Sayfa 518/1002 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,137 - 4,144 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bakıyorum getiri düştükçe çoğu yatırımcı gözünü karartmış riski yüksek fonlara girmiş. Benim delikanlı YFV diye bir fon almış. 2 aydır yerlerde sürünüyormuş. Mevduat faizinden az getirmeyi başarmış. Kira sertifikası katılım fonu !! Kiralar çok düşmüş demek ki....

Bugün %0,61 düşmeyi başarmış. Fon yönetimini yakın markaja aldım. Bir şeyler yakalayacağım gibi ...... Bakalım bu ülkede her seviyede insan bulunduğu konumu nasıl sömürüyor ? Dayısı olan yırtıyor ama amcası olana hiç acımazlar, ezer geçerler...
    Kira sertifikaları fonları bir türlü ısınamadığım fonlardandır.
    Çalışma mantıkları aslında borçlanma araçları fonlarıyla aynı.

Faizler artarsa bunlar eksi yazar, faizler düşmeye başlarsa getirileri artar.
    Son dönemde faizler arttığı için aylık getirisi eksi olmuş.

Faizler düşecek derseniz elde kalsın aksine artacak derseniz satıp kurtulun.

Ya bu katılım fonu faizle ne ilgisi var derseniz, kira sertifikaları da faiz piyasasıyla eşlenik hareket ediyor.

2.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Fon Sepeti fonlarının getirileri hiç de tatminkar değil.Şu an vergi avantajları var.İçerikleri de genelde sabit, gereksiz yere fon işletim ücreti ödeniyor.Agresif fon sepeti alacağıma HSA*TGA*KUB ile portföy oluşturunca çok güzel sepet oluyor.HSA ve TGA da da 1 yıl üstünde vergi yok.Hatta biraz da TTA ya da OTJ gibi altın/emtia fonu ekledin mi her şeye yatırım yapmış oluyorsun.Dünya kadar fonu da takip etmek durumunda kalmıyorsun.KUB tematik fonlardan geri kalmıyor pek.Zaten hepsi temelde dolara bağlı.
    Sn byroltr "HSA ve TGA da da 1 yıl üstünde vergi yok" yazmışsınız. Ben değişken fonlarda her vadede stopaj var biliyorum. Siz 1 yıl tutulunca vergi olmadığını nereden öğrendiniz?

Konuyu bilenlerde cevaplarsa memnun olurum. Saygılar

3.  Alıntı Originally Posted by hilmi Yazıyı Oku
    Sn byroltr "HSA ve TGA da da 1 yıl üstünde vergi yok" yazmışsınız. Ben değişken fonlarda her vadede stopaj var biliyorum. Siz 1 yıl tutulunca vergi olmadığını nereden öğrendiniz?

Konuyu bilenlerde cevaplarsa memnun olurum. Saygılar
    İzahnamesinde en az %51 bist hisesi tutacağını taahhüt eden fonlar 1 yıl elde tutulursa stopajdan muaf oluyorlar.
    Gelir vergisi mevzustı böyle.

4. Arkadaşlar bugün bir kontrol yaptım ve nisan 2018'de elimdeki tüm parayı kademelerle yatırdığım BİST ve yatırım fonlarının bugünkü değerinin, o günküyle tamamen aynı olduğunu gördüm. yani elimdeki meblağ dolar bazında o gün ne kadarsa bugün de o kadar... ama ben bir yandan 4.5 yıldır da oradan para tırtıklıyorum ufak ufak... bu durumda ben en azından ana paradan zarar etmemiş mi oluyorum? enflasyonu yenmiş olmuyoruz çünkü... ama en azından ana parayı koruduk diyebilir miyim?

Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bugün bir kontrol yaptım ve nisan 2018'de elimdeki tüm parayı kademelerle yatırdığım BİST ve yatırım fonlarının bugünkü değerinin, o günküyle tamamen aynı olduğunu gördüm. yani elimdeki meblağ dolar bazında o gün ne kadarsa bugün de o kadar... ama ben bir yandan 4.5 yıldır da oradan para tırtıklıyorum ufak ufak... bu durumda ben en azından ana paradan zarar etmemiş mi oluyorum? enflasyonu yenmiş olmuyoruz çünkü... ama en azından ana parayı koruduk diyebilir miyim?
    200bin araba 600 oldu hayal bence

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bugün bir kontrol yaptım ve nisan 2018'de elimdeki tüm parayı kademelerle yatırdığım BİST ve yatırım fonlarının bugünkü değerinin, o günküyle tamamen aynı olduğunu gördüm. yani elimdeki meblağ dolar bazında o gün ne kadarsa bugün de o kadar... ama ben bir yandan 4.5 yıldır da oradan para tırtıklıyorum ufak ufak... bu durumda ben en azından ana paradan zarar etmemiş mi oluyorum? enflasyonu yenmiş olmuyoruz çünkü... ama en azından ana parayı koruduk diyebilir miyim?
    Fena değil bence. Bununla birlikte dört senelik ABD enflasyonu var, onu da hesaba katmak gerekir.

7. Merak ettim baktım. Nisan 2018 CPI endeks 105.71. Son açıklanan mayıs 2022 değeri 123.32

Artış yüzde 16.7.

Bu durumda nisan 2018'de 100 doların aldığı mal sepetini şu anda 117 dolar alabiliyor. Hatırı sayılır bir miktar zarardasın maalesef..

Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Merak ettim baktım. Nisan 2018 CPI endeks 105.71. Son açıklanan mayıs 2022 değeri 123.32

Artış yüzde 16.7.

Bu durumda nisan 2018'de 100 doların aldığı mal sepetini şu anda 117 dolar alabiliyor. Hatırı sayılır bir miktar zarardasın maalesef..
    bu memlekette mal alan kazanır

Sayfa 518/1002 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •