Sayfa 686/1312 İlkİlk ... 1865866366766846856866876886967367861186 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,481 - 5,488 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Son varyant çok bulaşıcı ama o kadar sıkıntı yaratmıyor,o yüzden yeni aşı olacaklar için çok kesin konuşamam,ama eski varyant ortalığın canına okudu,o zamanlarda aşı olmayın diyenler çok vebal altına girdiler,çok insanın gereksiz yere ölümüne neden oldular.Aynı şey maske konusunda da oldu,maske hastalığın yayılmasına engel değil dediler,o zaman ameliyatlarda neden maske takıyoruz,maske mikrobun hastalık nedeninin dışarı çıkmasını engelliyorsa girmesini engellemez mi,salgının başında bu en basit gerçeği bile çarpıttılar bilerek bilmeyerek solunum yolu ile bulaşan bir hastalıkta maske gereksiz dendi,hastalığı belki de bilerek yaydılar.

Maske karşıtı birine sorun ,ameliyatınıza giren ekip maske taksın mı takmasın mı diye,cevap elbette taksın olur,nedenini sorun,maske hastalık bulaşmasını engeller der))))))) Ama ortalık salgından kırılırken millete maske takmayın dendi.Cidden ilginç bir dünyada yaşıyoruz,aman ha doğru sandığınız şeyler yanlışsa yandınız,neye inanırsanız inanın ona bir şey diyemem,aşı zararlıysa ben bedel öderim değilse aşı olmayan bedel öder,maske için de aynı durum var,ama her zaman içinizde bir acaba yanılıyormuyum duygusunu yaşatın.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn djoz emlak konusunda yatırım konusunda yazdığınız her yazıyı aklıma uymasa da acaba ben mi yanılıyorum diye ilgiyle okurum zaman zaman fikirlerimi sizin yazılarınız nedeniyle değiştirdiğim de olmuştur.Ama sağlık konusu aşı konusu sizin uzman olduğunuz bir konu değil.Ben altıncı aşımı oldum 85 yaşımdaki annem de öyle,ben doktorum yengem ve abim de doktor ikisi de prof hepimiz 6 aşı olduk.Aşı konusu ve bu hastalık konusu ciddi,aşı olmak lazım,hastalık da çok ama çok ciddiydi
    son varyant o kadar öldürücü değil,o yüzden son aşıya gerek var mı diye tereddüt ettim ama ne olur ne olmaz diye oldum,2 synovac 4 bıontech liyim.Ayrıntı yazmıyacağım,insanlar sıkılır,ama sizin hayatınızdaki ampirik amatör gözlemlerinizle karar verebileceğiniz bir konu değil,bence siz de aşı olun.
    Bravo hocam, insanlar bilmediği konularda atıp tutmamalı. Etrafı gözlemleyerek sonuç çıkaramazsınız. Benimde etrafımda bu aralar trafik kazasından ölen birkaç yakınım oldu hepside aşı olmuştu. Şimdi aşı oldukları için öldüler desem ne düşünürsünüz.

Modern tıp ve bilim sayesinde insanların ortalama ömrü 40 lardan 80 lere dayandı. Japonya vs 90 larda. İnsanlar eskiden kuduzdan ölüyordu aşı sayesinde artık kimse ölmüyor. Aynı şekilde çocuk felci gibi hastalıklar aşı sayesinde sıfırlandı gibi. Verem azaldı. Bir sürü örnek var çalışmalarla ispatlanmış. Çiçek hastalığının virüsü yok edildi aşılar sayesinde. Yaşı 40 üzeri olanlar o aşıyı hatırlar kolun ön yüzüne yapılırdı. Artık yapılmıyor hastalıktan kurtulduk. Açın youtube u çiçek hastalığı salgınlarında tarihte kaç milyon insan ölmüş görün.

İnsanlarda komplo teorilerine inanmak, farklı şeyler söyleyip akıllı olduğunu ispatlamak gibi eğilimler oluyor. Yok çip takılacakmış kısırlık yapacakmış nüfuz azaltılacakmış. Vaybe sende bunu google dan araştırarak çözdün yani. Bazı aşıların etkinliği düşük oluyor bazı virüsler ki buna grip ve korona da dahil kendini sürekli değiştirdiği için mevcut aşılar zamanla etkinliğini yitiriyor. Başı aşılar ömür boyu korurken bazı aşılar 6ay -1yıl yada 3 yıl korur tekrar yapmak gerekir. Mesela tetanoz aşısı tekrarlanması gerekir koruyuculuğu zamanla azalır. Tetanozdan eskiden insanlar kasılarak feci şekilde ölüyordu. Şimdi yakınlarınızdan bildiğiniz böyle ölen var mı? Yok. Çalışmalar ve istatistiklerde de yok. Oysa herkesin en az 2-3 doz tetanoz aşısı vardır. Aşı oldun diye hastalıklar artmaz. Elbette kalp krizi geçirenler beyin kanaması geçirenler kanser olanlar olacak bunların aşıyla yakından uzaktan alakası yok.

4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8812355/

"Tromboembolik komplikasyonlar ve anti-COVID aşısı arasındaki zamansal bağlantı, bir korelasyon için kuvvetle düşündürücü olsa da, mRna aşıları güvenli kabul edilir ve yine de kullanılmalıdır."

VE

"VTE ve mRNA aşıları arasındaki bu ilişkiyi netleştirmek ve belgelemek için daha uzun bir takip gereklidir."

Tromboemboli ve VTE pıhtı atmasıdır.

mRna aşıları için bu yorumları yapan ABD'nin resmi kurumu. O yüzden emboli ile bağlantısı yoktur demek için erken. Ve ilk alıntıda, emboli ile bağlantısı için "kuvvetle düşündürücü" demişler.

Bunun dışında covid sebebiyle ölenlerin %83'ü 65 yaş üstü. Lütfen korunmaya dikkat edelim.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Son varyant için yazmıyorum ilk çıkan varyant için öldürücülük oranı solunum yolu ile bulaşan bir hastalık için çok yüksekti,o yüzden o zaman aşı şarttı,son varyant bence o kadar sıkıntılı değil,tromboemboli ile bir ilişki muhtemelen az da olsa vardır,ama hastalık aşı komplikasyonları arasında bir tercih yapılmalıydı,ben bu tercihi tereddütsüz aşıdan yana kullandım.İsteyen herhangi bir ilacın prospektüsünü açsın ,yan etkiler kısmını okusun,bakın ispatlanmamış yan etkilerden bahsetmiyorum kesin ispatlanmış kullanıldığında olasılığı değişik oranlarda olsa da görülebilecek yan etkileri bir okuyun.Eminim tek bir ilaç bile kullanamazsınız)))))))))

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Bizim millet ne yiyip ictigini bilmez. Spor yapmaz. Nasıl bir hayat yaşadığını farketmez. Para pul peşinde ömrünü çürütür. Stres, sinir, cocuklara ev araba alayım düğün yapayım derken hor kullandığın vücut gelir 50 yaşında senden tahsilatı toplu yapar. Kalp, kanser, tansiyon çok yaygın. Daha da yayılacak.

O yüzden aşıya falan hiç bok atmayın. Kalitesiz yaşamın, zayıf genlerinizin ceremesini cekiyorsunuz. Daha da çekeceksiniz.

7. Sayın hkm
    Hekimliğinizden şüphe ettirecek yazılar yazıyorsunuz.

1-Bu vakte kadar aşı olmamış ve kovidin zaten bizzat kendisi ile karşılaşıp kolayca atlatmış bir bünyeye "siz de aşı olun" gibi mantıksız bir şey söylemek.. (Aşının amacı nedir? Vücuda hastalığı tanıtmaktır. Benim vücudum hastalığı zaten tanımış. Niye aşı olayım?)

2-"Ameliyatta maskesiz bir cerrahın konuşurken ağızından çıkacak tükürük taneciklerinin açık yaraya düşerek hastayı enfekte edebileğini, ameliyatlarda bu yüzden maske takıldığını" bilmemek..

Bu iki maddede belirttiğim sözleriniz akıl işi değil, hekim işi asla değil.

Ben kahvehanedeki arkadaşları üzerinde amatör gözlemler yapıp kendince sonuçlara ulaşan biri değilim.
    Covid süreci boyunca sıkça bilgi alışverişi yaptığım iki tane uzman doktor arkadaşım var. Biri cerrah.

Hekimliğiniz hakkında daha fazla yorum yapıp kalp kırmak istemiyorum.
    Lütfen iddialaşmaya dönmesin.
    Bu yukarıda yazdığım iki maddeyi bilmediğinizi değil de, iyi niyetle insanları aşıya teşvik etmek amacıyla farklı yorumladığınızı varsayalım.
    Son düzenleme : djoz; 01-08-2022 saat: 19:49.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

8. 1-Aşı olunca kesinklikle korunuyorsun
    2-Aşı olunca yine kovid oluyorsun ama hafif atlatıyorsun.
    3-İkiside işe yaramıyor belli bir süre sonra booster olman lazım.
    4-Hiçbir şekilde korumuyor ancak olursan iyi olur, tevekkül etmiş olursun.
    Bu yaşınıza kadar böyle haftada bir olunan, işe yaramayan ama feci şekilde bağımlılık yapan bir aşı gördünüz mü?
    Göremezsiniz çünkü bu aşı değil gen terapisi

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

Sayfa 686/1312 İlkİlk ... 1865866366766846856866876886967367861186 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •