiye'de otomotiv sektörünün yüksek ihracat hedefleri var ve bu hedefleri korunmaya devam ediyor. Yaz ayının gelmesiyle mobilitenin artacak ve burası da toparlanacaktır. Çin-Shangay'daki kapanmalar sektörü genel olarak çok olumsuz etkiledi. Shangay otomotiv sektörü çip üretimi için önemli bir bölge. Orada da açılmalar başladı, hayat normale dönüyor. Duran üretimler hızlanacaktır.
Ayrıca Brisa lastik yenileme pazarına da hizmet veriyor. Bu da şirket için bir avantaj. Eskiyen lasitkler illaki yenilenecek. Araba dediğiniz 4 lasik üzerinden giren bir araç ve emniyet önemli. Ticari araçlar ve lojisti sektörü için de işin sürekliliği ve kesinti yaşamamak için lastik çok önemli. Kurun bu kadar yükseldiği bir piyasada Türkiye'de ithal lastiklerin pazar kaybetmesini yerli üreticilerin pazar arttırmasını beklerim. Bu da şirket için olumlu. Türkiye üretim için çok cazip durumda. İhracatta firma için mevcut ivmenin devam etmesini beklerim. 2022 1Çeyrekte firma kendi ihracat rekorunu kırmıştı.
Sonuç olarak kendi adıma Brisa'da ilerleyen çeyrek faaliyet raporlarında gündem gelecek konuların yüksek kapasite kullanım oranları olmasını ve yeni yatırım haberleri olmasını bekliyorum. Hali hazırda firmanın fiyatlaması bence cazip, önünün de açık olduğunu düşünüyorum. Görüşlerim yatırım tavsiyesi, duyum vs. değildir. Şahsi öngörülerimdir.
https://twitter.com/sefa_toptan1/sta...kimMT9SnmzOJ0g
Yer İmleri