Herkes biraz haz için yapar. Borsada en son ve geç öğrendiğim iki şey var; büyülenip kalmayacak kol kesme fiyatın geldimi hiç tereddütsüz satışını yapacaksın Çünkü fazla mal her zaman fazla maldır. ikinciside Borsada gurur olmaz. Şu kağıt için alınmaz kesekağıdı falan dedim bunu asla almam, tavan gitsede dönüp bakmam bile şeklinde gururla hareket etmemek.
Vaktinizi harcamayın kağıdınız yoksa demekle tam olarak ne demek istediniz anlamadım? Yani kaç yıldır borsadaymışsın bir şey öğrenememişsin demiş olabilirsiniz en fazla. Bildiğim bir şey daha var; Ben ilginçtir ne zaman bitti dersem pozitif durum hemen ondan sonra başlıyor yada bu zaten teknik bir temel kural bana denk gelen o. Şimdi kağıt bölündükten sonra 2 tavan yaptı galiba çok yakından takip etmiyorum. Ama bu da bir şey tabiki. yalnız düşüşe trade sürecinde olduğu gibi ki bu 2 yıl gibi uzun bir süre, bu kağıdın spekinde öyle bir özgüven varki yada acaba millet kendine acımıyormu demeliyim Yani alıyor veriyor istediğini yapıyor.
rtalb da değilim ama bu gün öğleye yakın takip ettim en son baktığımda net alış 470 bindi. ondan sonra bu kadar alışla tavan olur diye takibi bıraktım ve öğleden sonra baktım tavan olmuş hatta baya net eksiye geçmiş.
Aslında özetle şunu demek istiyorum artık bistte müthiş bir k.y. kıyımı var. Yani spekler o kadar açgözlüki neredeyse hiç bir k.y. nın kazanamayacağı formasyonlar taktikler uyguluyorlar. Yani bu durumda çıkarım yapmakta artık bence pek bir şey ifade etmiyor. İstediğimiz kadar tecrübemiz bilgimiz olsun.. Tek bir şans var o da alıp inanıp beklemek spek-ler Mecbur bir kar bırakırlarsa o kazancımız olacak.. Samimi konuşmak gerekirse olan bundan başka bir şey değil ve gayet basit bir şey.. Aslında işte kaybedenlerde bu basitliğe inanmayıp zoru tercih edenler.. Yani böyle akıl oyunları var işte.. Bu tıpkı Youtube da bazan denk geliyorum Nasıl zengin olunmaz isimli videolar gibi işte..
Yer İmleri