
Originally Posted by
Maslak1
bunlar da uygun araç olabilir.. özellikle paranın çok yakın vadede lazım olmayacka kısmı için eurobond ve yatırım fonu iyi alternatif olur.. oranlar %10lara geldi.. sadece TR değil, başka ülkelerin eorobondunu da düşünebilir (sepet/çeşitlilik)..
firma 10 aylık stok taşıyor, bunu da bir kaç ay artırmayı düşünebilir (hammadde ve mamülde son kullanma tarihi konusu olduğu için burdaki artış sınırı çok fazla olmaz)..
bu sene hasıl edeceği nakitten borç ödemesi de yapıyor olabilir (eldeki 100 milyon dolar üzeri nakte yeni ekleme yapmayı düşünmeyebilir.. çünkü zaten epey yüksek rakam).
şirket sağlam duruşunu muhafaza etmeli.. tahminim de bu yöndedir.
Bu arada, başka ülke eurobondu olmuyor(anladığım kadarıyla). Olmasın da zaten, bizim faizlerimiz de gayet iyi. Ülke batarsa şirket de batsın zaten
Bu arada, piyasa tepkisi sınırlı oldu. Geçen hafta cuma %4 çıkmış ve nagatif etkilenebilecekler arasında olmamıza rağmen, deva bile %1,5 ekside...Aslında bu durum göreceli sağlam durmaya başladığımızı da gösteriyor olabilir. Ara zam ihtimali de artmış olabilir. Şu enf. ortamında, bu kurlarla %37 artış ile üretim yapmak, özellikle bilançosu güçlü olmayan şirketler için imkanzı hale geliyor (sektör için üzücü olsa da, pazar kazanabileceği için orta-uzun vade de deva için olumlu)
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri