Sayfa 141/634 İlkİlk ... 4191131139140141142143151191241 ... SonSon
Arama sonucu : 5066 madde; 1,121 - 1,128 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

  1. #1121
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Yaş
    50
    Gönderi
    10,427
     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    2000-2004



    20017-2022



    Tekrar merhaba Arkadaşlar....
    Unutmak üzere olan Aselsan geçmişi ile ilgili bilgilerimizi tekrar hatırlatmak amacıyla dolar bazında aylık tüm grafiği üzerinde bir çalışma yaptım....hissenin geleceğini ön görebilmek açısından geçmişini tekrar hatırlamak ve anlamak iyi oldu.....Unuttuğumuz bayağı önemli noktalar vardı...

    Şu anda şu anda yaşadığımız kötü durum Aselsanın ilk değil 33 yıllık borsa geçmişinin 3.büyük tariihi düşüş dalgasıdır..

    2000-2001 krizinde Borsa dolar bazında %88 değer yitirrirken Aselsan %95 çökmüştü....2008 krizinde Borsa %78 değer yitirirken Aselsan yine %84 çökmüştü...Son 10 yıllık borsa çöküşünde 2013-2022 tarihleri arasında Borsamız dolar zirvesinden %78,5aşağı değer yitirirken 2017 yılı zirvesinden Aselsan bu defa borsa ile eşit oranda %78,5 değer kaybetmiş......Bu defa tahta sahipleri biraz kibarlık yapmışlar yani..

    Şu anda içinde bulunduğumuz durum teknik olarak en çok 2000-2004 yılı sürecine benzemektedir....Teknik benzerlik %90 diyebilirim....Ancak temel olarak şu anki Aselsan o dönemde yoğunluk olarak askeri telsiz ve pil üreten Aselsanına on basar.... Her iki dolar grafiğinde 10 dan 200'e kadar aylık 7 adet üssel ortalamalar kullanmştır.....Bu ortalamların bir araya gelip deste haline gelip ''Dip'' seviyelerden birbirleri ile buluşması 10 yıldan fazla zaman gerekiyor.......Bu defaki düşüş en uzun sürenidir.....Ayrıca ortalamaların en dipte buluşup deste haline gelmek üzere olan en iyi teknik formasyondur......2004 yılındaki yukarı kopuş dibin biraz yukarısından ve son zirveden %75 aşağı iken başlamıştı...Tesadüf buya, tüm aylık ortalamaların bir biri ile buluşup kesişlemeye ramak kaldığı şu an ki seviyede son dolar zirvesinden %75 aşağıdadır....

    Düşüncelerim biraz daha netleşmiş durumdadır.....Devletten alacakları, nakit akışı, Batı ambargoları, yabancı takas, siyasi baskı vs gibi gerekçeler kesinlikle ana nedenler değildir...Ana nedenler Tahta sahiplerinin uzun erimli periyodik aşağı ve yukarı hareket planlarıdır......Zoruma giden tek şey Aselsanın altın çağına girmeye hazırlandığı bir devirde tahta sahiplerinin bunları görmezlikten gelerek hisseyi affetmemesidir.....

    Şu anda hissenin büyük bir yukarı hareket hazırlığı içinde olduğuna ve bu hareketin başlmasına da sürenin çok az kaldığına inaniyorum... Ayrıca bu forumda bazı yorumcuların firmaya mevcut iktidarın zarar verdiği şeklindeki düşüncelerine de katılmam mümkün değil.....Aksine mevcut iktidar döneminde özellikle son 7-8 yılda Aselsan bir çok yönden çok destek gördü ve tarihinin en iyi innovasyon ve yatırım hamlelerini bu dönemde gerçekleştirdi....

    2030 yılına kadar Aselsan için beklentilerim:

    - Türkiye ilk 500 büyük şirket arasında 1.
    - Bist30 da en yüksek piyasa değeri
    - Türkiyenin en iyi tanınan ve değerli uluslararası markası
    - 3-4 yıl sonra Yurt dışı satışların Yurt içi satışlara denk yada geçmesi..
    - 4-5 yıl sonra yurt dışı satışların yıllık 1 milyar-$ geçmesi.
    - 7-8 yıl sonra sivil ürün satışların savunma ürün satışlarını yakalaması....

    Orta vade de Elektrikli araç çözümleri, Yüksek irtifa uydu teknolojileri, Elektronik Medikal aygıtlar, Gelişmiş katmanlı hava savunma sistemleri başta olmak üzere Aselsanın katma değeri yüksek bir çok yeni teknolojik alanda kendinden söz ettireceğini düşünüyorum..

    Yatırım Tavsiyesii Değildir..
    Ne aselsan eski aselsan, nede konjektür eski konjektür....Geçmişi örnek almak doğru olmayabilir? Ama tabiki uzun vade kaandıracaktır...Ve oldukça da ucuz...Ama asıl etkiyi yabancı ciddi alımlar yaptığında görürüz.. Takasları takibe devam..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

  2. nakit akışı düzelmeden.
    yatırımlara ragmen yatırımcıyı mutlu edecek kadar temettü vermeden yükselmez.
    6 bin tl yönetim kurulu üyelerine maaş ödemeyi biliyor.
    ama yatırımcıya gelince 11. ayda 3 kuruş temettü ödüyor.

    25 lira veren yatırımcı , yatırdıgı parayı kısa sütede amorti etmek ister.
    3 kuruş ile kim bilir kaç senede amorti edecegi riski neden alsın. gider dolar alır , eurobond alır faizini yer.
    veya temettüsü bol hisse alır.

    aselsanda sermaye artışı olacak da bölündüğü yere tekrar gelecekte.......

  3. Siz bekleyin konjonktür düzeldiğinde nakit akışı düzelince yabancı gelince gelirsiniz. Ama kaçta gelirsiniz Allah bilir.Bu yazımı da hiç aklınızdan çıkarmayın....Bir dost.

    Ama bir konuda çok haklısınız ASELSAN eski Aselsan değil. Bak bu kesin.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

  4. 10 yılı falan bilmem, hisse 25 üstü kalıcı olmadıkça sürünmeye devam. İlk destek 23.50. Yatırım tavsiyesi değildir.

  5.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Siz bekleyin konjonktür düzeldiğinde nakit akışı düzelince yabancı gelince gelirsiniz. Ama kaçta gelirsiniz Allah bilir.Bu yazımı da hiç aklınızdan çıkarmayın....Bir dost.

    Ama bir konuda çok haklısınız ASELSAN eski Aselsan değil. Bak bu kesin.
    Şirket eskisinden hem üretim çeşitliliği hem hedefleri yönünden çok farklı çok iyi..
    Fakat patron şirketi gibi yönetilmediği ve hisse fiyatı ve piyasası yönetimi düşünülmediği için Arçelik Sasa gibi hareketler görülemiyor.
    Bence bu şirket üzerindeki büyük hesaplar dönüyor yabancı yada bıyıklı istediği siyasi ve ekonomik ortam olduğunda fiyatı gereken yere gelecektir.


    Şahsi fikirlerimdir beni bağlar.

  6. Neye kime inanacağımızı şaşırdık artık.du bakalım hayırlısı,10-15 yıllığına dedik çıktık yola.eşşek değilse güldürür heralde birgün bizi

  7.  Alıntı Originally Posted by Star@1 Yazıyı Oku
    Şirket eskisinden hem üretim çeşitliliği hem hedefleri yönünden çok farklı çok iyi..
    Fakat patron şirketi gibi yönetilmediği ve hisse fiyatı ve piyasası yönetimi düşünülmediği için Arçelik Sasa gibi hareketler görülemiyor.
    Bence bu şirket üzerindeki büyük hesaplar dönüyor yabancı yada bıyıklı istediği siyasi ve ekonomik ortam olduğunda fiyatı gereken yere gelecektir.


    Şahsi fikirlerimdir beni bağlar.
    Ekonominin hali ortada, seçim de yaklaşıyor, hükümete para lazım... çözüm için varlık fonundaki şirketlerin satılması düşünülebilir mi?

  8. #1128
     Alıntı Originally Posted by özalp Yazıyı Oku
    Ekonominin hali ortada, seçim de yaklaşıyor, hükümete para lazım... çözüm için varlık fonundaki şirketlerin satılması düşünülebilir mi?
    ASELSAN katara satılacak dedi muhalefet
    Ortalık karıştı bir anda
    Olasılık olabilir mi pekala olabilir
    Uyduruk bir banka aldılar 3 TL den 300 TL oldu
    Ya ASELSAN ne olur bu durumda
    Buyuk çıkışlar her zaman baskıdan sonra geliyor
    Yarın ola hayrola

Sayfa 141/634 İlkİlk ... 4191131139140141142143151191241 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •