Sayfa 290/340 İlkİlk ... 190240280288289290291292300 ... SonSon
Arama sonucu : 2719 madde; 2,313 - 2,320 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

1. Hisse adı Tuclk olunca yatırımcı tesisin gerçekliğine bile inanmiyor heralde 2 sene sonra ortada böyle bir tesis yok iptal oldu derler mi Şaka bir yana bu şirket bu fiyatlarda nasil kalabiliyor anlamiyorum. Elinde olanlar kizmasin ama umarim 5-6 ay daha kalirda bizde geceriz bu tarafa..

2.  Alıntı Originally Posted by bidbas Yazıyı Oku
    Hisse adı Tuclk olunca yatırımcı tesisin gerçekliğine bile inanmiyor heralde 2 sene sonra ortada böyle bir tesis yok iptal oldu derler mi Şaka bir yana bu şirket bu fiyatlarda nasil kalabiliyor anlamiyorum. Elinde olanlar kizmasin ama umarim 5-6 ay daha kalirda bizde geceriz bu tarafa..
    Herşey algı meselesi, insanların görüşleri hızlı değişebiliyor. Daha 4 yada beş ay önce escom endeksin tersine tersine giderken herkes şirketin patronu İbrahim Özer hakkında yatırımcı düşmanı yakıştırması yaparken ve hickimse güvenmezken, bugün startup larla ilgili yenilikçi bakış açısı birçok yatırımcı tarafından taktir ediliyor. Dün çöp bugün altın olmadı muhakkak, tuclk de de olumsuz bir algı söz konusu bugünlerde, orası herkesin malumu, yarın ne olacak ona bakmak lazım, ne kaybediriz ne kazanırız iyi değerlendirmek lazım. 13 -15 aralığı hissenin en yoğun gezindigi band nadiren altına sarkip 12 lere değiyor. bazen de üzerine çıkıp 16 17 TL lere yaklaşıyor. Birgün o bandın tamamen dışına çıkacak, bu temelle ve piyasa koşullarıyla altına kırma olasılığı çok düşük geliyor bana, üstüne kırma olasılığı ise eninde sonunda ortaya çıkacak bir sonuç bana kalırsa, ben yine de her zaman dirençlerden dönme olasılığı yüksek görür bol bol satarım. Desteklere gelirse ne ala yerine fazlası ile koyarım. Bugün isteksiz olsa da sanki biraz tutundu buralarda, zayıf yada güçlü bir tepki gelecektir.

3.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Ala ala usandım
    Ben aldıkça düştü.
    Sorun yok ama. Bir hissede gerekirse gerçekten bir kaç yıl beklemeyi göze alıyorsanız sorun olmaz.
    Düştükçe alırım. Onların benden fazla parası olabilir ama benim de silahım sabrımdır.
    Alüminyum fiyatlarinda ki geri çekilmenin düşüşün ana sebebi olduğunu düşünüyorum. Şuan için demir celik lerle ayni muameleyi görüyor. Uzun vadede sıkıntı yok ama kisa ve orta vadede bekletecek gibi.

Bir miktar hissem var bu şirkette. Beklemeyi düşünüyorum ama simdilik yeni ilave almak icin erken olabilir.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Alüminyum fiyatlarinda ki geri çekilmenin düşüşün ana sebebi olduğunu düşünüyorum. Şuan için demir celik lerle ayni muameleyi görüyor. Uzun vadede sıkıntı yok ama kisa ve orta vadede bekletecek gibi.

Bir miktar hissem var bu şirkette. Beklemeyi düşünüyorum ama simdilik yeni ilave almak icin erken olabilir.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Demir çelikçilerle aynı muamele görmesi konusuna katılıyorum. O kadar çok bilinçsiz yüzeysel yatırımcı var ki TUCLK isminde çelik var diye çelik sektöründeki operasyondan etkilendiğini söyleyenleri bile gördüm.

2. Husus alüminyum fiyatlarının düşmesi çok olumsuz etkilemeyecektir. Sonuçta şirket alüminyum üreticisi değil. Alüminyum hammaddemi. Dolayısı ile düşmesi uzun vadede olumlu olabilir. Maliyetler ucuzlayacağı için talebi artırabilir.
    Alüminyum fiyatalrında düşüşte bir handikap şu olabilir: Kısa vadede kar marjları düşebilir. Yani yüksek fiyattan alınan hammadededen üretilen mamul düşük fiyattan satılırsa dönemsel dezavantaj olabilir. Bunu da düşük bir ihtimal görüyorum. Çünkü: şirket ağırlıkla sözleşmeli üretim yapıyor. Muhtemelen hammadde ile mamül ün fiyat korelasyonu vardır.

Ben rahatım. Beklerim.
    10 yıl önce bir hissede 1.5 yıla yakın beklemiştim. 5.20 lerden 9 .lara gidip geri 6.20 ye geri gelmişti. Ben de inadına fullemiştim. Sonra hisse 3-4 ayda 30-40 arasına gitmişti. 🤣

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Zira bu konuda uzman değilim.

5. Bugün biraz alış yaptım.

Şirket güzel iş yapıyor.

Şirket yönetimi şirkete sahip çıkıyor.

Alıntı Originally Posted by ayyıldıx Yazıyı Oku
    Bugün biraz alış yaptım.

Şirket güzel iş yapıyor.

Şirket yönetimi şirkete sahip çıkıyor.
    Şirkete sahip çıktığı doğru.
    Biraz da hisselere sahip çıksa fena olmaz.

Önce bedelli sermaye artırımı kararı alındı, sonra her nedense SPK onayı alınamadı, arkasından erteleme kararı.

Tüm bunlar hisse fiyatını baskııladı. Bilinçli bir hareket miydi? Yorumlamak zor.

Bugün biraz kıpırdadı bakalım

8. kimse kalmamış

info ekibi twitterdaki fena malı çaktı

Sayfa 290/340 İlkİlk ... 190240280288289290291292300 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •