Sayfa 1415/2460 İlkİlk ... 4159151315136514051413141414151416141714251465151519152415 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 11,313 - 11,320 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. İster Suud'dan, ister Katar'dan, ister Rusya, ister Çin'den isterse Güney Amerika'dan, kaynağı "belirsiz" olarak nitelenen paranın miktarı ve daha da önemlisi sürekliliği piyasayı yukarı sürmeye fazlasıyla yetecek düzeyde ki, piyasaya tepki dahi verdirtmiyorlar. Ülkenin risk primi, demek ki İsrail'le normalleşince mi düşecekmiş, yada Suriyeye zeytin dalı uzatınca mı düze çıkacakmışız. Rusya'yı söylemiyorum bile. Onla zaten yediğimiz içtiğimiz ayrı değil.
    Deniz hocam, birileri demişse ki, size 20, 30 milyar USD, karşılığında doları yatay bir bantta tutarak, borsayı ralli havasına sokalım. Neden olmasın?
    Ama bu durumun tek özeti şu olur kanımca: bugün yediğimiz hurmalar, yarın biyerimizi tırmalamasın yeter ki. Yoksa herşey süt liman. Hazır mevsim de yaz. Pembe gözlük gözümüzde.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. https://youtu.be/XYAPUbENO2Q
    Özgür Hocam mükemmel anlatmış.

3.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    https://youtu.be/XYAPUbENO2Q
    Özgür Hocam mükemmel anlatmış.
    ÖZGÜR HOCAYI SEVERİZ SAYARIZ DA , eski videolarını izlerseniz kripto paracı olduğunu görürsünüz , o videolar çekildiğinde Bitcoin
    55-60 lardaydı
    Asıl ilginç olan o günlerde eşi sürekli ev al yatırımı ona yap diyor , özgür hoca emlak almak en kötü yatırımdır diye eşini ikna etmeye çalışıyor ve videoda kirada oturarak eve vereceğin parayla , Nasdaqdan hisse alsaydım şu kadar paran olurdu , coin alsaydın şu kadar vs
    Neticede eşi haklı çıktı Acaba diyorum ters köşe olduğu için mi bu kadar siyasete ilgi duymaya başladı

kibar adam ama çaktırmasa da çok öfkeli çok umarım eşiyle sorun yaşamıyordur

4. ekonominin bir diğer saygın ismi Osman Cevdet Akcay Hocadır , konu açılmışken dedikodu yapalım biraz
    Fatih Altaylının proğramında bir sözü dikkatimi çekti
    Ben elimdeki parayı Devlet tahvilllerine yatırmayı düşünüyordum , kafamda enflasyon yıllık şu kadarsa tahvil faizleri de %34-38 arası bir şey olur , hiç yoktan iyidir kurguladım diyor
    ve devam ediyor bir de ne göreyim tahviller 16 lara düştü , bu oranla kim tahvil alır Allah aşkına diye de ekledi

Tabi alanlar sır değil , ama zorunlu olarak alıyorlar
    Osman hoca yatırımını nereye yaptı acaba , benim düşüncem kur korumalı mevduattır

5.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    ekonominin bir diğer saygın ismi Osman Cevdet Akcay Hocadır , konu açılmışken dedikodu yapalım biraz
    Fatih Altaylının proğramında bir sözü dikkatimi çekti
    Ben elimdeki parayı Devlet tahvilllerine yatırmayı düşünüyordum , kafamda enflasyon yıllık şu kadarsa tahvil faizleri de %34-38 arası bir şey olur , hiç yoktan iyidir kurguladım diyor
    ve devam ediyor bir de ne göreyim tahviller 16 lara düştü , bu oranla kim tahvil alır Allah aşkına diye de ekledi

Tabi alanlar sır değil , ama zorunlu olarak alıyorlar
    Osman hoca yatırımını nereye yaptı acaba , benim düşüncem kur korumalı mevduattır
    Cevdet Akçay'ı tanırım. Programı da izledim. Orada ben devlet tahvil faizlerinin düşmesini bekliyordum ama yatırıp sermaye kazancını elde edemedim buna pişmanım diyor. Kamu finansmanı için dibslerin faizleri düşmeliydi demektedir.

6.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    ÖZGÜR HOCAYI SEVERİZ SAYARIZ DA , eski videolarını izlerseniz kripto paracı olduğunu görürsünüz , o videolar çekildiğinde Bitcoin
    55-60 lardaydı
    Asıl ilginç olan o günlerde eşi sürekli ev al yatırımı ona yap diyor , özgür hoca emlak almak en kötü yatırımdır diye eşini ikna etmeye çalışıyor ve videoda kirada oturarak eve vereceğin parayla , Nasdaqdan hisse alsaydım şu kadar paran olurdu , coin alsaydın şu kadar vs
    Neticede eşi haklı çıktı Acaba diyorum ters köşe olduğu için mi bu kadar siyasete ilgi duymaya başladı

kibar adam ama çaktırmasa da çok öfkeli çok umarım eşiyle sorun yaşamıyordur
    Özgür Demirtaş maalesef ekonomist değildir. Şov konusunda iyi.

7.  Alıntı Originally Posted by onuncu köy Yazıyı Oku
    Cevdet Akçay'ı tanırım. Programı da izledim. Orada ben devlet tahvil faizlerinin düşmesini bekliyordum ama yatırıp sermaye kazancını elde edemedim buna pişmanım diyor. Kamu finansmanı için dibslerin faizleri düşmeliydi demektedir.
    Eurobond faizi 12 lere dayanmış Osman Hoca devlet tahvil faizlerinin düşmesini bekliyorum demiştir belki
    Bu arada Osman hoca twitter alemine yeni katıldı , özgür hoca gibi popüler değil takipçisi pek yok , bu günkü faiz indirimiyle de bir şeyler yazmış , takip etmek isteyenlere duyurulur

8. Evet borsada değişik şeyler oluyor.

Bütün borsa eşrafı 2750 endeks civarı nakite dönmeye başladı.

2850 civarı zaten kimsede mal kalmadı bütün yerli kurumlar malı boşalttı.

Normalde 2 3 gün taban yapması gereken yere gelmiş idi. Tam o ara tersine tersine sert yükselmeye başladı. Her türlü haberi gün içi çok sert hareketlerle düzeltme şekline sokarak, beni bile ara ara short pozda çarpa çarpa yükseldi ve hala gidiyor. Bankalar dinleniyor sanayi o dinleniyor havacılık. Beklenmedik bir anda değişik bir ralli başladı.

Tabi bu hareketi ancak yeni para yapabilirdi - geçen hafta giriş 270 milyon dolar ama bu hafta daha yüksek rakam olsa şaşırmam. Ha orada ha burada döner derken hala gidiyor.

Beni bilen bilir ülke ile ilgili görüşüm ayrı olmakla beraber çok uzun zamandır borsanın inanilmayacak kadar ucuz seviyelerde malum nedenlerle kalmasına üzülüyor idim bunlarda özellikle 2 sent üstü kalıcı endeks ve güçlü yabancı girişi olursa ne olursa olsun mutlu olurum. Yabancı oranı tarihi dibinden dönüyor. Gördük ki kurumsal yabancı yatırımcı yokken borsa tam bir çakallar arenası. Bu anlamda umarım bu da geçici bir bahar değildir ve kalıcı giriş vardır diyelim, izleyelim.
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Değerli hocam,

Yabancıların tahvil piyasasına görmesi fikri herhalde başlığı okuyan herkese komik geliyordur.

Ancak borsada, %33 - %40 civarı spot / vadeli arbitraj imkanları geliyor arkadaşlar paylaşıyor ve yapıyorlar.

Dün, alıcılar arasında 2021 - Naci Agbal vakası ile borsayı yere vuran büyük yatırımcı geri gelmiş gibi göründü. Tabi ki bu işler belli olmaz haftaya anlarız.

Ancak dikkatimi çekti. Paylaşmak istedim. Eger gelenler aynı ekip ise çok yüksek döviz girişi görmemiz lazım. Sadece alım olarak gelseler borsa bunu kaldırmaz ( öyle bir mal yok ) ama karşılıklı işlemle %40 getiriyi almak için gelirlerse olabilir bilemedim neden gelebilirler onu da çözemedim kötü ayrılmış idik.

Sayfa 1415/2460 İlkİlk ... 4159151315136514051413141414151416141714251465151519152415 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •