sayın ressam ressamlık mesleğiniz midir gerçekden? merak ettim. yazdığınız (anjiyo odasına girişimsel işlemler ) çok teknik bir tabirmiş sanırımbugün sabah 07 den 17 ye kadar hacettepe üniversitesindeydim. İzlenimlerim ;
Koridorda hastalar ve yakınları sabah 7 den itibaren özel muayene sırasına giriyoruz. Sıramatik saat 8 de açıldı. herkes TC. no ile sıra aldı. 8:15 de sekreter sistemi açarak ücretlendirme girişini yapıyor. Oradan vezneye giderek ücreti yatırıyoruz. Ücret yatınca hastanın otomatik muayene sırası ekrana düşüyor.
Biz koridorda beklerken en az 8 profesör vizitten gelerek odalarına girdiler. Sonra sisteme kaydı düşen hastaları hızlı ön muayeneye alarak tetkikleri istiyor ve bu işlemler saat 9 ' a kadar bitiyor. Hocalar ( hoca başına en fazla 6 hasta alıyorlar ) anjiyo odasına girişimsel işlemlere gidiyor. Biz kan alma , ekg , eko vb. tetkikleri saat 11 ' e kadar yaptırdık. Kan sonuçları 16 ' da çıktığından bu saatte yine hocanın kapısında 5-6 hasta bekledik. Hoca yorgun şekilde odasına geldi , tek tek en az 10- 15 dk. fiziki muayeneyle birlikte tetkik sonuçlarına bakarak tedavi düzenledi.
Tüm bu işlemler çok şahane bir sisteme oturtulmuş şiir gibi yürüyor. Ama sırf kişisel egosu kabarık , etrafı dalaşma meraklısı bir kaç tip huzuru kaçırıyor. Anadolunun her yerinden insanların bütçelerini zorlayarak geldiği halde öne geçme, saygısızlık gibi hareketleri olmadığını ama Ankara da oturan iyi giyimli - iyi eğitimli ( kendi ifadelerine göre ) yaşları da olgun insanlar çalışanları canından bezdiriyor. Misal ; koridorda 40 kişi sıradayız. Hoca odasına geçerken '' hocam sıra alıyorum , bugün bana bakarsınız değil mi '' diyor. Diğeri '' hocam ben önce ekg çektirsem sonra kan versem olur mu '' ...... Ayıp yahu. Sonra da diyorlar ki ; bu doktorlar az konuşuyor, yüzümüze bakmıyor.... Senin yüzünü ne yapsın adamlar , tetkiklerine bakıyorlar işte. kafasında 40 iş ( yatan hastadan , öğrencisinin dersine , personelinin sorununa kadar ) . Sıran geldiğinde kısa, öz derdini anlat şifa ara. Oraya pişpirik oynamaya mı geliyorsun.
y.t.d.
Yer İmleri