Alıntı Originally Posted by Ekşioğlu Yazıyı Oku
Analizlerin derilemesine daha iyi konuları irdelediğini takip ediyorum selam daha öncede yazmıştım ısrarla üstünde durduğum bir konu holding iş kolu olarak sadece gelirinin büyük kısmını deniz taşımacılığına odaklanmış durumda oysaki GSD bank yatırım bankacılığı tarafında mevduat bankacılığı yapsa yapabilirki Şekerbank gibi orta ölçekli bankaların karları devasa geldi zaten şirket borsada deniz taşımacılığınında ayrıca borsası var(Baltık kuru yük endeksi) borsa içinde borsa kaldıki endeks ciddi düşüşte hadi silopinin bilançoya kar anlamında faydası yok stress içinde baltık ne oldu bak dur esen kal
İkili tepe ile düştük, ilk tepede her şey on numaraydı ama dolar düşecek diye basmaya çalıştılar lafım ona zaten. O sıralar dünyada kuru yük hisseleri ralli yapıyordu. Benim hatam sektörü doğru belirlemem ama yurt içinde yatırım yapmam. Yani aslında en önemli gelir kaleminin Denizcilik olması benim açımdan sıkıntı değil. Sahol bankacılık ağırlıklı, Alark enerji. Bunlar bence normal şeyler. Eğer Silopi de net karı etkilese o zaman Odas örneği gibi olabilirdik. Bence büyük şanssızlık. İkinci tepeden sonra navlunların da düşüşü ile birlikte dünya kuru yük hisseleri ile birlikte biz de düştük. O düşüşe lafım yok.