Sayfa 341/440 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391 ... SonSon
Arama sonucu : 3516 madde; 2,721 - 2,728 arası.

Konu: ULUUN - Ulusoy Un Sanayi

1.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    Yasemin Hanım, aracı kurum önerilerine girmesine çok yolu var maalesef.

Aracı kurumların hepsi sınırlı personelle çalışıyor. O neden hepsi BIST30, bilemediniz BIST50, hadi çok nadiren de BIST100 hissesi analiz ediyorlar.

Hepsi aynı hisseler etrafında dönüp duruyor.

Özetle, biz daha Ana Pazardayız. Yıldız Pazar, BIST100 falan uzak şu anda.. Hacimler, sermaye, volatilite, şirket değeri falan düzelecek ki yukarılara gitsin..

Şimdilik arada Yunus Şahin, Mehmet Aşçıoğlu falan yorumlar en fazla.
    işte o 2 kişi 5-6 ya çıkabilir diyorum o zaman farklı olur
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

2. mesela tüpraş 7 milyar kar gelecek bunun 6 milyarı stok karı. bir dahaki bilançoda petrol %25 düşse 5 milyar zarar yazacak stoktan. bizim böyle bir problemimiz yok, aşırı şanslıyız sezon sonu fiyatlar düştüğü için ve esas faaliyet karı aşırı artacağı için
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Bilançoda en önemli kalemler her zaman esas faaliyet karı ve net kardır.
    Yani şirket malını satıp kara dönüştürmüş mü ve bu kara dönüştürürken ne kadar maaliyet yapmış.
    Yoksa stok ve kambiyo karları tamamen dönemsel durumlardır.
    Ben her zaman önce esas faaliyet karına bakarım daha sonra net faaliyet karına daha sonra da satışlara..
    Bunlar artıyorsa sıkıntı yok diğerleri gelip geçici.

4.  Alıntı Originally Posted by b_g Yazıyı Oku
    Bilançoda en önemli kalemler her zaman esas faaliyet karı ve net kardır.
    Yani şirket malını satıp kara dönüştürmüş mü ve bu kara dönüştürürken ne kadar maaliyet yapmış.
    Yoksa stok ve kambiyo karları tamamen dönemsel durumlardır.
    Ben her zaman önce esas faaliyet karına bakarım daha sonra net faaliyet karına daha sonra da satışlara..
    Bunlar artıyorsa sıkıntı yok diğerleri gelip geçici.
    İmza..

TURPS'ta da önemli olan rafineri marjları mesela.

Bizde de önemli olan şirketin cirosu ve faaliyet karı artıyor mu artmıyor mu. Kar marjları nasıl?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    İmza..

TURPS'ta da önemli olan rafineri marjları mesela.

Bizde de önemli olan şirketin cirosu ve faaliyet karı artıyor mu artmıyor mu. Kar marjları nasıl?
    Geçen yıl 1. çeyreğe göre satışlar 3 kat artmasına rağmen, esas faaliyet karı 6 kat artmış. Ben buna bakıyorum. Yani satışların maliyetini %20 düşürmeyi başarmışlar.
    Net kar marjı bu yıl %5 iken geçen yıl bu oran %0,7 imiş yani şimdi 7 kat daha iyi. %5 aslında düşük bir oran düşünelim bunun %10 olduğunu neler olmaz.

6. Son durum bu..Yaklaşık 2 saattir 21.5-21.6 aralığında al-ver yapıyorlar. Kapanışa doğru 21.40 yıkılacaktır sabah da 21 altı gösterebilir. Sonrası Allah kerim
    Belli ki şu an Simitçi de bile Uluun var

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    vkf yatırım da ki adam yine almış cuma çok bozmuştu oysa günlükçü olmazsa tahta kalkacak da
    AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

8. bu sektörü besleyecek hikaye kalmadı..

Sayfa 341/440 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •