Artan

12.320,00 10 18:10
85,80 10 18:10
236,70 9.99 18:10
88,70 9.98 18:10
67,85 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

46,58 -9.99 18:10
56,05 -9.96 18:10
194,30 -9.96 18:10
10,80 -9.92 18:10
21,60 -9.47 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.811.272.651,72 18:10
11.086.493.448,58 18:10
7.357.061.520,82 18:10
6.085.142.723,10 18:10
5.960.933.774,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7939 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,964
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Geçmiş olsun

Her türlü mide ve bağırsak sorunlarının çözümünü buldum ben.Yıllardır çok güzel işliyor.

Şu mayayla yoğurt mayalayıp düzenli olarak yiyorsunuz.
    https://www.hepsiburada.com/dogadan-...-HBV00000BRLQV
    Mide ve bağırsaklar bayram ediyor.

İçinde 5 paket var.Her paket 3 litre sütü mayalıyor.
    Sn myfinans,
    Sokak sütü mü kullanıyorsunuz yoksa marketlerdeki kapalı sütlerle de oluyor mu acaba?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Sn myfinans,
    Sokak sütü mü kullanıyorsunuz yoksa marketlerdeki kapalı sütlerle de oluyor mu acaba?
    Önce sokak sütü ile yaptım, ama daha sonra kaynatıp soğutmak zor gelince, bimden aldığım kutu sütlerle yapıyorum.Gayet güzel oluyor.
    3 kutu süt 1 paket maya.
    Zaten maksat mayadaki bakterilerin üremesini sağlamak.
    Çok faydasını gördüğümü söyleyebilirim.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,964
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Önce sokak sütü ile yaptım, ama daha sonra kaynatıp soğutmak zor gelince, bimden aldığım kutu sütlerle yapıyorum.Gayet güzel oluyor.
    3 kutu süt 1 paket maya.
    Teşekkürler, bir deneyelim bakalım...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    3 kutu süt 1 paket maya.
    Tarifi nasıl mayayı 3 kutu sütün içine döküp dışarıda ne kadar bekletip dolaba alıyorsunuz ?

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by delpiero7474 Yazıyı Oku
    Tarifi nasıl mayayı 3 kutu sütün içine döküp dışarıda ne kadar bekletip dolaba alıyorsunuz ?

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Mayayı önce 30 derecede 1 çay bardağı süte döküp karıştırıp yarım saat bekliyorsunz.Eğer varsa 1 çay kaşığı eski yoğurduda bardağa koyup karıştırın. Böylece 1 bardak süt içinde maya ve 1 kaşık yoğurt oalcak.
    Yarım saat sonra 3 litre kutu sütü 48-49 dereceye getirip mayalı sütü içine karıştırıyorsunuz.
    Bundan sonrası çok önemli en az 3-4 katlı bir örtüyle tencereyi kaplamanız lazımki soğumasın. 47-48 dereceyi muhafaza etmeniz lazım.
    Sarmaladığınız tencereyi soğumayacak bir yere koyun 10 saat sonra açın, soğuyunca dolaba koyun, 12saat sonra yenebilir oluyor.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Mayayı önce 30 derecede 1 çay bardağı süte döküp karıştırıp yarım saat bekliyorsunz.Eğer varsa 1 çay kaşığı eski yoğurduda bardağa koyup karıştırın. Böylece 1 bardak süt içinde maya ve 1 kaşık yoğurt oalcak.
    Yarım saat sonra 3 litre kutu sütü 48-49 dereceye getirip mayalı sütü içine karıştırıyorsunuz.
    Bundan sonrası çok önemli en az 3-4 katlı bir örtüyle tencereyi kaplamanız lazımki soğumasın. 47-48 dereceyi muhafaza etmeniz lazım.
    Sarmaladığınız tencereyi soğumayacak bir yere koyun 10 saat sonra açın, soğuyunca dolaba koyun, 12saat sonra yenebilir oluyor.
    Fikri takip için yazıyorum. Dün yaptım çok güzel yoğurt oldu.

Üzerinde 48 derece yazıyor bence yanlış bilgi maya ölebilir. Yoğurt 38 derece civarında mayalanır. Küçük parmağın yanmadan beş saniye dayanabilme süresi.

İkincisi mayayı uyandırmak için bir bardakta ılık süte karıştırın diyor. Sonra da aynı bardağa yoğurt koyun diyor. Bu benim için olmaz. Yoğurt ile mayalanacak süt önceden karışırsa yoğurt tatlanıyor. Ben hafif ekşi yoğurt severim dolayısıyla bir kaşık yoğurdu direkt koydum.

Merak ettiğim şu; yoğurdu mayalayan maya mı koyduğum yoğurt mu? Ama tadı değişik ve güzel. Maya da çalışmış sanırım.

Hiç yoğurt koymadan da bir litre süt mayalayacağım, bakalım tadı nasıl olacak..

7.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku

Üzerinde 48 derece yazıyor bence yanlış bilgi maya ölebilir. Yoğurt 38 derece civarında mayalanır. Küçük parmağın yanmadan beş saniye dayanabilme süresi.

İkincisi mayayı uyandırmak için bir bardakta ılık süte karıştırın diyor. Sonra da aynı bardağa yoğurt koyun diyor. Bu benim için olmaz. Yoğurt ile mayalanacak süt önceden karışırsa yoğurt tatlanıyor. Ben hafif ekşi yoğurt severim dolayısıyla bir kaşık yoğurdu direkt koydum.

Merak ettiğim şu; yoğurdu mayalayan maya mı koyduğum yoğurt mu? Ama tadı değişik ve güzel. Maya da çalışmış sanırım.

Kefir mayası falan mı bu yoksa probiyotik çeşitliliği için mi?

8.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku

O bakteriler 50 derece üstünde ölüyormuş
    O yüzden 45 derece idealdir

Yoğurt ilavesi daha katı mayalanma sağlıyor

Ben şöyle yapıyorum
    Önce sadece maya ile mayalıyorum
    Sonra 4-5 kere sadece o maya ile mayaladığım ilk yoğurdu maya olarak kullanıyorum
    4-5 ten sonra 1 paket daha maya kullanıyorum

Ekşilik için daha uzun süre bekletmek gerekiyor

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •