Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
Daha önce yazdım gelir vergisi ikinci basamağı oluyor Yılsonunda güncelleniyor ama ara zam olursa tekrar güncellenir mi bu hafta onu bilemiyorum tabi .

Çünkü asgari ücrete hiç ara zam yapılmadı
 Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
Bu konunun detaylarını en iyi @epicurist biliyor olmalı. Devlet Yıl sonunda bir yeniden değerleme oranı belirliyor. O orana ve ÜFE'ye göre bir değerleme belirliyorlar. Ama cumhurbaşkanı bu oranın etki edeceği kısımları tekrar değerlendirebiliyor diye biliyorum. @Epicurist süreçle ilgili çok daha detayı bir açıklama yapmıştı forumda ama epey gerilerde kalmış olabilir.
 Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
Merhaba, 3 kasımda açıklanan ÜFE'nin 12 aylık ortalamaları değeri esas alınıyor. Ancak bu değer birebir kullanılmıyor, kesir atma denilen matematik bir işlem yapılıyor. İşlem sonucu çıkan değeri de cumhurbaşkanı değiştirebiliyor ancak 2008 hariç bu değerde bir değişiklik yapılmadı. Kesin değer aralık sonu ya da ocak başı açıklanıyor, ancak anlattığım üzere 3 kasımda yıl sonunda açıklanacak değeri hesaplamak mümkün.
Cevap için teşekkür ederim arkadaşlar. Bu vergi meselesi sadece eurobondu değil; bu gelir sınırına kira geliri v.s de ekleniyor. Bu nedenle ince hesap yapmak gerekiyor. Bu durumda yıl sonu enflasyon ortalaması belirleyici olacak. Bol kazançlar