Sayfa 618/1044 İlkİlk ... 118518568608616617618619620628668718 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 4,937 - 4,944 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1. Sn T/A,

Tam formülünü paylaşmıyorlar, nasıl yapıldığını tarif ediyorlar, RRG rölatif döngüsel güç gibi tam çevirirsek..

Tarif ettikleri şekilde uğraşınca, kargacık burgacık bir görüntü ortaya çıkıyor dediğiniz gibi, onlarınkine benzemiyor, muhtemelen değerleri bir şekilde yumuşatıyorlar, ya logaritmasını alıyorlar, ya da RSI ve Momu direk LN ile hesaplıyorlar (LN(son değer)-LN(en düşük) / (LN (en yüksek)-LN(en düşük gibi), ya da başka bir şey..

Parayla satıyorlar, ya da anlaşıp yazılımlara modül şeklinde eklemleniyorlar, bloombergte var galiba, yine bizde olmayan yurt dışı yazılımlarda (Ninja Trader filan mıydı neydi)

Kolay gelsin.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Sn T/A,

Tam formülünü paylaşmıyorlar, nasıl yapıldığını tarif ediyorlar, RRG rölatif döngüsel güç gibi tam çevirirsek..

Tarif ettikleri şekilde uğraşınca, kargacık burgacık bir görüntü ortaya çıkıyor dediğiniz gibi, onlarınkine benzemiyor, muhtemelen değerleri bir şekilde yumuşatıyorlar, ya logaritmasını alıyorlar, ya da RSI ve Momu direk LN ile hesaplıyorlar (LN(son değer)-LN(en düşük) / (LN (en yüksek)-LN(en düşük gibi), ya da başka bir şey..

Parayla satıyorlar, ya da anlaşıp yazılımlara modül şeklinde eklemleniyorlar, bloombergte var galiba, yine bizde olmayan yurt dışı yazılımlarda (Ninja Trader filan mıydı neydi)

Kolay gelsin.
    Ben onların formülüne birebir ulaştım. Paylaştıkları grafiklerin birebir aynısını elde ediyorum...

Çok defa karşılaştırma yaptım. İstenirse yine güncel verilerle yapabilirim...

Formülü yumuşatıyorlar ve bu yumuşamış haline bir de curve fittig (eğri uydurma) uyguluyorlar. Bu sayede 2. bir yumuşatma sağlanmış oluyor... Ben curve fitting yapmıyorum. Çok lâzım olduğuna inanırsam ben de ekleyebilirim...

RRG --> Relative Related Graph (Göreceli ilişkili grafik).

Bu sayede döngülerde önde giden ve geride kalanları görebiliyorlar...

Tabii ki, ben de görebiliyorum ama ilgi olmayınca paylaşım da olmuyor mâlesef...

Varsa özel bir talebin, senin için akşama evde bir çalışma yapabilirim... İstersen adamların kullandığı şekli ile, istersen de benim kullandığım şekil ile fark etmez. Hepsi tek tuş mesafesinde...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

3. Yani dediğim şekilde XUTEK/XU100, XUSIN/XU100, XUHİZ/XU100, XUBANK/XU100 larla XU100 ün ilişkisini son büyük dipten bu yana, bu esnada Ereğli, Froto, Tcell, Aselsan gibi hisselerin hareketini görmek 'hareketli' keyifli olur elbette.

Ama size zahmet vermeyelim, müsait olduğunuzda paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin, çıkmam lazım, saygılar..

Yani dediğim şekilde XUTEK/XU100, XUSIN/XU100, XUHİZ/XU100, XUBANK/XU100 larla XU100 ün ilişkisini son büyük dipten bu yana, bu esnada Ereğli, Froto, Tcell, Aselsan gibi hisselerin hareketini görmek 'hareketli' keyifli olur elbette.

Ama size zahmet vermeyelim, müsait olduğunuzda paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin, çıkmam lazım, saygılar..
    Müsait bir zamanda özel bir çalışma yaparım...

Selamlar...

Yani dediğim şekilde XUTEK/XU100, XUSIN/XU100, XUHİZ/XU100, XUBANK/XU100 larla XU100 ün ilişkisini son büyük dipten bu yana, bu esnada Ereğli, Froto, Tcell, Aselsan gibi hisselerin hareketini görmek 'hareketli' keyifli olur elbette.

Dün sohbetten sonra, akşam müsâit olamadım ve çalışma yapamadım ama aklıma daha önce yaptığım bir başka çalışma hakkında çağrışım geldi...

Gösterge kullanmadan, saf hisse ve endeks fiyatları üzerinden göreceli performansı ve belirli bir zamandan sonraki performansı ölçtüğüm çalışma da, önde giden ve geride kalanları görmek açısından da faydalı olabilir...

Bugün müsait oldukça paylaşımlarıma devam edeceğim. RRG tipindeki hareketli grafiği de bugün tamamlayabileceğimi umuyorum...

6. Endeksleri dolar bazında üst üste koyduğumuzda şu görülüyor herkesçe, bütün endeksler XBANK ı dengelemeye çalışıyor, bir anlamda ordan çıkan para diğer taraflara akmış.

Bu durumda, şayet XBANK bu kadar düşük olmasaydı, diğer endeks ortalamalarında bir yerlerde olsaydı,

-Diğer endeksler bu kadar çıkamaz mıydı?
    -Yoksa diğer endeksler yine bu kadar çıkarlardı ama XU100 dolar bazında 200 doların üzerinde bir yerlerde mi olurdu herhalde 300 lere yakın olurdu, ya da o bantta diyelim?

Bu durumda ilk seçenek çok anlam ifade etmiyor, ama ya ikinci seçenek doğruysa, ya ucuz mucuz değilse bu endeksler, XBANK aşırı ucuz olduğundan öyle görünüyorsa?

Bir de bu bankacılık endeksleri bize özgü değil, 2008 den beri bütün dünyada aşırı düşmüş durumda, kimisi bundan sonrası finansın dünyası bankacılık bitti derken, kimisi aşırı hızlı genişleme bankaları tüketti devletler destek olmalı diyor.

Dolar bazlı da bakmakta fayda var, endeksler arası ayrışma daha belirgin, Aselsan ile Tcell' in ayrışmaları da çok ilginç.

Endeksleri dolar bazında üst üste koyduğumuzda şu görülüyor herkesçe, bütün endeksler XBANK ı dengelemeye çalışıyor, bir anlamda ordan çıkan para diğer taraflara akmış.

Bu durumda, şayet XBANK bu kadar düşük olmasaydı, diğer endeks ortalamalarında bir yerlerde olsaydı,

-Diğer endeksler bu kadar çıkamaz mıydı?
    -Yoksa diğer endeksler yine bu kadar çıkarlardı ama XU100 dolar bazında 200 doların üzerinde bir yerlerde mi olurdu herhalde 300 lere yakın olurdu, ya da o bantta diyelim?

Bu durumda ilk seçenek çok anlam ifade etmiyor, ama ya ikinci seçenek doğruysa, ya ucuz mucuz değilse bu endeksler, XBANK aşırı ucuz olduğundan öyle görünüyorsa?

Bir de bu bankacılık endeksleri bize özgü değil, 2008 den beri bütün dünyada aşırı düşmüş durumda, kimisi bundan sonrası finansın dünyası bankacılık bitti derken, kimisi aşırı hızlı genişleme bankaları tüketti devletler destek olmalı diyor.

Dolar bazlı da bakmakta fayda var, endeksler arası ayrışma daha belirgin, Aselsan ile Tcell' in ayrışmaları da çok ilginç.
    DOLAR bazlı da hazırlamaya çalışırım...

Şu anda RRG için 2 tane örnek çektim ve yükleniyor. Bitince buradan paylaşacağım...

İstenildiği gibiyse diğer çekimlere de devam edebilirim...

8. Zahmet olmazsa Sn T/A, bakalım..

Kısaca, benim RRG merakım nerden geliyor ondan bahsedeyim,

EWP de zamansal döngüler var, cycle seviyesinde DJI da 15,6, 15,6/2, 15,6/4 yıllık periyotlarda..

EWP bol ihtimal üretebildiğinden, bu cycle lar ile alternatifleri ayıklıyorlar, gaye temel eğilimi anlayabilmekte..

Tabi periyotlar uzun olduğundan, haftalık, aylık yıllık grafiklerde işe yarıyor, düşük ölçekte yerine bir şey yok.

RRG yi keşfetmişler, aynı maksatla kullanıyorlar, küçük zaman ölçeklerinde, ihtimal ayıklıyorlar,

Denedim olmadı, sizin burda görünce merak ettim tekrar.

Elbette asıl merak ettiğim RRG formülünün bulamadığım orijinali, ve sizin özgün formülünüz. Tabi vermek istemezseniz de saygı duyarım, verirseniz kendi programlarımda veya excelde denerim becerebilirsem.

Ama sadece grafikleri paylaşırsanız da, elbette memnun olurum. Benim hikayem, merakım bundan ibarettir, yani kendim yapabilmeliyim bir şekilde, ya replay modlarını kullanarak, ya da bir şekilde o görüntüyü hareketlendirerek.

Saygılar, çıkmam lazım. (Bunu yazıyorum ki, hemen cevap yazamazsam alınmayın)

Sayfa 618/1044 İlkİlk ... 118518568608616617618619620628668718 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •