Sayfa 896/993 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 7,161 - 7,168 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Çocuğunu iyi yetiştiren aileler 18 yaşını doldurarak REŞİT olmasından korkmazlar. Aksine güvenirler, aldığı kararları desteklerler. Ama Hayta, cahil yetişen çocuk özellikle REŞİT olmasın diye 17,90 yaşı geçmemesi istenir. Böylece kendi kararlarını alarak başına buyruk davranması önlenir. İyi de her gün büyüyor bu nasıl olacak da sabitlenecek ! Onunda kolayını bulmuşlar , akraba komşu kimi bulursan şahit göstererek aslında bu çocuk hormonlu büyüdü, gerçekte daha küçük vb. şeylerle etrafı şimdilik ikna ederler.

2. Fakat hayta 18 + lardan da gerçekten korkulur. Ne zaman ne yapacakları hiç belli olmaz. Eskiler Askerliğini yapmayanı '' adamdan '' saymazlarmış. Şimdi askerlikte zorunlu değil, 18 reşit sonra hop 20 - 22-25 diye kafa bir karış havada iş yok güç yok . Memlekete zarar !!

3. Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Fakat hayta 18 + lardan da gerçekten korkulur. Ne zaman ne yapacakları hiç belli olmaz. Eskiler Askerliğini yapmayanı '' adamdan '' saymazlarmış. Şimdi askerlikte zorunlu değil, 18 reşit sonra hop 20 - 22-25 diye kafa bir karış havada iş yok güç yok . Memlekete zarar !!
    Haftaya +18 reşit olur ilk deneyimi için kimi seçer bilmem
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Domuz eti kokmaz ancak sadece burun hasssasiyeti yüksek olanlar ve belli bir süre sürekli tüketenler anlar .

Domuz eti taksim Kasımpaşa Kumkapı gibi yerlerde satıyorlar birde zorlu avm de var .

Aslında en çok tercih edilen türü yaban domuzudur .

Oda mesela Kastamonu gibi dağılık Karadeniz bölgelerinde sık bulunur orada avlayanlar var satın alabilirsiniz
    Domuz eti kokar en azından ben çok net alıyorum kokusunu yurt dışında domuz eti pişen lokantayıda domuz eti.satılan dükkanıda hemen algılıyorum
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Sarı gacı artık kötü yola düşmez herhalde. Kendine değer veriliyor evinin altını olsun. Bak 1724 den altık. 1800 e kadar yolu açık diyorum...
    Bence bu sene 2.200 lere değecek belkide 2.400 lere aralığa kalmadan
    bir halt olacağı yok.

7. Dedim ya burun hassasiyetin yüksek olanlar anlar diye
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Domuz eti kokar en azından ben çok net alıyorum kokusunu yurt dışında domuz eti pişen lokantayıda domuz eti.satılan dükkanıda hemen algılıyorum

8. Televizyonda birisini seyrederken aklıma geldi ;

1978 li yıllarda kadınlar tütün dizerlerken sohbetleri çok koyu olur ve etraflarındakilere aldırış etmezlerdi. Biz genç delikanlıydık, içlerinden bir kadın '' bu herifi boşayacağım. Eve bakmıyor, çalışmıyor. Ben eşek gibi çalışıyorum bir de üzerine azar, sopa. Yetti canıma. Ama şimdi boşanacağımı söylesem adam evdeki her şeyi satar. Altınlarımı alır beni dışarı atar.'' dedi.

O zamanın aydını sayılan lise terk hatice teyze o kadına '' Aklını kullan. Adama çok iyi davran, şüphe çekme. Övgülerde bulun. Ama bu arada çaktırmadan altınlarını, değerli diğer eşyalarını sadece senin bildiğin güvendiğin birine emanet et. Aniden adamı cin çarpmış gibi bırak çek kapıyı git. '' dedi. O zaman hatice teyzeye '' yuva yıkan '' diye kızmıştım. Şimdi anlıyorum ne kadar ileri görüşlü insanmış. Ezilen kadını hakikaten hoyrat adamdan ince zekasıyla kurtarmıştı.

Şimdi böyle teyzelere , amcalara , dayılara , halalara acil ihtiyaç var. Ölümüne sevmek, celladına aşık olmak hep eğitimsizlikten. Değer bilene değer verileceğini öğretmek gerek.....

Aklıma geleni yazdım yine.....

Sayfa 896/993 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •