Sayfa 898/994 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 7,177 - 7,184 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Tawazun ile Otokar arasında ortaklık mı vardı? Aralarındaki iş ilişkisi nasıl?
    2.Faz dediğimiz siparişleri Tawazun mu veriyor Otakara?
    Tawazun; Birleşik Arap Emirlikleri'nin Savunma Sanayi Başkanlığı diyebiliriz. Otokar ile Tawazun, BAE'de teknoloji transferi ile ortak üretim de dahil olmak üzere büyük bir anlaşma yaptı. Hatta; bu anlaşmanın ikinci fazının devreye girmesini bekliyoruz. Bölge ülkelerine de Tawazun vasıtasıyla ihracat yapma potansiyelimiz bulunuyor. Linkedin'den Tawazun sayfasını da takip etmenizi salık veririm.

2.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Tawazun; Birleşik Arap Emirlikleri'nin Savunma Sanayi Başkanlığı diyebiliriz. Otokar ile Tawazun, BAE'de teknoloji transferi ile ortak üretim de dahil olmak üzere büyük bir anlaşma yaptı. Hatta; bu anlaşmanın ikinci fazının devreye girmesini bekliyoruz. Bölge ülkelerine de Tawazun vasıtasıyla ihracat yapma potansiyelimiz bulunuyor. Linkedin'den Tawazun sayfasını da takip etmenizi salık veririm.
    Sn. mzffr,
    Detaylı cevap için teşekkürler.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    Otokar ın baedeki şirketi aljasoor un diğer ortağı tawazun holding. Bae silahları kuvvetleri satın alma yetkilisi aynı zamanda holding. Sadece kara araçları değil yaklaşık 10 alt şirkete sahip holding
    Sn. Otokar,
    Cevap için teşekkürler.

4.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    İzin alımdıktan sonraki ay genel olarak yapılıyor teslimatlar. Ama sonraki aylara da sarkabilir. Tutar iyi
     Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Otokar, 3 farklı proje için Dahilde İşleme İzin Belgesi almış. Bu üç farklı proje kapsamında yapacağı yazılı tutardaki ithalatlara KDV ödemeyecek. Bu ihracatlar o kadar hızlı yapılamaz. Önce bu ihracatlar için yazılı tutarlarda ithalatlar yapılacak sonra ürünler üretilecek en son da ihracatlar yapılacak ve kapanmış ihracat beyannameleri devlet ile paylaşılacak. Benim tahminim yukarıdaki 65 milyon USD bedelli ihracat önümüzdeki bir sene içerisinde yapılacaktır.

açıklama ve görüşleriniz için teşekkürler, Aynen katılıyorum. burada önemli olan ürün yelpazesindeki çeşitlilikten kaynaklı farklı araç tiplerinde ihaleler almaya aday bir firma ...

5. Şirket hakkında hiç bilgisi olmadan sadece grafiğe bakarak yorum yapan analistlere ayar oluyorum.

Şurası stop seviyesi, şurayı kırarsa önü açık, vırt zırt.

Aracı kurumlardan birisi youtube da bilindik bir isimle soru cevap yapıyorlar. Otokarı sordular. Yorumcumuz aynen şu cümleyi kurdu

"Ben bu şirketi hiç alıp satmadım daha önce ama ııııııı"
    grafik yorumlama ve
    "şuradan aşağısı stop şuradan sonrası direnç yükseliş" vs. vs. yani bla bla...

Bilmiyorsan "bilmiyorum" de. "Bu şirketi tanımıyorum" de.

Her şeye de yorum yapmak zorunda değilsiniz ki...

Ortak olduğunuz şirketi tanıyınız. Finansal okur yazarlığınızı geliştiriniz. Yoksa milletin ağzına bakarsınız.

Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Şirket hakkında hiç bilgisi olmadan sadece grafiğe bakarak yorum yapan analistlere ayar oluyorum.

Şurası stop seviyesi, şurayı kırarsa önü açık, vırt zırt.

Aracı kurumlardan birisi youtube da bilindik bir isimle soru cevap yapıyorlar. Otokarı sordular. Yorumcumuz aynen şu cümleyi kurdu

"Ben bu şirketi hiç alıp satmadım daha önce ama ııııııı"
    grafik yorumlama ve
    "şuradan aşağısı stop şuradan sonrası direnç yükseliş" vs. vs. yani bla bla...

Bilmiyorsan "bilmiyorum" de. "Bu şirketi tanımıyorum" de.

Her şeye de yorum yapmak zorunda değilsiniz ki...

Ortak olduğunuz şirketi tanıyınız. Finansal okur yazarlığınızı geliştiriniz. Yoksa milletin ağzına bakarsınız.
    Otokar, 1995'te halka arz edildi. Muhtemelen yeni yetme analistlerden biridir. BIST tecrübesi 25 yılın üzerinde ve yaşı 45 üzerinde olanların Otokar'ı alıp satmaması veya en azından iştigal alanını bilmemesi mümkün değil. Maalesef bu tür çok yeni yetme var. Çok takılmamak lazım. Şirketimiz kurumsal olduğu için tüm kurallara harfiye uyuyor. Ciro yüksek. Cironun %5'inin aşan ihaleleri KAP'a gönderiyor. Onun dışındakileri bildirme ihtiyacı hissetmiyor. İletişim sıklığı biraz daha fazla olsa spot fiyat çok farklı yerde olurdu.

Sektörden bazı bilgiler vereyim. Altay tankı projesinin halen T0'ı başlamadı. T0 öncesi bir başlangıç yapıldı ve Güney Kore motorunu Altay tankına entegre etmeye çalışıyorlar. Bildiğiniz üzere; ihale yapıldı, ihaleyi kaz*****n paletli araç hiç üretmediği görüldü ve Adapazarı Tank Palet fabrikası peşkeş çekildi, ihaleyi alan firmaya Karasu'da dev gibi organize sanayi bölgesi arazisi hibe edildi, ihaleyi alan firma Katar Silahlı Kuvvetleri'ne satıldı, ihaleyi alan firmanın yerli ortağı tamamen değişti, son bomba ihaleyi alan firmanın yeni yerli ortağı devlet tarafından hibe edilen Karasu'daki dev araziyi temel atma törenleri vb. düzenlemesine rağmen satılığa çıkardı. İnşallah Kasım'da erken seçim olur da bu ihale komple iptal edilir ve tekrarlanır.

7.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Otokar, 1995'te halka arz edildi. Muhtemelen yeni yetme analistlerden biridir. BIST tecrübesi 25 yılın üzerinde ve yaşı 45 üzerinde olanların Otokar'ı alıp satmaması veya en azından iştigal alanını bilmemesi mümkün değil. Maalesef bu tür çok yeni yetme var. Çok takılmamak lazım. Şirketimiz kurumsal olduğu için tüm kurallara harfiye uyuyor. Ciro yüksek. Cironun %5'inin aşan ihaleleri KAP'a gönderiyor. Onun dışındakileri bildirme ihtiyacı hissetmiyor. İletişim sıklığı biraz daha fazla olsa spot fiyat çok farklı yerde olurdu.

Sektörden bazı bilgiler vereyim. Altay tankı projesinin halen T0'ı başlamadı. T0 öncesi bir başlangıç yapıldı ve Güney Kore motorunu Altay tankına entegre etmeye çalışıyorlar. Bildiğiniz üzere; ihale yapıldı, ihaleyi kaz*****n paletli araç hiç üretmediği görüldü ve Adapazarı Tank Palet fabrikası peşkeş çekildi, ihaleyi alan firmaya Karasu'da dev gibi organize sanayi bölgesi arazisi hibe edildi, ihaleyi alan firma Katar Silahlı Kuvvetleri'ne satıldı, ihaleyi alan firmanın yerli ortağı tamamen değişti, son bomba ihaleyi alan firmanın yeni yerli ortağı devlet tarafından hibe edilen Karasu'daki dev araziyi temel atma törenleri vb. düzenlemesine rağmen satılığa çıkardı. İnşallah Kasım'da erken seçim olur da bu ihale komple iptal edilir ve tekrarlanır.
    Sn. mzffr

Detaylı bilgilendirme için teşekkürler.

8. Gelişmeler var Ümit verici ancak enflasyon ve dolar karşısında yeniliyoruz. Dolar bazında 60 dolarlardan 25-26 dolarlara gelmiş. Alırken Tüpraş ve otokar arasında gidip gelmiştim, gelinen noktada Tüpraş son atağıyla farkı bir hayli açtı. Öte yandan Otokarın hareketlenmesi çok cılız, haftalık kuvvetli bir alış ben ne yazık ki göremiyorum. Holdingden de geri alım olmayınca hisse fiyatı istenilen düzeye ulaşamıyor

Sayfa 898/994 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •