BARTIN AMASRA
Bartın Platformundan Amasradaki termik santrale karşı destek çağrısı
Amasrada 15 yıldır termik santral inşa etmek isteyen Hattat Holdinge bölgede kömür lavlar tesisi açmak için verilen ÇED Gerekli Değildir kararının iptali için açılan davanın mahkeme keşfi yarın gerçekleştirilecek. Bartın Platformu keşif öncesi yöre halkına destek için çağrıda bulundu.
AYDIN INCIRLIOVA
Bilirkişi : Planlanan yeni JES için ÇED raporu yeterli değil. Yeraltı suları, tarım alanları, incir ve zeytinliklere zarar verecek
BINGOL KARLIOVA
Halk diken üstünde : Kömür madeni ve termik santral hazırlığı.
Bu güzel ülkede bunlar niye konuşulmaz?
https://rayhaber.com/2022/06/milli-y...ampiyonu-oldu/
![]()
ADNAN MENDERES'İ DAR AĞACINA GÖTÜREN NEDENLER | 27 MAYIS 1960 DARBESİ NEDEN YAPILDI?
https://www.youtube.com/watch?v=EAabVo2EZHU
Atatürkün kurduğu düzeni yıkmaya çalışırsan olacağı budur.
KİNYAS KARTAL RÖPORTAJ
Soru : Köy enstitüleri komünist yetiştirdiği için mi kapatıldı?
-Hayır. Beni babam Moskova Üniversitesinde okuttu. Komünizmin ne olduğunu ben gayet iyi biliyorum.
Köy enstitülerinde komünizmi bilen kimse yoktu.
Soru : Peki, karma eğitimden dolayı mı kapatıldı?
-Hayır. Bu da değil. Bütün dünyada okullar karma eğitim kız erkek beraber okuyor.
Soru : Peki ya neden?
-Ben kapattırdım köy enstitülerini. Ben toprak ağasıyım. 200e yakın köyüm var. Bu köylerdeki halk bana tapar. Ne işi varsa bana sorar. Evlenecek, boşanacak, askere gidecek, mahkemesi nesi varsa gelir bana danışırdı. Ama köy enstitüleri açıldıktan sonra 5 köyüme köy enstitüsü mezunu geldi ve bu köylerden artık kimse bana gelip danışmamaya başladı. Ben düşündüm 200 köyümün hepsine köy enstitüsü mezunu gelirse benim ağalığım ne olur, sıfıra düşer. Böyleyse benim harekete geçmem gerekir dedim ve doğudaki bütün ağalara telefon ettim onları topladım. Bir de batıdan buldum. Eskişehir'den Emin Sazak. Sonra Menderes'le pazarlığa gittik.
(Yıl 1950 seçimlerin olacağı zaman) Dedik ki köy enstitülerini kapatırsan şu gördüğün doğudaki tüm toprak ağaları ve batıdan Emin Sazak'ın oyları sana. Kapatmazsan oy yok ve Menderes'te 1950'de iktidara gelir gelmez köy enstitülerinin temelini sarsmaya başladı.
Sağ demek yobazlıktır, inanması gerekmez. Zaten çoğu hacı hoca da inanmaz.
Motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 27 kuruş zam gelmesi bekleniyor
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri