Originally Posted by
milas01
Bir arkadaşım eylül ya da ekimde shibacoin diye bir altcoine 80 bin tl yatırmış. Sanırım o zamanki fiyatı 0.0008 civarıymış yani şimdi bakınca tam tepelerdeymiş..arkadaşım bir ecza deposunda finans müdürlügü yapan ama maaşı düşük, emegiyle geçinen iyi bir insan..o zaman birkaç başka arkadaşı o coinden kar etmiş ve kısa vadede kendi aralarında sıfır atacak diye tabir ettikleri bir deyimleri vardı, yani 10 katına çıkacak demek..9 ay geçti 1/10 un bile altına düştü yani batık durumda o para şuanda..ama artık unuttum satmam asla diyor..coinde işlemle batanı ve şu kaçıp giden coin şirketinde hesabı olan ve kardayken bir gecede sıfırlayan arkadaşları bilirim..dünyada coin yatırımında 3.sıradaymışız. Her işimiz bataga çıkıyor ülke olarak..az önce diger başlıkta buralardan alınır 10 bin dolar yatıracam diyen de var..5 sene önce kadar bir arkadaşla konuşurken o zaman 500 dolardan 800 e çıkmıştı ve arkadaş alınmaz artık 500 e düşerse alıcam demişti, tabiki de düşmedi ve ışık hızıyla 5000 e, oradanda 20000 e kadar çıkmıştı bir iki yılda..
Şimdi alınır mı sorusuna ben yine asla diyorum. Işık hızıyla en az 5000 e de düşebilir, 3-4 sene önceki fiyatı sonuçta..kazanın dogurduguna inanıp öldügüne inanmayanlar iyi düşünsün.
LG-M400 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
''Her işimiz batağa çıkıyor ülke olarak.''
Bu cümleniz güzel bir tespit.Gerek devlet,gerek özel sektör vede gerek kişisel yatırımlarda matematik,kar,risk ve fizibilite çalışmalarını yeterince yapmıyoruz yada yapmasını bilmiyoruz.
Matematik eğitimi zayıf ve Matematiğin asıl kullanım amacının okullarda yeterince anlatılamaması ve Matematiktende uzak olunca yatrım işimiz piyango misali şansa kalıyor.
Ya tutarsa diye giriyoruz ya tutmazsa demiyoruz.
Olasılık,fonksiyon,limit ve türev gerçek hayatın içinde bizzat var.
Ben hiç duymadım bir matematik profesörünün bir danışman olarak devlete yada bir şirkete danışman olarak atandığını.
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
Yer İmleri