Sayfa 338/440 İlkİlk ... 238288328336337338339340348388438 ... SonSon
Arama sonucu : 3516 madde; 2,697 - 2,704 arası.

Konu: ULUUN - Ulusoy Un Sanayi

1. https://youtu.be/7B0pY7BkjbY

Yunus Şahin’in ULUUN yorumu. Bizim düşüncelerimizden farklı bir şey söylemiyor. Ancak Ç3 konusunda yanılıyor, çünkü buğday fiyatları çok düşmediği gibi (buğday vadelisi başka bir konu) ULUUN’un sattığı ürünlerin fiyatı hiç düşmüyor.

Bir de tabi bu kadar övdüğünüz hisseyi niye sattınız diye sorarlar, takaslar bizi yanıltmıyorsa..

2.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    https://youtu.be/7B0pY7BkjbY

Yunus Şahin’in ULUUN yorumu. Bizim düşüncelerimizden farklı bir şey söylemiyor. Ancak Ç3 konusunda yanılıyor, çünkü buğday fiyatları çok düşmediği gibi (buğday vadelisi başka bir konu) ULUUN’un sattığı ürünlerin fiyatı hiç düşmüyor.

Bir de tabi bu kadar övdüğünüz hisseyi niye sattınız diye sorarlar, takaslar bizi yanıltmıyorsa..
    Satmalari benim icin hayal kirikligi. En azindan begenerek satmislar

Ikinci ceyregin, ilk ceyrekten daha iyi gelecegine katilmiyorum. Rusya savasi ile beraber, Subat sonunda bugday fiyatlari en tepeyi gordu. Uluun’un stok devir hizi yaklasik 1 ay. Uluun daha once ucuzdan aldigi bugdaylari, buyuk oranda Mart’ta yuksek fiyattan satti ve guzel stok kari yazdi. Bu stok kari ilk ceyrege girdi.

Ikinci ceyrek stok kari minimal olacagi icin ikinci ceyrek Uluun’un gercek karini gosterecek seviye olacak bence. Ucuncu ceyrek ise stok zarari gelecek, eger bugday fiyatlari boyle devam ederse.

Yatirim tavsiyesi degildir

3. Un buğday dan yapılıyor buğday grafiği 6 aydır trend yukarı nasıl zarar eder anlamadım ilk üç ay buğday 4.5 TL ise Q2 de i6.5 TL... Şu an 7.2 TL üzeri... Şimdi depolar doluyor sonbaharda buğday 10 TL üzeri.. Daha söke un arzı vs var paniğe gerek yok bence

4.  Alıntı Originally Posted by muzo1 Yazıyı Oku
    Un buğday dan yapılıyor buğday grafiği 6 aydır trend yukarı nasıl zarar eder anlamadım ilk üç ay buğday 4.5 TL ise Q2 de i6.5 TL... Şu an 7.2 TL üzeri... Şimdi depolar doluyor sonbaharda buğday 10 TL üzeri.. Daha söke un arzı vs var paniğe gerek yok bence
    Bu soylediginiz fiyatlar TMOnun yurticinde belirledigi subvansiyonlu fiyatlar. Uluun satislarinin %70i yurtdisi, dolayisiyla soylediginiz fiyatlarin bir etkisi yok Uluuna.

Uluun ozellikle Rusyadan bugday aliyor, Irak vb gibi ulkelere un olarak satiyor. Asagidaki raporun besinci sayfasinda bugday fiyatlari var. Fiyatlar Subat sonu/Mart basi zipliyor. Hazirandan itibaren ise dusuyor.

Uluun yaklasik 1 ayda stogunu ceviriyor. Dolayisiyla fiyatlar yukari giderken, bir onceki ay ucuzdan aldigi bugdayi yuksekten satiyor. Fiyatlar asagi giderkense tam tersi oluyor. Subat sonu olan ziplamadan Mart ayinda stok kari oldu, simdi ise Temmuz ve Agustosta tersi oluyor. Temennim Eylulde fiyatlarin geri toplamasi ve ucuncu ceyrek karimizin stok zarari ile cok erimemesi.

https://apps.fas.usda.gov/psdonline/circulars/grain.pdf

5.  Alıntı Originally Posted by Kerem_4709 Yazıyı Oku
    Satmalari benim icin hayal kirikligi. En azindan begenerek satmislar

Ikinci ceyregin, ilk ceyrekten daha iyi gelecegine katilmiyorum. Rusya savasi ile beraber, Subat sonunda bugday fiyatlari en tepeyi gordu. Uluun’un stok devir hizi yaklasik 1 ay. Uluun daha once ucuzdan aldigi bugdaylari, buyuk oranda Mart’ta yuksek fiyattan satti ve guzel stok kari yazdi. Bu stok kari ilk ceyrege girdi.

Ikinci ceyrek stok kari minimal olacagi icin ikinci ceyrek Uluun’un gercek karini gosterecek seviye olacak bence. Ucuncu ceyrek ise stok zarari gelecek, eger bugday fiyatlari boyle devam ederse.

Yatirim tavsiyesi degildir
    ULUUN hangi dönemlerde buğday alımı yapıyor? Sonuçta lisanslı depocu ve epey bir buğday stoklayabiliyor. Yıl içinde sürekli alıyor mu, yoksa hasat zamanı siloları doldurup, yıl içinde oradan mı kullanıyor? Patron "hasat mevsimi depoları doldurmak için en uygun zaman" gibi bir şey söylemişti.

Bunu niye soruyorum. Çünkü stok devir hızı bu soruya vereceğimiz cevaba göre değişir. Yani 1 ayda dönen stoklar buğday mı, yoksa buğdaydan ürettiği ürünler mi?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    ULUUN hangi dönemlerde buğday alımı yapıyor? Sonuçta lisanslı depocu ve epey bir buğday stoklayabiliyor. Yıl içinde sürekli alıyor mu, yoksa hasat zamanı siloları doldurup, yıl içinde oradan mı kullanıyor? Patron "hasat mevsimi depoları doldurmak için en uygun zaman" gibi bir şey söylemişti.

Bunu niye soruyorum. Çünkü stok devir hızı bu soruya vereceğimiz cevaba göre değişir. Yani 1 ayda dönen stoklar buğday mı, yoksa buğdaydan ürettiği ürünler mi?
    Sorunuzun cevabi aslinda basit ustad. Uluun’un ilk ceyrekte (90 gunluk) satilan mal maliyeti yaklasik 3.8milyar TL. Toplam stok (bugday, un vb) ise 31 Mart 2022 itibariyle 803milyon TL, 31 Aralik 2021 itibariyle ise 860milyon TL.

Stoktaki malin neredeyse 4-5kati kadarini 90gunde satmis Uluun. 90 gunu 4/5’e bolunce stok devir suresini bulursubuz. Stok sadece yaklasik 25gunluk satisa karsilik geliyor.

Bilancodan daha detayli bakabilirsiniz tabii.

7. Bir de stok karı olabilmesi için o stoğun satılmamış olması gerekir.

Yani aldığınız buğdaylar depoda durdukça dönem sonlarında değerleniyor. Martta satmış olsa, o stok karına değil direkt faaliyet karına gider.

8.  Alıntı Originally Posted by Kerem_4709 Yazıyı Oku
    Sorunuzun cevabi aslinda basit ustad. Uluun’un ilk ceyrekte (90 gunluk) satilan mal maliyeti yaklasik 3.8milyar TL. Toplam stok (bugday, un vb) ise 31 Mart 2022 itibariyle 803milyon TL, 31 Aralik 2021 itibariyle ise 860milyon TL.

Stoktaki malin neredeyse 4-5kati kadarini 90gunde satmis Uluun. 90 gunu 4/5’e bolunce stok devir suresini bulursubuz. Stok sadece yaklasik 25gunluk satisa karsilik geliyor.

Bilancodan daha detayli bakabilirsiniz tabii.
    Teşekkürler, fırsat bulunca detaylı bakayım.

Sayfa 338/440 İlkİlk ... 238288328336337338339340348388438 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •