Sayfa 480/1002 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,833 - 3,840 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. konuşuldu mu bilmiyorum...ara ara fırsat buldukça burayı takip ediyorum...sorum şu?

diyelim ki 1 000 000 tl lik AFA (akbank amerika yabancı hisse fon) almak istedim bugün?

saat 13.30 öncesi emir verdim...yarın TEFAS tan açıklanacak XYZABC rakamı ile bu işlemim gerçekleşti..

XYZABC rakamı bugünkü merkez bankası kuru(15.30) çarpı portföydeki hisselerin o akşamki usd değerlerine göre hesaplanmakta..öyle değil mi?

yine satış yaptığımda da aynı yöntem geçerli değilmi?

dolayısıyla sorum şu: bu yabancı fonları biz alırken ve satarken bankaların usd alım ve satım kotasyonları uygulanmadığı için zarar etmemiş oluyoruz değil mi? ya da sen öyle zannet mi diyorsunuz?

akşam hisse değerlerinin hesaplanması sırasında acaba fonlar bu değeri bulurken bu kotasyon fark miktarını da bize geçiriyorlarmıdır? acaba?

bilen , akıl yürüten var mı?

2. Alım , 5 bin lot , satım , 27 bin lot , normalde taban yapması gerekir ama bazı kademeler 1 lot , 3 lot la geçilmiş ,daha doğrusu satıcı belirli bir seviyeden sonra olmayınca 2-3 lotlarla yukarı gitmiş (33 LOTLA 6 KADEME YUKARI GİDİYOR ,BİR BAŞKA DEYİŞLE YAKLAŞIK 2 BİNLİRA İLE)
    özetle balon yani ZPX30

3. daha açıkcası bizim muhatap olduğumuz usd kuru 15:30 daki merkez bankası kurudur....dolayısıyla bankalardaki usd alış satış kotasyonlarından doğan yaklaşık % 1-2 gibi oranlardaki zarara katlanmıyoruz değil mi?

bu daha özet oldu?

4.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    daha açıkcası bizim muhatap olduğumuz usd kuru 15:30 daki merkez bankası kurudur....dolayısıyla bankalardaki usd alış satış kotasyonlarından doğan yaklaşık % 1-2 gibi oranlardaki zarara katlanmıyoruz değil mi?

bu daha özet oldu?
    Evet....

5. Merkez Bankası nöbetçi arkadaş iş başında gibi

6. Enflasyona endeksli tahvil/bono çıkarabilirler diye hafta sonu nakite geçmiştim , Bu gün TUİK in verilerine bakarak , böyle bir tahvil /bono çıkarsalar bile çok az talebin olacağını düşünüyorum

CDS 716 larda daha da yükselmeyeceğini bilsem eurobond fonlarına yatırım yapılabilir düşüncesi hasıl oldu

7.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Enflasyona endeksli tahvil/bono çıkarabilirler diye hafta sonu nakite geçmiştim , Bu gün TUİK in verilerine bakarak , böyle bir tahvil /bono çıkarsalar bile çok az talebin olacağını düşünüyorum

CDS 716 larda daha da yükselmeyeceğini bilsem eurobond fonlarına yatırım yapılabilir düşüncesi hasıl oldu
    ödemeler krizine girme ihtimali olursa eurobondlarda nasıl bir sonuç ile karşılaşırız ve bu konuda yaşanmış bir deneyim olmadığı için bende deli sorular var? ki fonun kendisi ile eurobondu kendisini almak arasında zannedersem çok farklı sonuçlar doğabilir..?

eurobond fonu alacak olsam portföyünde uzun vadeli eurobond barındıran fonları tercih ederdim....

denizbank'ın böyle uzun vadeli bir fonu vardı aklımda kalan...

8.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    ödemeler krizine girme ihtimali olursa eurobondlarda nasıl bir sonuç ile karşılaşırız ve bu konuda yaşanmış bir deneyim olmadığı için bende deli sorular var? ki fonun kendisi ile eurobondu kendisini almak arasında zannedersem çok farklı sonuçlar doğabilir..?

eurobond fonu alacak olsam portföyünde uzun vadeli eurobond barındıran fonları tercih ederdim....

denizbank'ın böyle uzun vadeli bir fonu vardı aklımda kalan...
    myfinans geçen gün işbankasınınkini söylemişti tefasta bir incelemek lazım ,Myfinans fon konusunda oldukça deneyimli ve bilgili istifade ediyoruz kendisinden sağolsun

Sayfa 480/1002 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •