Sayfa 164/751 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 1,305 - 1,312 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    Akbnk 2.47 milyar dolar
    Defter Değeri/Piyasa Degeri = 0.43
    F/K 1.52

YKBNK 2.19 Milyar dolar
    Defter Değeri/Piyasa Degeri = 0.42
    F/K 1.52

Yabanci bu fiyatlara bile satiyor.

yerlilerde gelen yabanci satislari, halka arzlari ve de yukselen faizler nedeni ile kredililerin satislari kaldiracak güç kalmadı
    Ben bayram tatili civarında Vakıf Yatırım'daki kredili hisse senedi hesabını tekrar aktif hale getirdim. Kredi faizi %29,4 işliyor, limit üstü işlem olursa limit fazlası için temerrüt faizi %38,5 işliyor. Aslında enflasyonun altında negatif faiz. Değerinin altında işlem gören şirketlerin hisse senetlerinde, uzun vadede kredi faizinden yüksek getiri sağlanabilir. Ancak borsanın kumarhane tarzı havasına kapılmadan disiplinli bir şekilde beklemek lazım. Gün içi veya birkaç günlük beklentilerle yapılan alım satımlar genelde hüsranla sonuçlanıyor. Yüksek kaldıraç kullanıldığında düşüşlerde teminat yetersizliği oluşup pozisyonlar zararına kapatılmak zorunda kalıyor. 1.5x veya 2x gibi düşük kaldıraçlarla zamana yayarak pozisyonlar sürdürüldüğünde bu faiz oranlarıyla uzun vadede kazanç sağlamak mümkün olabilmeli. Böyle işlem yapan var mıdır, muhtemelen varsa da çok azdır. Büyük çoğunluk 5x 10x kaldıraçla vur kaç yapmaya çalışıyor. Başarabilen azınlık hızlı ve çok kazanıyor. Başaramayan çoğunluk hızlı ve çok kaybediyor.

2.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    Bundan sonra santralin dzenli calisacagini zannetmiyorum. Calisirsa da asgari kapasitede calisir. RWE santrale musteri bulmaya odaklanacak
    Senyor Bigdata nın dediği gibi bu sorunlar sarmala dönüştü. Para bas, sermaye takviyesi yap, devalüasyon - enflasyon en başa dön..

Ben özelleştirme karşıtı biri değilim. Doğru yapılırsa tabi. İddia ediyorum petkim- tüpraş kamuda kalsaydı, 1 bşlanço bile kâr yazamazdı.

Neyse… kısa vade de sorunlar çözülecek gibi değil. Hükümet değişince , Bay Kemal kamulaştırmaya gştsin bakalım ne olcek

3.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Ben bayram tatili civarında Vakıf Yatırım'daki kredili hisse senedi hesabını tekrar aktif hale getirdim. Kredi faizi %29,4 işliyor, limit üstü işlem olursa limit fazlası için temerrüt faizi %38,5 işliyor. Aslında enflasyonun altında negatif faiz. Değerinin altında işlem gören şirketlerin hisse senetlerinde, uzun vadede kredi faizinden yüksek getiri sağlanabilir. Ancak borsanın kumarhane tarzı havasına kapılmadan disiplinli bir şekilde beklemek lazım. Gün içi veya birkaç günlük beklentilerle yapılan alım satımlar genelde hüsranla sonuçlanıyor. Yüksek kaldıraç kullanıldığında düşüşlerde teminat yetersizliği oluşup pozisyonlar zararına kapatılmak zorunda kalıyor. 1.5x veya 2x gibi düşük kaldıraçlarla zamana yayarak pozisyonlar sürdürüldüğünde bu faiz oranlarıyla uzun vadede kazanç sağlamak mümkün olabilmeli. Böyle işlem yapan var mıdır, muhtemelen varsa da çok azdır. Büyük çoğunluk 5x 10x kaldıraçla vur kaç yapmaya çalışıyor. Başarabilen azınlık hızlı ve çok kazanıyor. Başaramayan çoğunluk hızlı ve çok kaybediyor.
    Dediğiniz gibi cogunluk yuksek kaldiracla islem yapiyor. Bu da fiyat degisikliklerinde hizli satislari beraberinde getiriyor. Uzun vadeli nefesi olan kazanir ama oradaki sorunlu nokta sirketin degerine ulasmasını beklerken kredi faizlerinin hızlı bir sekilde yukarı gitmesi ve ciddi reel faiz odenir duruma dusulmesinde. Neticede faizi uzun donemli fiksleyemiyorsaniz ters bir sekilde yakalanma riskiniz mevcut. Bu da piyasalarda zorunlu satisi beraberinde getirecegi icin mental olarak yonetmesi en zor kisim.

Opsiyon piyasalari yeterince gelismis olsa pozisyonu kredi yerine opsiyon uzerinden tasimak en mantiklisi. Birinde faiz oduyor digerinde ise opsiyon primi odeniyor neticede.Ama faize gore cok daha karisik hesaplamalarin icine girilmesi gerekiyor.

4.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Senyor Bigdata nın dediği gibi bu sorunlar sarmala dönüştü. Para bas, sermaye takviyesi yap, devalüasyon - enflasyon en başa dön..

Ben özelleştirme karşıtı biri değilim. Doğru yapılırsa tabi. İddia ediyorum petkim- tüpraş kamuda kalsaydı, 1 bşlanço bile kâr yazamazdı.

Neyse… kısa vade de sorunlar çözülecek gibi değil. Hükümet değişince , Bay Kemal kamulaştırmaya gştsin bakalım ne olcek
    para basma, iflaslar artsin, ulke kuculuyor ve risk artiyor diye sermaye cikisi baslasin, devaluasyon enflasyon sarmali baslasin (Bu da Arjantin versiyonu)

Kolay cozum yok. 40 katir mi 40 satir mi var.

5.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Bankalardaki durum farklı.o fk lar pd dd leri değişecek.
    Yükselecek fiyat aynı iken.
    ayni tehlike Trcas'in Shell bacagi icin de olabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    para basma, iflaslar artsin, ulke kuculuyor ve risk artiyor diye sermaye cikisi baslasin, devaluasyon enflasyon sarmali baslasin (Bu da Arjantin versiyonu)

Ülkeye bir “ reset” atılması lazım

7.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku

https://twitter.com/tokcem/status/15...WPdJEY2z6H216g

Sayfa 164/751 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •