Sayfa 463/993 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563963 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 3,697 - 3,704 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

Resmen dalga geçiyorlar, yillarca dolar 1 gayme olacak deye naralanan sanki bendim.

3 lirada 5 lirada 10 lirada 15 lirada tutmak için önce 128 milyar dolar gaymeyi yaktınız, simdi de 60 milyar dolar gayme yaktınız tutmak için.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

2. Ağlayan bir Yörük kadını şöyle dedi, Sarı kızımı, kara kızımı kesime gönderdim yem fiyatlarını karşılayamadığım için. Gözleri yaşararak sürüsünün tümünü kesime gönderdiğini söyledi.

Hayvancılık bitmiş. Tarım bitmiş. Esnaf kan ağlıyor. Emekliler ayın sonunu getirme telaşı içinde. Gençler ilk fırsatta yurtdışına gitmeye çalışıyor. Bu adil topraklar bu Çukurova, bu Anadolu toprakları binlerce yıldır onlarca kavme, insanlığa beşik olmuş bu topraklarda eğer tarım bitmişse, hayvancılık can çekişiyorsa, meralar boşsa, gençler bu toprakları terk etmeye yönelmişse bunun birinci sorumlusu bugünkü iktidardır.

https://www.karar.com/guncel-haberle...ecegiz-1670912

Şöyle bir hesap yaptım 2 × 50 gaymelik benzinlen şehiriçi 1 ayı geçiriyordum, şu an 2 × 300 gayme para lâzım.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

4. Ülkede son bir kaç hafta daha twıtter felan atabilir, '' özgürce '' fikirlerinizi yazabilirsiniz. Sosyal medya yasası komisyondan geçti, genel kuruldan da geçerse buralar dutluk olur !

https://twitter.com/prideveteran1

5.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ağlayan bir Yörük kadını şöyle dedi, Sarı kızımı, kara kızımı kesime gönderdim yem fiyatlarını karşılayamadığım için. Gözleri yaşararak sürüsünün tümünü kesime gönderdiğini söyledi.

Hayvancılık bitmiş. Tarım bitmiş. Esnaf kan ağlıyor. Emekliler ayın sonunu getirme telaşı içinde. Gençler ilk fırsatta yurtdışına gitmeye çalışıyor. Bu adil topraklar bu Çukurova, bu Anadolu toprakları binlerce yıldır onlarca kavme, insanlığa beşik olmuş bu topraklarda eğer tarım bitmişse, hayvancılık can çekişiyorsa, meralar boşsa, gençler bu toprakları terk etmeye yönelmişse bunun birinci sorumlusu bugünkü iktidardır.

https://www.karar.com/guncel-haberle...ecegiz-1670912
    Tümüyle haklısınız.... da , yörüklerin yemle ne işi olur diyecek oldum fakat onların meralarının da maden sahası yapıldığı aklıma geldi. Yine de en kolay şey ağlamak ama karadeniz köylüleri gibi direnenleri kutlarım. İktidarın kalesi de olsa karadeniz yayla yolları yapımında direnen köylüler efsaneydi. Her yerde 2 kuruşa komşusunu, köyünü satanlar olmasa aslında aklı başında herkes doğasını koruyacaktır.

6.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Şöyle bir hesap yaptım 2 × 50 gaymelik benzinlen şehiriçi 1 ayı geçiriyordum, şu an 2 × 300 gayme para lâzım.
    ooo reha abi de hep 50 liralık alanlardanmış

7. Bugün , berber de traş olurken esnaf odasından 3 kişi geldi. Pasaj esnafını dolaşıyorlar. Dikkatimi çeken kısmı '' bak gardaş, elinizde dolar- altın neyim varsa eğer bu hafta satın kurtulun. Haftaya çok pis çakacaklar. faizler artacak. kredi çekecekler de acele etsin '' şeklinde propaganda tipli konuşmaydı.

Haftaya yapılacak ppk toplantısı öncesi yine piyasayı dedikoduyla silkeleyeceklerini düşünüyorum. Sanki faiz artınca yurtdışından döviz yağacak.. Yerlinin dövizi zaten bankalarda kullanılıyor. Önemli olan taze döviz girişi sağlanması.

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    ooo reha abi de hep 50 liralık alanlardanmış
    Yok önce 50 idi daha sonra 100'e çıkarttım, devamında 150-200-250 gayme oldu, şimdi ise 300'deyim.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 463/993 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •